Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat jaký je zásadní rozdíl mezi Yamahou S90 XS a jeho předchudci S90 ES.Chtěl bych si pořídit jeden z těchto nástrojů,ale nevím se rozhodnout.Jde mi hlavně o kvalitu klaviatury a zvuku. Našel jsem ještě alternativu těchto dvou nástroju.Roland RD 700GX,Kurzweil PC3X.Co myslíte? Děkuji za odpověď.
Yamaha S90 XS
Pravidla fóra
Re: Yamaha S90 XS
S90ES - syntezátor ,má zvuky ako Motif ES a na môj vkus na synták dosť ťažkú hammer mechaniku. Voľakedy som mal na neho zálusk ale tá cena bola a je aj dnes prehnaná.
S90XS - syntezátor ,zvuky z Motifu XS , nemá inštalovaný Cubase .
PC3X je ako 3 v jednom - stage piano, syntezátor s určitým obmedzením - nedajú sa vkladať nové sample, a midi kontroler . Tento mám aj ja a klavírne zvuky sú parádne. Klávesnica je 88 hammer L(light) takže aj synt. zvuky sa dajú celkom dobre hrať. Chce to ale na začiatku trocha cviku.Jediné čo mi vadí je hmotnosť - 25 kg, takže radšej by som mal 76 klapkovú verziu.
RD700GX je v prvom rade stage piano, takže synt. zvukov na ňom vela nie je a nedajú sa upravovať. Nehral som na ňom, ale určite bude super, pretože to je dosť novinka.
S90XS - syntezátor ,zvuky z Motifu XS , nemá inštalovaný Cubase .
PC3X je ako 3 v jednom - stage piano, syntezátor s určitým obmedzením - nedajú sa vkladať nové sample, a midi kontroler . Tento mám aj ja a klavírne zvuky sú parádne. Klávesnica je 88 hammer L(light) takže aj synt. zvuky sa dajú celkom dobre hrať. Chce to ale na začiatku trocha cviku.Jediné čo mi vadí je hmotnosť - 25 kg, takže radšej by som mal 76 klapkovú verziu.
RD700GX je v prvom rade stage piano, takže synt. zvukov na ňom vela nie je a nedajú sa upravovať. Nehral som na ňom, ale určite bude super, pretože to je dosť novinka.