POP Filtr
Pravidla fóra
POP Filtr
Chtěl bych se zeptat, jak daleko od mikrofonu umístit POP filtr. V návodu nic takového není. Mám teď dynamiku - SHURE PG 58, ale budu si kupovat kondenzát. M - AUDIO NOVA. Díky za radu.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: POP Filtr
Do určité míry je to věc experimentu a chuti každého soudruha
možná jde hlavně o to, aby byla nějak vydefinovaná minimální vzdálenost tlamy zpěvákovy od samotného mikrofonu
Ale tak už vážně:
Takže já ho dávám asi 8-10cm před mikrofon; odhaduji, že zpěváci se mi pak staví cca 15-20cm od mikrofonu.
P.
Takže já ho dávám asi 8-10cm před mikrofon; odhaduji, že zpěváci se mi pak staví cca 15-20cm od mikrofonu.
P.
Re: POP Filtr
Vetsinou se mikrofon dava do nejmensi vzdalenosti, odkud by mel zpevak zpivat, tvori to pro nej v podstate barieru. Na ucinnost by vzdalenost nemela mit vliv, spis se tim hlida proximity efekt a mira zaznamu prostoru.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
POP Filtr - malý testík
Náš zpěvák dost profukuje moje stávající popfiltry při zpěvech "na dechu", šepotech atpod., tak jsem na základě videa níže objednal prapodivně tvarovaný popfiltr JZ - přesněji po porovnání 38 vs. 58-mé vteřiny videa.
A popravdě taky proto, že v tuhle lotyšskou firmu mám vcelku důvěru. Samozřejmě toto porovnání je JZ vs. nejobyčejnější noname plechový popfiltr, takže rozdíl je propastný. Těch levnějších plecháčů jsem už tak porůznu vyzkoušel několik druhů včetně "značkových" (brandujou se všemožně) a fungujou vesměs stejně (stejně blbě), takže ve videu je běžný vzorek.
Včera JZ dorazil, takže jsem si tedy mohl udělat vlastní rychlý testík (ano, ten telecí hlas je můj, ale o to naštěstí nejde
).
V nahrávce je:
0 sec: bez popfiltru (nelekněte se
)
10 sec: noname (plechový grill za cca 500,-)
20 sec: Shure Popper Stopper (nylonová "punčocha" http://www.prokapelu.cz/shure-ps-6/)
30 sec: JZ PF
40 sec: samotné fouknutí - stejné pořadí filtrů
Vcelku očekávatelně mezi Shure a JZ už rozdíl není tak propastný, ale JZ je jasně lepší, jak přenosem hlasu, tak i odolností proti profouknutí. Taky čertužel stojí 2x tolik, co Shure, ale jsem jim tu cenu ochotný odpustit v situacích, kdy se s ostatními filtry musí do talkbacku zahlásit "bylo to dobrý, ale profouks to, dej to znova".
Včera JZ dorazil, takže jsem si tedy mohl udělat vlastní rychlý testík (ano, ten telecí hlas je můj, ale o to naštěstí nejde
V nahrávce je:
0 sec: bez popfiltru (nelekněte se
10 sec: noname (plechový grill za cca 500,-)
20 sec: Shure Popper Stopper (nylonová "punčocha" http://www.prokapelu.cz/shure-ps-6/)
30 sec: JZ PF
40 sec: samotné fouknutí - stejné pořadí filtrů
Vcelku očekávatelně mezi Shure a JZ už rozdíl není tak propastný, ale JZ je jasně lepší, jak přenosem hlasu, tak i odolností proti profouknutí. Taky čertužel stojí 2x tolik, co Shure, ale jsem jim tu cenu ochotný odpustit v situacích, kdy se s ostatními filtry musí do talkbacku zahlásit "bylo to dobrý, ale profouks to, dej to znova".
| Cruel YT | Cruel sptf