M-audio Fast Track USB + SW nahrávání

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
konko

M-audio Fast Track USB + SW nahrávání

Příspěvek od konko »

Zdravim všechny hudebníky a hned k věci prosím o Vaši radu. V rámci stávajících rad z fóra jsem zatím bohužel na svůj problém odpověď nenalezl, i když věřím, že pro Vás odpověď nebude těžká :-). Takže poraďte prosím, jak propojit, nastavit a co nainstalovat, abych dokázal v rámci cvičení na kytaru (začátečník) hranou věc nahrát do jedné stopy nějakého SW (jakého??), souběžně za přehrávaného podkladu mp3/wav jako vodítko. Následně do další stopy nahrál např. druhou kytaru (zkresleně, clean zvuk, atd.), atd.

V současné době mám:
el. kytaru - jasně :-)
kombo Roland CUBASE 30
ext. zvukovku M-audio Fast Track USB
(součástí balení SW byl GT Player Express, Ableton Live, Demo Pro Tools M-Powered 7.4)

Dosud se mi podařilo zprovoznit zvukovku tak, že mohu různě zkoušet efekty z krabiček (GT Player Express). Funguje mi souběžné přehrání songu z mp3/wav jako podklad. Co jsem zatím nedokázal, to je zprovoznit ani jeden z přiložených SW (Ableton, Pro Tools) souběžně s GT Player Express tak, abych nahrál vůbec cokoliv. Přiložené SW mi připadají pro mé potřeby zbytečně složité a vzzhledem k hláškám při instalaci mi připadá, že spolu ani fungovat nemůžou.

Poraďte - jaký jiný SW si mám nainstalovat, abych dokázal jak čistý, nebo zkreslený zvuk ze zvukovky FAST Track nahrát do jednotlivých stop? Dále (jde-li to kromě možnosti s mikofonem) jak mám postupovat, chtěl bych-li nahrávat zkreslený zvuk přímo z komba. Kombo má výstup pro sluchátka, je možno zpět do zvukovky a následně do PC? Díky moc za odpověď Barrys
Chochy
Bandzone: www.bandzone.cz/pavoucy
Kontaktovat uživatele:

Re: M-audio Fast Track USB + SW nahrávání

Příspěvek od Chochy »

Ahoj, tady najdeš všechno ohledně Pro Tools : http://www.disk.cz/disk/img/protools/ma ... ual_CZ.pdf
Taky jsem ze začátku tápal, ale teď už mi to přijde všechno jednoduchý a v pohodě.

A k tomu nahrávání z komba:Samozřejmě to můžeš propojit tak jak jsi psal.Kombo-zvukovka pc.Nemusíš se ničeho bát.Fungovat to bude
Basa - Sandberg California JM5
Zesilovač - Gallien-Krueger- Backline 600
Bedna - Peavey 410 TXF EX bass cabinet
Na doma -Line 6 LowDown 15
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“