Máte někdo zkušnost s DIGITECH Metal Master?
Pravidla fóra
Máte někdo zkušnost s DIGITECH Metal Master?
http://kytary.cz/digitech-metal-master/HN073453/ máte někdo s touto krabicou zkušenost
?
Kytara: AXL HEADLINER
Kombo: FENDER FRONTMAN 15g
efekt: KORG AX1500G
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Máte někdo zkušnost s DIGITECH Metal Master?
Zásadní problém - nejde na tom nastavit množství gainu. Proto pro mě nepoužitelné. (Zcela pomíjím, že mi ten zvuk přijde úplně nezajímavý...)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No nedělá se to dělá tím kroutítkem level?
Tuto krabicku jsem kdysi taky zkousel a taktez me nenadchla. Digitech to umi i lip.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
mel jsem, prodal jsem
. Jinak to, ze tam nejde nastavit gain je docela skoda, ale kdyz si pohrajes s volume na kytare, tak tim ten gain ubirat muzes - reaguje to na ten volume docela pekne.
Ja ho prodal, protoze jsem ho nepotreboval - nejak jsem si postavil nekolik lampovej predzesilovacu/zesilovacu a vice mene jsem zjistil, ze uz ten metal master asi zapojovat nebudu.
Jinak na tom metal masteru mas simulaci mesa boogie mark III a mesa boogie dual rectifier. A pokud si opravdu pohrajes s volume na kytare, tak z toho vylodis i docela zajimavy zvuky.
Ja ho prodal, protoze jsem ho nepotreboval - nejak jsem si postavil nekolik lampovej predzesilovacu/zesilovacu a vice mene jsem zjistil, ze uz ten metal master asi zapojovat nebudu.
Jinak na tom metal masteru mas simulaci mesa boogie mark III a mesa boogie dual rectifier. A pokud si opravdu pohrajes s volume na kytare, tak z toho vylodis i docela zajimavy zvuky.
dobře mam jeste k tomu jeden dotaz mam celkem levnou kytaru ... http://kytary.cz/axl-headliner/HN104031/ kdyz k tomu koupim tu krabicku jedno jakou nebude to delat s tim zvukem nejake problemy? vubec nevim jak to u toho je.
no predpokladam, ze snimace na ty kytare budou asi dost slaby a jsou to single coil - takze asi budou i pekne brucet ... ta krabka je extremne high gain - takze to vsechen tenhle bordel ze snimacu bude pekne zesilovat, takze se muze stat, ze ti to bude pekne cely hucet/sumet ... samozrejme pak i zalezi do ceho pak tu krabku jeste pichnes ...
a s multiefektama by to delalo to same ? to je druha moznost
To video je docela presny, podle me tam neni ani jeden poradne pouzitelnej zvuk
)) A nevim teda, ale nezni mi to ani jako Mark III, ani jako DR.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
napodobne, pokud jsou snimace slaby a sumej, tak nic nepomuze, bude to delat bordel. Ale za vyzkouseni nic nedas ... zajdi do hudebnin s kytarou, vyzkousej a uvidis. Treba to nebude takova katastrofa.
dual rectifier pre-amp sam o sobe taky moc pekne nezni. Velky procento toho zvuku, jak rectifier zni je vybornej power amp a reprobox - zkus si nekdy vzit vystup z efektove smycky, co leze z rectifieru a pust si to a uvidis jakej to je bzucak.
EDIT: ja nerikal, ze to zni jako mark nebo DR, ale ze by mel simulovat
EDIT: ja nerikal, ze to zni jako mark nebo DR, ale ze by mel simulovat
- Nero
- Rádce
Level = hlasitost, ne gainwolda píše:No nedělá se to dělá tím kroutítkem level?
Krabičky si rozumí s jakejmakoli kytarama, v tom není problém. Problém je v tom, že na tý kytaře jsou nic moc snímače, které rády chytají brum, šum a všelijaký další bordel. Ten bude tou krabičkou zesílen. Ale to ti udělá jakékoli zkreslení.metal66 píše:dobře mam jeste k tomu jeden dotaz mam celkem levnou kytaru ... http://kytary.cz/axl-headliner/HN104031/ kdyz k tomu koupim tu krabicku jedno jakou nebude to delat s tim zvukem nejake problemy? vubec nevim jak to u toho je.
Pokud na multáku použiješ zkreslení, tak ti to udělá to samé. To je prostě jen a jen fyzika. Nicméně si myslím, že mnoho multáků (i levných) má dost možná lepší zkreslení než ten MM. A navíc umí i další věci.metal66 píše:a s multiefektama by to delalo to same ? to je druha moznost
Výstup z preampu ti vždy bude znít blbě - bez simulace reproboxu to bude na nic u každýho preampu. Tahle úvaha je podle mě úplně nesmyslná - říkat, že MM zní blbě, ale je to vlastně jedno, protože preamp DR zní taky blbě, to je pěkná demagogie. Ten digitech je jednoduše řečeno na prd a za daný peníz se dá koupit mnohem lepší krabička. DR bych do toho vůbec netahal.lunchie píše:dual rectifier pre-amp sam o sobe taky moc pekne nezni. Velky procento toho zvuku, jak rectifier zni je vybornej power amp a reprobox - zkus si nekdy vzit vystup z efektove smycky, co leze z rectifieru a pust si to a uvidis jakej to je bzucak.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
nechtel jsem srovnavat nesrovnatelne, jen jsem chtel rict, ze kdyz se prozene ten MM pres simulaci treb rectifier 4x12 bedny, tak najednou uz tak ubzucene nezni ...
Ty nahravky jsou ale delany pres aparat, pres realny repro.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
je pravda, ze jsem jeste neslysel toho metal mastera pres neco jako 4x12, vetsinou si to koupi nekdo, kdo to pak hraje pres 6" tranzistorak ... z toho jde usoudit pro koho to je orientovany ... ja jenom chtel rict, ze kdyz se to pusti pres nejakej rozumnej power amp s rozumnou bednou, tak uz to nemusi znit az tak hrozne ...
Ja pres to hral na 4x12 (Marshall 1960) a znelo to stejne blbe. A pochybuju, ze to v testech treba na PGS prohani pres nejaky '6" tranzistorak' 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Já osobně bych šel raši do Digitech-distrosion factory mrkni po něm na ten sem hrál a perfekt, je tam namodelovaný i metalmaster....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Osobne nemam rad Digitech... Je tam moc toho Digi a este viac toho Techu...
oprava - az na WHAMMY to by som velmi chcel...
oprava - az na WHAMMY to by som velmi chcel...
- Nero
- Rádce
Bohužel to zní hrozně asi na všem...lunchie píše:je pravda, ze jsem jeste neslysel toho metal mastera pres neco jako 4x12, vetsinou si to koupi nekdo, kdo to pak hraje pres 6" tranzistorak ... z toho jde usoudit pro koho to je orientovany ... ja jenom chtel rict, ze kdyz se to pusti pres nejakej rozumnej power amp s rozumnou bednou, tak uz to nemusi znit az tak hrozne ...
PetrPeter 1975 - 2008
takze pro mě domácího hráče jsou asi lepší multiefekty že?