Ibanez, jaký?
Pravidla fóra
Ibanez, jaký?
Nazdar lidi chtěl bych koupit nějakou pořádnou kytaru ta moje ze setu mi moc nezní a chtěl bych to vzít u nás ne jezdit někde na druhou stranu republiky,no a u nás na skladu je:
Ibanez RG 320PG P3
Ibanez RG 370DX RRD
Ibanez GRA 42 BK
Ibanez RG 320PG P1
Určitě si je všechny vyzkouším ale nijak moc se v tom nevyznám tak bych nepohrdnul radou od někoho zkušenějšího na co si u které dát pozor a co si o nich myslíte, mělo by to být na všelijaký metal.
Ibanez RG 320PG P3
Ibanez RG 370DX RRD
Ibanez GRA 42 BK
Ibanez RG 320PG P1
Určitě si je všechny vyzkouším ale nijak moc se v tom nevyznám tak bych nepohrdnul radou od někoho zkušenějšího na co si u které dát pozor a co si o nich myslíte, mělo by to být na všelijaký metal.
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
Re: Ibanez, jaký?
Na metal by byly nejlepší Ibanez RG 320PG P3, Ibanez RG 320PG P1
sice jsem měl v ruce jenom tu P1, ale předpokládám že se liší akorát barvou.
Jinak na hraní metalu to je dobrá volba - mají brutální zvuk.
Ale jesli ji budeš zkoušet, tak největší vadou je tremolo (na něj by sis měl dávat pozor).
sice jsem měl v ruce jenom tu P1, ale předpokládám že se liší akorát barvou.
Jinak na hraní metalu to je dobrá volba - mají brutální zvuk.
Ale jesli ji budeš zkoušet, tak největší vadou je tremolo (na něj by sis měl dávat pozor).
Fakt jenom barvou? To je ale dost velkej rozdíl v ceně na kytarách.cz 1 500 a u nás je ta p1 dokonce jen za deset to jsou 4 000 to se mi zdá na design nějak moc. 
A k tomu tremolu jak to zkusit? Pořádně za něj vzít jestli se nerozlaďuje?
A k tomu tremolu jak to zkusit? Pořádně za něj vzít jestli se nerozlaďuje?
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
Zase to tremolo-dogma. Za chvilku sem přiletí Woro a začne trhat hlavy, přinejlepším. Abych se radši vzdálil, bude to nářez
.
Pokud není člověk úplný poleno tak se kytaru naučí seřídit a zacházet s ní tak, že ladění bude neotřesitelný jak židovská víra (doufám, že tím nikoho neurážím).
Jinak na metal se budou hodit všechny čtyři. Záleží, co preferuješ a z čeho se ti při zkoušení víc prokrví rozkrok
, protože ta GRA 42 (mahagon, aktivy) bude zvukově kapánek jinde než zbylý tři RG (lípa, pasivy).
Pokud není člověk úplný poleno tak se kytaru naučí seřídit a zacházet s ní tak, že ladění bude neotřesitelný jak židovská víra (doufám, že tím nikoho neurážím).
Jinak na metal se budou hodit všechny čtyři. Záleží, co preferuješ a z čeho se ti při zkoušení víc prokrví rozkrok
Naposledy upravil(a) Banan58 dne 12.02.2010 23:17, celkem upraveno 1 x.
Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
kdyby te to tremolo joo sralo tak neni nic jednodussiho nez tam vrazit spalek a par pruzin navic..a je po starostech..
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Problem je v tom, ze nektere tremola proste seridis a stejne to dela. Vlastni zkusenost. Pro upresneni, seridit tremolo samozrejme umim dobreBanan58 píše:Zase to tremolo-dogma. Za chvilku sem přiletí Woro a začne trhat hlavy, přinejlepším. Abych se radši vzdálil, bude to nářez.
Jinak na metal se budou hodit všechny čtyři. Záleží, co preferuješ a z čeho se ti při zkoušení víc prokrví rozkrok, protože ta GRA 42 (mahagon, aktivy) bude zvukově kapánek jinde než zbylý tři RG (lípa, pasivy).
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ber RG370. U 320 se připlácí hrozný prachy za design, GRA je o úroveň slabší.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Pokud chceš novou, taky bych se přikláněl k té 370 je pěkná, a docela fajn. Koneckonců Nero je ostřílený muzikant a špatně by ti neporadil. Ale zvaž ještě i bazar. Třeba teď tam byl před nějakou dobou ibanez 470 japonec za 10K, nebo 550 kolem 12. Je to jiná třída zase. Ale zase je blbý že člověk neví v jakém je to stavu a minimálně 500 za seřízení dáš. To nemluvím o chrčících poťákách a tak...
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Zrovna u Edge III bych se toho nebál. Tohle se stává jen u zmetků, a ty si snad Ibanez hlídá.Fade píše:Problem je v tom, ze nektere tremola proste seridis a stejne to dela. Vlastni zkusenost. Pro upresneni, seridit tremolo samozrejme umim dobreBanan58 píše:Zase to tremolo-dogma. Za chvilku sem přiletí Woro a začne trhat hlavy, přinejlepším. Abych se radši vzdálil, bude to nářez.
Jinak na metal se budou hodit všechny čtyři. Záleží, co preferuješ a z čeho se ti při zkoušení víc prokrví rozkrok, protože ta GRA 42 (mahagon, aktivy) bude zvukově kapánek jinde než zbylý tři RG (lípa, pasivy).
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nero píše:Ber RG370. U 320 se připlácí hrozný prachy za design, GRA je o úroveň slabší.
Díky všem
Po pravdě se mi ten design vůbec nelíbí tak to je snadný řešení budu muset ale překousnout tu červenou barvu ta GRA je nejpeknější ale co už nejáká nálepka mebo něco to snad spravý.
Do bazaru asi nepujdu nechtěl bych jezdit někde do dáli a poštou se mi do toho nechce.
Naposledy upravil(a) Dante dne 13.02.2010 17:31, celkem upraveno 3 x.
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
s nalepkama tady radsi pomlc nebo te tu ukamenujouDante píše:Nero píše:Ber RG370. U 320 se připlácí hrozný prachy za design, GRA je o úroveň slabší.
Díky všem
Po pravdě se mi ten design vůbec nelíbí tak to je snadný řešení budu muset ale překousnout tu červenou barvu ta GRA je nejpeknější ale co už nejáká nálepka mebo něco to snad spravý.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, urcite si to hlídá. Myslel jsem to celkove na levna tremola. Precijen nejde srovnavat uplne nove originalni FR s uplne novym licencnim. Ibanez je samozrejme trosku jinde, protoze nema licencni kopie, ale svoje vlastni modely.woro90 píše:Zrovna u Edge III bych se toho nebál. Tohle se stává jen u zmetků, a ty si snad Ibanez hlídá.Fade píše:Problem je v tom, ze nektere tremola proste seridis a stejne to dela. Vlastni zkusenost. Pro upresneni, seridit tremolo samozrejme umim dobreBanan58 píše:Zase to tremolo-dogma. Za chvilku sem přiletí Woro a začne trhat hlavy, přinejlepším. Abych se radši vzdálil, bude to nářez.
Tak kategoricky bych to neviděl. Ostatně starší ibanezácká tremola licenčními kopiemi jsou, jen trochu upravenými (nižší, pohodlnější, s dolaďovači bezpečně schovanými), licenční kopie nemusí být (a velmi často není) identická s originálem, a nemusí být horší než originál. Ale není možné si nechat tolik platit za značku, protože je to přece napodobenina, a žřádná napodobenina se nemůže rovnat origináluFade píše:Jojo, urcite si to hlídá. Myslel jsem to celkove na levna tremola. Precijen nejde srovnavat uplne nove originalni FR s uplne novym licencnim. Ibanez je samozrejme trosku jinde, protoze nema licencni kopie, ale svoje vlastni modely.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jasne, vim co myslis
To je tak se vsim, levny BaCH taky muze hrat ukrutne kdyz se povede. Nebo spise levna kytara
Ja mel kdysi Ibanez s tremolem a rozladovalo se celkem dost. Taky jsem mel dlouho strata snad za 3000 znacky Fade
a ten hral ukrutne dobre. Nakonec jsem ho prodal a pak jsem se tloukl do hlavy... Ted mam ZR tremolo a tam nemam co vytknout. Dokonalost. Takze vim presne jak to mysli lide, kteri reknou, ze maji kytaru za 4 tisice a ze hraje skvele. Samozrejme pokud o nich vim, ze to nejsou novacci, kterym zni vse skvele 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
RG370 se dělá vě více provedení, třeba i černá,Dante píše:Nero píše:Ber RG370. U 320 se připlácí hrozný prachy za design, GRA je o úroveň slabší.
Díky všem
Do bazaru asi nepujdu nechtěl bych jezdit někde do dáli a poštou se mi do toho nechce.
Ted mi jedn docvaklo - ty vybíráš novou kytaru, takže tu prehistorickou GRA asi na mysli nemáš. Nemluvíš spíš o RGA 42? Protože to docela mění situaci. RGA 42 je vcelku srovnatelná s RG370. Jen snímače má dle mého názoru méně povedené.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Škoda že už je to dlouho co ses jí zbavil, jinak bych na tobě možná vydělalFade píše:Ja mel kdysi Ibanez s tremolem a rozladovalo se celkem dost.
Nero píše:RG370 se dělá vě více provedení, třeba i černá,Dante píše:Nero píše:Ber RG370. U 320 se připlácí hrozný prachy za design, GRA je o úroveň slabší.
Díky všem
Ted mi jedn docvaklo - ty vybíráš novou kytaru, takže tu prehistorickou GRA asi na mysli nemáš. Nemluvíš spíš o RGA 42? Protože to docela mění situaci. RGA 42 je vcelku srovnatelná s RG370. Jen snímače má dle mého názoru méně povedené.
Já nevím.
http://www.jedlickamusic.cz/ibanez-gra-42-bk_p1901/
Naposledy upravil(a) Dante dne 14.02.2010 19:18, celkem upraveno 1 x.
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
Je tam chyba. Tohle je RGA.Dante píše: Já nevím.Možná je chybu na stránkách
http://www.jedlickamusic.cz/ibanez-gra-42-bk_p1901/
nechci byt sice za debila ,ale asi budu-tremolo je ta paka kterou se "natahujou" struny?woro90 píše:Škoda že už je to dlouho co ses jí zbavil, jinak bych na tobě možná vydělalFade píše:Ja mel kdysi Ibanez s tremolem a rozladovalo se celkem dost.Téměř na každé tremolo jsou triky (pokud to není opravdu hrozný zmetek nebo totálně opotřebovaný kus v rozkladu).
Ibanez GRX20 line6 spider IV 15