Poťáky na Ibanezce GRG 170DX

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
niking
Kontaktovat uživatele:

Poťáky na Ibanezce GRG 170DX

Příspěvek od niking »

čaute borci potřebuji vaši pomoc (doufám že toot téma je tu správně).Takže potřebuji prodat tuhle kytaru (http://kytary.cz/ibanez-grg-170dx/HN071692/) a mám takový problém, že mi nejede volume a asi ani tone.Myslím si že tam budou asi špatně zapojený drátky u toho tone.U toho volume ne tam je dojebaný poťák.

Chtěl sem se zeptat jestli není nšjaké schéma jak to má být v téhle kajtře zapojené a nebo jestli by mi někdo kdo ji má nemohl říct jak to má být správně zapojené. díky předem

a ještě se chci zeptat kolik by stál novej poťák, přemýšlím jestli to má cenu to opravit a nebo to ztrhnout z ceny.díky předem :)
Kytara:Ibanez GRG 170 DX BKN,"Gibson" SG,akustička
Kombo:VOX VT15,Epiphone
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Re: Poťáky na Ibanezce GRG 170DX

Příspěvek od Plumm »

Schéma zapojení hír http://www.ibanez.com/support/wiringdiagrams
A novej obyč poťák tak 20-300Kč, záleží jestli se spokojíš, když je na něm napsáno made in china, nebo si potrpíš na zvučnější jména zemí a firem:)
niking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niking »

stačí mi ten nejvíce obyčejný co jde sehnat...:D
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Tim je to vyřešený :lol:
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Akorá mysli na to, abys koupil správnou hodnotu. Potřebuješ 500kΩ. A taky průběh, jestli ti na tom nějak záleží:)
niking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niking »

aha aha...mno ale teď sem z toho vážně blbec...projel sem všechny roky, ale nenašel jsem tam GRG 170 DX nebo RG 170DX....to je blbý...
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Jako, já se v těch označeních ibanezek nevyznam, zvlášť když v názvu každý je skoro celá abeceda, ale musí tam bejt:D A jestli ne, tak to udělej podle jiný, která ma HSH a dva poťáky k tomu, zapojení bude stejný.

EDIT: http://www.ibanez.com/supportResources/ ... W97043.gif
rok 1997 - RG170
niking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niking »

tak jo zkusím to podle toho zítra to zkontroluju kdyžtak přepájím a napíšu co se s mým miláčkem vlastně stalo...xD
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

pěknej miláček když ho chceš prodat :lol:
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
niking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niking »

bude novej miláček...xD...sem tak trochu asi děvka no...xD...
Teď k věci :) Zkontroloval jsem to podle toho schématu a zjistil sem že mi tam něco nesedí.Podle toho schématu mám i špatně zapojené snímače do přepínače.Než bych se pouštel do pájení tak bych měl radši jistotu, že to je opravdu schéma na GRG 170 DX, ale tenhle typ (nevím proč) na stránce nemají.Co mám teď podniknout? :D:D
necross

Příspěvek od necross »

No pokud se necejtíš do toho zasahovat tak to dones někomu kdo tomu rozumí nebo najdi schéma a podle něj a nebo jako já když sem před 15 rokama předělával kytaru stylem pokus :lol:
Marshall
niking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niking »

né že se necejtím to spájet to je v pohodě, ale jenom se mi nezdá, že tohle není schéma na moji kytaru (http://www.ibanez.com/supportResources/ ... 5_NDM2.gif)
a štve mě, že tam nemají nikde napsané GRG 170 DX jakoby ta kytara neexistovala...xD

sakra blbě sem to napsal...xD..opraveno :)
necross

Příspěvek od necross »

No spíš tohle téma mělo patřit do kytary údržba snímače. Ale 170 sem měl ty snímače tak byli tak to schéma by mohlo bejt stejný
Naposledy upravil(a) Smrťokvítek dne 4.03.2010 10:59, celkem upraveno 1 x.
Důvod: přesunuto
Marshall
niking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niking »

dík za přesun :) můžete mi někdo poradit jestli to mám přepájet přesně podle toho?bojím se že když to tak spájím že to nepojede...je divné že to mám zapojené jinak a stejně kytara hraje...
niking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niking »

Plumm píše:Jako, já se v těch označeních ibanezek nevyznam, zvlášť když v názvu každý je skoro celá abeceda, ale musí tam bejt:D A jestli ne, tak to udělej podle jiný, která ma HSH a dva poťáky k tomu, zapojení bude stejný.

EDIT: http://www.ibanez.com/supportResources/ ... W97043.gif
rok 1997 - RG170
Jo k tomuhle sem chtěl říct, že jak tam jsou ty dvě vecičky s číslem 331 a 223(jsou modrý.nevím jestli to je kondík nebo rezistor nebo co)ale tu 331 v kytaře nemám.jenom tu 223 na Tone...nevím jestli bych to tam měl přidělat
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

niking píše:
Jo k tomuhle sem chtěl říct, že jak tam jsou ty dvě vecičky s číslem 331 a 223(jsou modrý.nevím jestli to je kondík nebo rezistor nebo co)ale tu 331 v kytaře nemám.jenom tu 223 na Tone...nevím jestli bych to tam měl přidělat
Jsou to kondíky. Jestli ho tam chceš přidělat, tak můžeš, jestli ne, tak nemusíš:) Vůbec nevadí, když ho tam nemáš. Když ho tam máš, tak by to údajně mělo způsobovat, že i při zataženym volume můžou pronikat vyšší frekvence.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

AFAIK je to taková lehká, obrácená tónová clona. Ukusuje ze signálu vše, ale basy víc (tedy ve výsledku všechno stejně, jen nevím, jak to vyjádřit :)). Pokud by tam ten kondík nebyl, samotný potenciometr by ukusoval více výšek než basů.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Kód: Vybrat vše

The 331 capacitor IS NOT required for the volume pot to work, but it does provide a “high pass filter”.

Here’s how that works: As the volume pot is turned down (not all the way down), the first frequencies to go are the higher ones, which will cause the output to sound a little “muddy”, or at least not as crisp as the sound was when the volume pot was turned all the way up. The volume capacitor pulls the higher frequencies through it, bypassing the volume pot altogether, resulting in a more consistent crisp sound. The volume pot still functions as normal, cutting the sound completely when turned all the way down.
Jestli ho tam chceš dát, tak je to tenhle http://www.ibanez.com/parts/2000_PARTS/ ... P1J331.htm - tzn 330pF. Takže uplně jiná hodnota, než tone kondík, přestože značený jsou dost podobně.
niking
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niking »

tak to je super kdyžtak to připájím, ale teďka nevím podle kterého schéma to mám přepájet.Jestli podle tohodle (http://www.ibanez.com/supportResources/ ... W97043.gif) a nebo tohodle (http://www.ibanez.com/supportResources/ ... 5_NDM2.gif).U toho prvního mi nesedí OUTPUT mám stejný jako na tom dtuhém obrázku.
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

niking píše:tak to je super kdyžtak to připájím, ale teďka nevím podle kterého schéma to mám přepájet.Jestli podle tohodle (http://www.ibanez.com/supportResources/ ... W97043.gif) a nebo tohodle (http://www.ibanez.com/supportResources/ ... 5_NDM2.gif).U toho prvního mi nesedí OUTPUT mám stejný jako na tom dtuhém obrázku.
Vždyť je to zapojení uplně stejný:) Akorát na tom prvnim je nakreslená stereo samice, která je ale připojená jen jako mono - tzn přesně stejně jako na druhym obrázku, kde je mono samice (nebo otevřenej mono jack, nebo jak se to správně menuje). Jedinej rozdíl je ten volume kondík v prvnim scématu :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“