Co k Marshall superbass 100W - reprobedna 4x10
Pravidla fóra
-
jazzbassmm
Co k Marshall superbass 100W - reprobedna 4x10
Jaká reprobedna 4x10' se nejlépe hodí ke staré dobré hlavě Marshall superbass 100W?
-
BUDAJ-31
Re: Co k Marshall superbass 100W - reprobedna 4x10
to mas jedno...ku tej lampe by som najlepsie kupil nejaky box klasikamy reprakmy ako Marshall alebo ampeg alebo co ja vem.Vsak zober si hlavu do hudobnin,poskusaj a zober co sa ti bude hodit
-
jazzbassmm
Chtěl jsem Hartke HX 410, ale prej, že těch 1000 W ta má 100 W hlava neutáhne?
Líbí se mi ty hliníkopapírový repráky - hraju hlavně slap a prsty...
Díky za rady, pic
Líbí se mi ty hliníkopapírový repráky - hraju hlavně slap a prsty...
Díky za rady, pic
-
BUDAJ-31
Do Hartke by som urcit nesiel,tie repraky stoja fakt za h***o,do kolko by si bol ochotny dat za box pripadne aku kombinaciu ci 4X10,2X12,...
když to utáhlo starý 1200W bedny tak bych se moc nebál.Jinak Marshall k Marshallu ne?
http://kytary.cz/marshall-vbc412/HN075466/
http://kytary.cz/marshall-vbc412/HN075466/
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
ackoliv jsem nebasak tak bych hartke taky nedoporucil. pokavad mas penize tak zkus treba EBS, to je naprosta spicka a obcas se to da sehnat na bazaru za krasny ceny na to jak to hraje. pri primym porovnani ostatni znacky (vyjma aguilaru) skoro bez vyjimky znely proti jejich bedne jako plastovy subwoofer od vietnamskych bednicek.
-
jazzbassmm
No, takových 15.000,- , 17.000,. Kč ???
Hlavně, aby měla rychlý attack na slap a samozřejmě musí mi u toho vlát nohavice!!!
Mám k tomu nějakou starou raritku 4x15' Marshall, ale ty patnáctky prostě nestíhaj... Jsou tam cellestion, ale fakt nevím... Prostě to prdí
Jinak zesík je v poho - nový lampy, k tomu jazz bass Marcus Miller, ale ta bedna???
Poraďte prosím - pomóóóc!
Jo, ještě s hornou nebo bez???
Dík, pic.
Hlavně, aby měla rychlý attack na slap a samozřejmě musí mi u toho vlát nohavice!!!
Mám k tomu nějakou starou raritku 4x15' Marshall, ale ty patnáctky prostě nestíhaj... Jsou tam cellestion, ale fakt nevím... Prostě to prdí
Poraďte prosím - pomóóóc!
Jo, ještě s hornou nebo bez???
Dík, pic.
-
BUDAJ-31
no prdiet ti to bude stale lebo to je lampa a nni to bohveco na slap.Skorej by som ti doporucil tranzistor pokial chces hrat slapom a prstami (lampa je tak viacej do metalu alebo hardrocku ale to uz je kazdeho vec lebo kazdy ma rad iny zvuk).Ja som asi takeho typu ako ty ze JB a zvuk ktory je dobrie zniet pri slapu ale je pritom agresivny a strasne tlaci a koncil som u Markbassu.Ohladom toho boxu ti mozem doporucit ten EBS co hore Kinx vravel,vela ludi onich vravi ze su to dela medzi aparatmy.Dalej ked ma Marshall tak urcite by som zobral aj bednu ako ma box toho Marshalla ale ten ma 4X12
tak toto je rada.... ty vole v tej Amerike musia byt basaci totalny blbci... ku standardnemu vybaveniu jazzoveho klubu patria prave Hartke bedne s Aluminiovymi reprakmi, pretoze je zname, ze tieto boxy zvladaju vsetko na slusnej urovni a beru sa za akysi standard medzi bednami....BUDAJ-31 píše:Do Hartke by som urcit nesiel,tie repraky stoja fakt za h***o,do kolko by si bol ochotny dat za box pripadne aku kombinaciu ci 4X10,2X12,...
Ty Budaj uz sa uvedom co vlasne trieskas do obehu, pretoze tvoje prispevky ohladom konkretnych veci sa stavaju nielen pre mna ale aj pre serioznych ucastnikov tohto fora irelevantnymi...
Basy: Fbass BN6 /GV guitars/
Yamaha TRB6
fodera Anthony Jackson fretless /GV guitars/
Hlava: Carvin bx1200
Boxy: PMG /custom cabinets/
Multak: Boss Gt6B
Midi: Roland GR-20
Yamaha TRB6
fodera Anthony Jackson fretless /GV guitars/
Hlava: Carvin bx1200
Boxy: PMG /custom cabinets/
Multak: Boss Gt6B
Midi: Roland GR-20
-
jazzbassmm
Tak já už nevim...
Hartke x EBS?
Lampa x nelampa?
A jak je to s tím výkonem? Co ten můj Marshall utahne, aby to zůstalo nabitý???
A nevíte, kde zjistil podle v.čísla rok výroby?
A vůbec, mějte se a díky!!!
Hartke x EBS?
Lampa x nelampa?
Tak já taky nevim. Jestli se rozhoduješ mezi Hartke a EBS, tak to je jako by ses rozhodoval mezi felicií a bavorákem. Odpovídá tomu i cena. Pokud máš možnost jít do EBS, tak neváhej. Počítej ale s tim, že tě to taky bude něco stát.jazzbassmm píše:Tak já už nevim...![]()
Hartke x EBS?
Myslel jsem, že tu celou dobu řešíš boxy a nejednou se vytasíš s lampamajazzbassmm píše: Lampa x nelampa?
Horní hranice neni podle mě omezena. Nevidim důvod. Jestli tomu tak neni, tak se nechám rád poučit. Důležitý je, abys měl rezervu ve výkonu mezi hlavou a boxem, což při těch tvejch 100W zvládneš v pohodě.jazzbassmm píše:A jak je to s tím výkonem? Co ten můj Marshall utahne, aby to zůstalo nabitý???
Někde jsem to viděl přímo na stránkách výrobce, ale to už je dávno, takže nevim.jazzbassmm píše:A nevíte, kde zjistil podle v.čísla rok výroby?
PS: Budajovo příspěvky ber s rezervou, většinou to jsou strašní koniny (že mi dalo ale práce, než jsem vymyslle vhodné slovo
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Co 4x10 od Ampegu? Samozřejmě SVT série. Měl sem možnost to slyšet, a tlak to uděla pořádnej a konkrétní zvuk z toho taky dostaneš. Nebo nějaká kombinace 2x10 +1x15 ?
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
http://www.bandzone.cz/melodymayhem
Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer
http://www.bandzone.cz/wotf
Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
http://www.bandzone.cz/melodymayhem
Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer
http://www.bandzone.cz/wotf
Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
-
BUDAJ-31
no ty sa uvedom,hral si vobec nekedy na Hartke???asi to vyzera ze nieCandymann píše:tak toto je rada.... ty vole v tej Amerike musia byt basaci totalny blbci... ku standardnemu vybaveniu jazzoveho klubu patria prave Hartke bedne s Aluminiovymi reprakmi, pretoze je zname, ze tieto boxy zvladaju vsetko na slusnej urovni a beru sa za akysi standard medzi bednami....BUDAJ-31 píše:Do Hartke by som urcit nesiel,tie repraky stoja fakt za h***o,do kolko by si bol ochotny dat za box pripadne aku kombinaciu ci 4X10,2X12,...
Ty Budaj uz sa uvedom co vlasne trieskas do obehu, pretoze tvoje prispevky ohladom konkretnych veci sa stavaju nielen pre mna ale aj pre serioznych ucastnikov tohto fora irelevantnymi...
ja som raz vlastnil jeden box VX410,to bol sh*t,este kd som na zosik pripojil iny box tak to hralo ovela lepsie,tieto VX a strane kazia a odchadzaju tam repraky,este na mojom boxe vetdy boly odydene 2repraky a reklamovane a dane nove.Dalej som hral aj na tych reprakoch hlinikovymi blanamy,to uz bolo lepie ale stale nic moc,len taky hartke a este aj na tych NEO som hral ale oproti inym NEO reprakom ako GK neo,Aguilar NEO alebo Markbass NEO tam bol strasny rozdiel.ja by som urcite nevolil Hartke box keby om si mal vybrat box do 15000KC
Naposledy upravil(a) BUDAJ-31 dne 7.02.2010 20:09, celkem upraveno 1 x.
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Vem hlavu, zajeď do hudebnin a zkoušej.... Bude to tvůj box a tobě musí sedět. Nebo jestli znáš nějaký basáky z okolí, tak minimálně to Hartke by měl někdo mít. Tak ho otestuj u něj.
Ale IMHO lampa na slap je fakt nešťasté řešení
Ale IMHO lampa na slap je fakt nešťasté řešení
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
-
BUDAJ-31
Ampeg je super,hravaql som na par kombach aj jednom boxu.dokonca om teraz uvazoval nad boxom SVT 4X10 ale ked uz mam zosik Markbass tak zoberem aj taku bednu aj neo reprakmy.tym ampegom by si nic nepokazilDave3R píše:Co 4x10 od Ampegu? Samozřejmě SVT série. Měl sem možnost to slyšet, a tlak to uděla pořádnej a konkrétní zvuk z toho taky dostaneš. Nebo nějaká kombinace 2x10 +1x15 ?
Nevymejšlejte blbosti jestli Hartke hraje dobře nebo špatně. Prostě někdo si to poslechne a řekne paráda, někdo zas že to neni dobrý. Já osobně ten zvuk nezatracoval, líbil se mi. To že Hartke je univerzální nebo něco v tom stylu bych netvrdil, fakt si to nedokážu představit třeba na tvrdší basu. Měl bys zajít do hudebnin a všechno odzkoušet, to je nejlepší varianta. Jinak pokud budeš zkoušet EBS tak poreferuj, tahle značka mě zajímá 
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
osobne bych do hartke fakt nesel. jsou jiny 4x10 bedny za ty prachy co hrajou (treba tech21, i kdyz ta je dobra hlavne na zkresleni a tvrdsi veci). hartke vedle poradne bedny (treba ebs nebo i toho tech21) zni na slap i jiny techniky jako kdyz si uprdne komar. nehlede na to ze mi prijde ze ty bedny maji blbou cistlivost.
toliko moje zkusenosti coby pozorovatele a velmi svatecniho basaka
toliko moje zkusenosti coby pozorovatele a velmi svatecniho basaka
.....v prvom rade dbaj na impedanciu.....nepoznám ten zosík takže neviem do akej impedancie je schopný pracovať.....ja by som Ti odporučil bedňu 4x12" od Marshall-u.....jazzbassmm píše:Tak já už nevim...![]()
Hartke x EBS?
Lampa x nelampa?
Ten zesák by měl mít přepínání jestli se nepletu. Jinak ten Hartke se prostě musí slyšet, každej to vnímá jinak. Faktem je že za ty peníze se asi dá sehnat lepší. Třeba na bazaru se válel za cca 9000 4x10 box od ESH, což by nemuselo bejt špatný, ale nemam s tim zkušenosti.
-
BUDAJ-31
aby som mohol poradit tak som porovnaval box Hartke VX410 a GK RBX 4X10 (nevem aka tram je cena toho GK ci je do tych 15kc) a ten GK hral o 1000X lepe,lepe sem se slisel,i slap by lepsi,proste lepsi nez to zasrany Hartke co sem mnel,to bylo blato