nahrávání z kláves(začátky)
Pravidla fóra
nahrávání z kláves(začátky)
Zdarte, potřeboval bych poradit o nahrávání z klaves yamaha dgx 630. Jsem úplnej začátečník a fakt tomu dvakrát nerozumím. Rád bych dostal skladby, které nahraju, z formátu midi do audio, protože když dám do počítače jenom midi, zní to příšerně. A ty skladby potřebuju z kláves dat pryč, aby se mi uvolnilo místo a mohl bych zas skládat dál. Poraďte pls jak na to a pokud možno tak, abych tomu rozumněl
Díky moc
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: nahrávání z kláves(začátky)
Klávesy propoj s počítačem pomocí audio výstupu (klávesy) a audio vstupu (PC - zvuková karta). Pokud klávesy nemají audio výstup, mají sluchátkový výstup a dá se použít i ten, ale je třeba nastavit správně hlasitost, aby se vstup zvukovky nepřebudil.
Pak stačí spustit přehrávání skladby v klávesách a nahrávání na počítači; stačí jakýkoli freeware audio editor, jako je AudaCity, Wavosaur a podobné. Vznikne WAV soubor se skladbou a je vystaráno
P.
Pak stačí spustit přehrávání skladby v klávesách a nahrávání na počítači; stačí jakýkoli freeware audio editor, jako je AudaCity, Wavosaur a podobné. Vznikne WAV soubor se skladbou a je vystaráno
P.
dikec. propojit to mám audio kabelem?
Naposledy upravil(a) JanOliva dne 31.01.2010 21:38, celkem upraveno 1 x.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to budeš exportovat jenom jako MIDI, tak zvuky nebudou nikdy stejné, protože MIDI protokol v sobě obsahuje informace o notě a né vlastní zvuky, jsou to jenom informace syntezátoru co má dělat a protože v PC je syntezátor jiný, jsou i zvuky jiné. Pokud to chceš nahrát reálně, musíš to nahrát jako audio a pomocí jiného kabelu. Nevýhodou je, že to audio už nedostaneš zpátky do nástroje (většinou) ale hlavně už nebudeš moci editovat jednotlivé stopy např. Když to jako MIDI vyexportuješ a pak někdy do nástroje zase vrátíš - zvuky Ti zůstanou. Velmi zjednodušeně řečeno.
Další variantou je - do PC nahrát virtuální syntezátor od Yamahy např. SW50XG a ty zvuky budou relativně podobné.
Další variantou je - do PC nahrát virtuální syntezátor od Yamahy např. SW50XG a ty zvuky budou relativně podobné.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Diky, nepotřebuju to pak tahnout zpatky do klaves. Jenom ještě bych potřeboval vědět, jaky kabel mám použít. A zkusím i ten virtuální synťák.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Podle toho, jaké mají možnosti klávesy a jaké zvukovka. Kabely se pak budou různit od stereo jack 3,5mm <-> stereo jack 3,5mm až po dva kabely každý zakončený stereo/mono jackem 6,3mm. Tady je potřeba přesný popis, jinak nelze poradit.
P.
P.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
jen dodám - další varianta uložit si do Pc jen midi zápisy - otevřít v nějakém programu ala Cubase, Reaper atd a nasadit na to nějaký solidní VSTi zvuk. S tím midim zápisem je dobré že můžeš pracovat (zkoušet na to jiné nástroje, zvuky atd)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Dobrý, pokud jde o jacky, tak to bych ještě zvládnul
. Ale jaký je rozdíl ve stereo a mono?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Stereo se myslí typ "TRS" a mono typ "TS". Viz třebas
supr
. Ještě posledni věc, mám pořizovat externí zvukovku? Ta moje v počítači je celkem dobrá, tak moc nevim. Kdyžtak někdo napište, co přesně byste potřebovali vědět, aby se dalo co nejlíp poradit, protože z těch mojich vzkazu se v tom mozna taky houby vyznate a ja sam nevim, co je dulezity napsat
.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Co znamená definice "..ta moje v počítači je celkem dobrá..."
celkem dobrá je v počítači každá zvukovka......teda na multimédia určitě
P.
P.
Normální zvukovka, žádná hrůza a nic super speciálního, konkrétně SoundMax HD Audio.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Takže integrovaná věc...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Takže "ne moc dobrá"
ale to se poddá - jako na experimenty do začátku jo. V tomto případě bude potřeba mít ten kabel zakončený na straně zvukovky malým stereo jackem 3,5mm.
P.
P.
Díky všem, už to jde
. Zapojil jsem to ze sluchatkového výstupu do zvukovky a je to.