gibson snímače
Pravidla fóra
gibson snímače
Ahoj chtěl bych nahradit sví EMG H4 a napadlimě snímače gibson a moc se vnich neorijentuju jáky bych si měl skusit 500T super ceramics,496R hot ceramic, nebo tony lommi, anebo ještě nákej jinej. Potřebuju ten nejtvrdší.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: gibson snímače
Ach jo, jednou se budu proklínat za to, že jsem vůbec reagoval, ale...
... nauč se používat Google a přestaň si hrát na pozéra. Jestli chceš snímače na tvrdou hudbu, tak protože seš určitě fakt tvrdej, tak bys měl koukat někom úplně jinam, než na Gibsony. U SD, DiMarzio, EMG a dalších seženeš mnohem silnější snímače, než co jsou gibsonácký 500 nebe 496..
... nauč se používat Google a přestaň si hrát na pozéra. Jestli chceš snímače na tvrdou hudbu, tak protože seš určitě fakt tvrdej, tak bys měl koukat někom úplně jinam, než na Gibsony. U SD, DiMarzio, EMG a dalších seženeš mnohem silnější snímače, než co jsou gibsonácký 500 nebe 496..
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Takže ptal jsem se na gibsony vim, že sou na tom dimarzioa,sd,EMG líp, ale já je nechci chtěl sem jenom poradit, kterej z těhle gibsonáckejch se hodí nejvíc na metlu. A když si to hledám na google tak je to tam většinou Eng. a v tý já zas tak dobrej nejsem. A i kdybych byl tak to napíšu rozhodně nejdřív na forko protože google ti všechno nepoví.
A muzes upresnit, proc chces zrovna snimace Gibson? podle me je Gibson rozhodne hodne slaby ve vyrobe keramickych snimacu. Mel jsem doma ledaco a keramiky obecne teda zrovna nemusim, ale 500T a 496R byly opravdu hodne "slabe". Sila snimacu Gibson je v uplne jinych modelech.
Řekneš si, že sem debil, ale já dimarzia a SD nemám rád ani nwm proč i když hrajou parádně, ale já bych si je na kytaru nedal. Třeba SD singli na fendara jo. Já prostě jiný něž EMG ne tak sem si dal H4 a ta mě teda, ale hodně nasrala a tak mě napadl gibson a když ani ten ne tak kytaru překopu na activníqwer píše:A muzes upresnit, proc chces zrovna snimace Gibson? podle me je Gibson rozhodne hodne slaby ve vyrobe keramickych snimacu. Mel jsem doma ledaco a keramiky obecne teda zrovna nemusim, ale 500T a 496R byly opravdu hodne "slabe". Sila snimacu Gibson je v uplne jinych modelech.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
activni
a jo, podle me jsi hloupy kdyz nechces snimace, ktere jak ty rikas hrajou paradne, kvuli duvodu ktery vlastne neexistuje...a nedivim se ze te ten EMG nasral, sila emg je spise v activnich
snimacich
Jo dobře tak jsem hloupej, ale já je prostě nemám rád nejsou mi sypatický ten zvuk se mi moc nelíbí atd. Tak chci poradit jakej z těch 3snímačů má nejtvrdší zvuk.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
nechci te podcenovat, ale DiMarzia a SD maji asi milion snimacu, kolik si jich slysel, aspon v nejake rozumne kvalite? ale jestli chces nejtvrdsi zvuk tak si kup ten nejsilnejsi activni a nejlepe neodymovy at se ti na to lepi struny
No, ale já nechci activní to bych neřešil a koupil bych si EMG. Ale ted chci pasivní protože jsem línej na předělaní z pasivu na activ.
-
Teorge
A co se zeptat třeba p. Macha/RM Pickups (pokud si dobře pamatuju) jestli ti neudělá nějaký extra silný snímač?
Já nepotřebuju nic od p. máchy mě stači když mi řeknete kterej z nich je nejtvrdší, když mi nebude sedět tak ho prodám a kytaru předělám na activi a dám tam EMG a nebo tam dám náky dimarzio, ale do toho se mi moc nechce 
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
každý svého štěstí strůjcevolfi4499 píše:Já nepotřebuju nic od p. máchy mě stači když mi řeknete kterej z nich je nejtvrdší, když mi nebude sedět tak ho prodám a kytaru předělám na activi a dám tam EMG a nebo tam dám náky dimarzio, ale do toho se mi moc nechce
mám dojem, že z těhle je "nejtvrdší" Iommi. Pokud chceš ještě nějakou alternativu tak mám dojem Dirty Fingers jsou hodně silné rockové snímače
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nechápu proč chceš zrovna Gibson, ale v tom případě Tony Iommi... Teď se jeden tuším válí na bazaru.
Jinak jeden z těch jejich silnějších je prý v podstatě SD SH4... Takže by ti mělo být fuč, jestli je to SD nebo Gibson.
Jinak jeden z těch jejich silnějších je prý v podstatě SD SH4... Takže by ti mělo být fuč, jestli je to SD nebo Gibson.
- Nero
- Rádce
Iommi mi "na ucho" rozhodně nepříjde nepřijde tak tvrdej (respektive silnej) jako 500+496, možná že by papírově měl být, ale nepřišlo mi to.
Jinak bych celkově, stejně jako qwer, keramiky od Gibsona nepřijdou zrovna optimální. Existují desítky lepších variant.
Jinak bych celkově, stejně jako qwer, keramiky od Gibsona nepřijdou zrovna optimální. Existují desítky lepších variant.
Vsadil bych boty, že google toho ví a poví mnohem víc, než naše fórum. Jen se ho musíš umět zeptat...volfi4499 píše: A i kdybych byl tak to napíšu rozhodně nejdřív na forko protože google ti všechno nepoví.
Důvod? Na kolik DM nebo SD si hrál, že to můžeš tvrdit? Nebo to je zase jen nějaká póza? A H4 má s EMG společnýho asi tak jen ten název, zní totálně jinak.volfi4499 píše: Řekneš si, že sem debil, ale já dimarzia a SD nemám rád ani nwm proč i když hrajou parádně, ale já bych si je na kytaru nedal. Třeba SD singli na fendara jo. Já prostě jiný něž EMG ne tak sem si dal H4 a ta mě teda, ale hodně nasrala a tak mě napadl gibson a když ani ten ne tak kytaru překopu na activní
Ano, když přepájíš snímače, tak u aktivů máš tolik starostí navíc, že se do toho nemá smysl pouštět... Člověče, mysli...volfi4499 píše:No, ale já nechci activní to bych neřešil a koupil bych si EMG. Ale ted chci pasivní protože jsem línej na předělaní z pasivu na activ.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
1. ano google poví všechno, ale hodně z toho je v angličtině a to neni moje silná stránka
2. na náky sem hrál neni jich moc, ale prostě se mi nelíběj ani se mi moc nelíbi zvuk, ale je dost možný že sem zkoušel jen náky špatný
3.jo a to EMG H4 máš pravdu to fakt má společný jenom jméno
4.a předělání snímaču je sice pakárna, ale myslim si že bych to přez víkend zvládnul
5. Co by sis koupil ty za snímač ke kobyle?
2. na náky sem hrál neni jich moc, ale prostě se mi nelíběj ani se mi moc nelíbi zvuk, ale je dost možný že sem zkoušel jen náky špatný
3.jo a to EMG H4 máš pravdu to fakt má společný jenom jméno
4.a předělání snímaču je sice pakárna, ale myslim si že bych to přez víkend zvládnul
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
nero?asi nejaky DiM.....volfi4499 píše:5. Co by sis koupil ty za snímač ke kobyle?
hele dimarzio ma hoodne velky rozsah ve snimacich, od vintage az po silnovystupaky...pokud teda zaryte netrvas na gibsonech tak si zkus x2n nbeo D-activator X..to jsou podle me "tvrde" snimace...tusim ze jedny z nejsilnejsich co se tyce pasivu
Hele víš jak to udělám objednám si ten gibson tony lommi a ještě nákej co vy mi poradíte a když se mi nebude líbit tak ho na bazaru prodám.
Takže co navrhujete?
Takže co navrhujete?

Na bazaru se teď tuším válí Tony Iommi za 1700, tak ho kup rovnou z bazaru ať jsi beze ztrát...
- Nero
- Rádce
2) Vsadil bych se, že kdybych ti zahrál na totožné kytary, z nichž jedna by měla osazené DM, druhá SD a třetí Gibson o podobných charakteristikách, tak nepoznáš rozdíl...volfi4499 píše: 2. na náky sem hrál neni jich moc, ale prostě se mi nelíběj ani se mi moc nelíbi zvuk, ale je dost možný že sem zkoušel jen náky špatný
5) Na tvém místě bych řešil něco ve stylu SD Alternative 8 nebo třeba DM X2N nebo D Activator. Na Iommiho bych totálně kašlal.
PetrPeter 1975 - 2008