Slide Guitar
Pravidla fóra
Slide Guitar
Ahoj, líbí se mi styl hraní na kytaru pomocí slideu
no a zajímalo by mě, jestli se musí kytara nějak jinak ladit nebo je to standardní ladění ? A také, jsou speciální slide kytary, které mohou "ležet" ? a hraje se na ně jakob seshora ? David Gilmoure to má myslím na ležato...moc se v tomhle odvětví nevyznám, budu rád za každý tip 
Naposledy upravil(a) wiston dne 20.02.2010 12:39, celkem upraveno 1 x.
Re: Slide Guitar
Za prvý si v kombech a ne v kytarách a za druhý na to,že si scháníš kombo za 50 litrů si teda dost mimo,až mě to zavádí k tomu,že si z nás děláš p***l a to bych byl nerad,jeden takovej blbeček už to tady zkoušel nedávno.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
1) Přesunuto...
2) je to David Gilmour, ne Devid Gilmoure
3) ladit si můžeš jak chceš, ale většinou jsou oblíbená tzv. open ladění (= do určitého akordu)
4) tím ležatým asi myslíš lap steel guitar
2) je to David Gilmour, ne Devid Gilmoure
3) ladit si můžeš jak chceš, ale většinou jsou oblíbená tzv. open ladění (= do určitého akordu)
4) tím ležatým asi myslíš lap steel guitar
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ahoj, moc nechápu na co narážíš ?panedge píše:Za prvý si v kombech a ne v kytarách a za druhý na to,že si scháníš kombo za 50 litrů si teda dost mimo,až mě to zavádí k tomu,že si z nás děláš p***l a to bych byl nerad,jeden takovej blbeček už to tady zkoušel nedávno.
Ležatým myslí spíš dobro, lap steelky sou většinou desetistrunný.Dobra co sem viděl se ale zvučí mikrofonem a ne snímačem.
http://www.youtube.com/watch?v=ogxTQXAgY3Q Nemáš na mysli něco takového? 
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
Tak ptal sem se kámoše dobristy, a něco mam i ze svy hlavy.Zalezi na tom co chces hrat.Jestli spis country(stredni tempa) tak si kup pedálovku s desetistrunným krkem, jestli bluegrass(rychlý tepma) tak dobro s šestistrunným a jestlli rock(což je asi nejpravděpodobnější) tak se vykašli na speciálky a normálně to vem přes klasickou elektrofoniku.Ovšem neříkám, že se speciálky nedaj použít i tam.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Prosím, co je to "klasická elektrofonika"? Děkuji.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- ...EDGE...
Lidove se tomu rika elektricka kytara.Atkins píše:Prosím, co je to "klasická elektrofonika"? Děkuji.
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
vyýraz elektrofonická kytara je elektrická kytara, používal ho třeba Pan Růžička co vyráběl Jolany
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Elektrofonická kytara je v naprostém pořádku.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
KralikOpičák
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, poraďte mi pls, kde bych našel nějakého učitele hry na DOBRO kytaru pro začátečníka?
Ideálně Kladno / Praha.
Díky za jakýkoliv tip, ať hledám jak hledám, stále nenacházím
Ideálně Kladno / Praha.
-
Rošky
- Bandzone: www.rosky.cz
Na to stačí i dobrej kytarista, kterej umí slide...zkus Vencu Veselého, je tady na něj na fóru někde kontakt (= Václav Veselý). Poradí ti jak s tím začít, co cvičit a jak ladit. Poznamenávám, že slide se dá hrát i na normálně naladěnou kytaru (to používám já, protože střídám normální hraní a slide v průběhu songu).KralikOpičák píše:Ahoj, poraďte mi pls, kde bych našel nějakého učitele hry na DOBRO kytaru pro začátečníka?
Ideálně Kladno / Praha.