Ibanez TS9 japan koupit/nekoupit?
Pravidla fóra
Ibanez TS9 japan koupit/nekoupit?
Zdravím. Mám malé lampově Vintage kombo Bugera V5 a otřebuju nějakou krabičku na moderní kreslení. a na nějakej ten lead zvuk. Mám marshall jackhammer a neni zlej. Uvažuju o koupi Ibanez TS9 ale nevim jak to hraje ale slyšel jsem jen chválu. Chctěl bych fakt nějakou dobrou krabku. Díky moc za rady : 
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Gibson Les Paul studio
Re: Ibanez TS9 japan koupit/nekoupit?
No tubescremaer je skvělej,ale funguje hlavně jako nakopávadlo,overdrive,takže nevím co si představuješ pod pojmem moderní zkreselní,ale nepočítej s nějakou pilou nebo něčím takovým,je to prostě overdrive ,kterej ti nažhaví řádně lampy.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
a ja dobré si kupovat k lampě za 3500Kč krabičku za 3000Kč? ? 
Pokud nejsi nějaký zvukový guru, tak postačí i Bad Monkey od Digitechu - na bazaru většinou za 500-600 Kč, charakter to má podobný a myslím, že při použití na malé bugeře budou rozdíly mezi starým japan TS a bad monkey minimální.
Pokud nejsi nějaký zvukový guru, tak postačí i Bad Monkey od Digitechu - na bazaru většinou za 500-600 Kč, charakter to má podobný a myslím, že při použití na malé bugeře budou rozdíly mezi starým japan TS a bad monkey minimální.
Stejnou službu taky udělá Boss SD1,na bazaru běžně do litru,dá se říct,že to je to samý jako screamer.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
+1 Bad Monkey - ma 2 potaky na korekce (lo/hi) a za 500-600, hned jdu koupit jednoho pro sebe 
pro me je TS9 japan jen takovy vintage prelud. pri slepem testu nebylo poznat jestli hraju na obyc ts9, japan, 808 nebo ts9dx ve standartnim modu
+1, kdysi jsem ho zkousel a byl jsem mile prekvapen, s lampou to zni dost slusne, zvlaste vzhledem k cene.lunchie píše:+1 Bad Monkey - ma 2 potaky na korekce (lo/hi) a za 500-600, hned jdu koupit jednoho pro sebe
Kinx: Nejlepsi je sehnat budto bazarovku za "par supu" (z USA), nebo koupit nejaky bezny overdrive predelany na 808ku. Ja takhle mel berusku Ibanez s cipem 808ky a znelo to dost slusne - a bylo to za pusu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
takovy ten obycejny TS7 jde pry vymenou par soucastek (nejake kondiky etc, zadny operaky nebo tak) predelat na TS9. bez te modifikace to slyset bylo, ale sam uvazuju ze si ho koupim a necham upravit. skoda ze ma debilni bypass, jinak ok. zajimavy je ze u uplne starych krabek jako puvodni TS808 (mam phaser z te serie) mi bypass nevadil (mimo hroznyho sumu ktery tu moji krabicku suzuje, naopak pridal trochu vyssich stredu a treba strat znel jeste stratoveji
)) TB samozrejme rulez.
Staci vyvrtat diru a dat tam DPDT 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
dokonce
na stredni jsem z elektrotechniky bohuzel vzdycky prolejzal tak tak a manualne jsem silne destruktivni, takze takovehle prace radeji prenechavam zkusenejsim 
HH to bylo na ten true bypass, jinak mod na 808ku bude narocnejsi, ale zvladne ho podle me kdekdo.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Nekoukej na cenu ampu. S tim ampem jsem na doma spokojenej a má skvělej zvuk ve svý aktegorii. Mám na nakopnutí a tyhle zvuky Marshall Jackhammera tak asi nemá smysl mi nabízet Bad Monkey od DIgitechu.Já jsem se cíleně ptal na ten TS9 jestli tim budu mít značnou změnu k lepšímu nebo bude lepší ponechat Marshall JH1 .ROzhodně Boss DS1 nechci páč jsem ho dlouho měl doma a přišel mi celkem na nic , tak šel z domu. O DS2 ani nemluvě.Taky jsem měl.Marshall JH1 nje levnej a přišel mi mnohem lepší.Má spousty (8) korekcí takže se toho tam dá vyladit opravdu hodně.Jinak otázka zněla - Ibanez TS koupit nebo ne za těhle okolností?qwer píše:a ja dobré si kupovat k lampě za 3500Kč krabičku za 3000Kč? ?
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
Jinak dík všem za rady a postřehy.Asi to ještě hodně zvážím.Vypadá to že by to byl asi zbytečný kup.
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
Ty v tom máš ale trochu binecFuckub píše:Nekoukej na cenu ampu. S tim ampem jsem na doma spokojenej a má skvělej zvuk ve svý aktegorii. Mám na nakopnutí a tyhle zvuky Marshall Jackhammera tak asi nemá smysl mi nabízet Bad Monkey od DIgitechu.Já jsem se cíleně ptal na ten TS9 jestli tim budu mít značnou změnu k lepšímu nebo bude lepší ponechat Marshall JH1 .ROzhodně Boss DS1 nechci páč jsem ho dlouho měl doma a přišel mi celkem na nic , tak šel z domu. O DS2 ani nemluvě.Taky jsem měl.Marshall JH1 nje levnej a přišel mi mnohem lepší.Má spousty (8) korekcí takže se toho tam dá vyladit opravdu hodně.Jinak otázka zněla - Ibanez TS koupit nebo ne za těhle okolností?
Jednak jsi neřekl, které TSko chceš. Jestli to staré původní výroby s čipem JRC4558 a nebo to nové předražené šidítko ze současné produkce, které je kvalitativně tak na úrovni toho Bad Monkey. Bad Monkey právě z TSka vychází a je mu velmi zvukově podobné. U aparátu v téhle cenové relaci opravdu nemá smysl řešit, jestli budeš hrát přes staré TSko s JRC4558 čipem a nebo přes Bad Monkey za 500Kč, protože bude zvuk +- stejný. U většího aparátu bych to už asi řešil, ale u malinké lampy s 8 palcovým reprákem to prostě nemá smysl vůbec hrotit.
Pak ti tady někdo radil Boss SD-1, věz že DS-1, se kteoru máš ty zkušenost, je trochu něco jiného. SD-1 je overdrive, je to něco jako TSko. DS-1 je distortion, čili má úplně jiný charakter zvuku.
Ty teď používáš distortion od Marshallu, což rozhodně není nakopávátko ale pedál, který si tvoří svůj zvuk a nějak moc se neohlíží na aparát. TSko a jeho klony (a těch jsou tisíce) mají za úkol zesilovač nakopnout - přidat trochu svého zkreslení a taky dodat víc šťávy pro zkreslení první lampy v zesilovači, proto se tomu říká "nakopnout". Jackhammer tam akorát pustí svůj bzukok a tím to tak nějak končí, prostě je to klasický distortion pedál (v modu distortion), TSko spíše buduje zvuk, který už v tom zesilovači je. Jsou to tedy naprosto diametrálně odlišné krabice, rozhodně to není posun k nějaké větší kvalitě, spíš posun k úplně jinému zvuku. Ale pokud používáš mod "overdrive" na Jackhammeru jako nakopávadlo, tak bude přechod na něco jiného jistě i záležist lepší kvality, protože mod overdrive na tom Marshallu je slušně řečeno tragedie.
Já jsem se překoukl ohledně DS a SD . Jinak Používám jen mod overdrive a tka špatný mi teda nepřijde. POdle mého je tak průměr. V těch čipech se nevyznám takže máš určitě pravdu a nemůžu soudit.No tak popřemýšlím ale zas fakt do toho vrážet pře 3tis za ten starý TS9 se mi moc nechce ohledně toho malého ampu.Každopádně nesuď ampy podle cenové relace.K Bugeře pořizuji 1x12 box,takže to taky udělá hodně.Každopádně jí vyzkoušej a uvidíš sám. 
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
me by docela zajimal nejakej dukaz ze ten a ten operak hraje proste lip nez treba to novy reissue 
No já to rozhodně nemyslel tak, že je to levný (a tím špatný) aparát a že nemá smysl vrážet peníze do nějakých drahých věcí, které se k němu přidají. Spíš jsem to myslel tak, že je to prostě malé kombíčko s malým reprákem, na které ty rozdíly mezi těmi různými TSky a jejich klony budou tak minimální, že bych se spíš vydal cestou co největšího šetření.
Tak nějaký důkaz asi tak jednoduché nalézt nebude, protože je to samozřejmě věc silně individuální a každý může preferovat něco jinéhoKinx píše:me by docela zajimal nejakej dukaz ze ten a ten operak hraje proste lip nez treba to novy reissue
Jinak zrovna Tsko moc nemusím, je dost zastředěné a žere basy a taky mě tam mrzela ta nepřítomnost TB. To už radši Smrčku 808+ a nebo nějaký klon, kterých je milion.
Mam len taky mensi dotaz... Niesu nahodou vsetky Ibanez TS9 made in japan? Mam jeden z druhej ruky a asi len rok stary a tiez je to Japan...
ozaj a JRC4558 v tom je!
ozaj a JRC4558 v tom je!