Levoruká basa

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
pharamis_bejss
Kontaktovat uživatele:

Levoruká basa

Příspěvek od pharamis_bejss »

Nevíte o nějakém obchodě či stránce, kde by se dal sehnat levoruký jazz bass v bílé barvě?
Nebo kdo nabízí levý jazz basy jiný než černý a sunburst? a co si myslíte o diskriminaci leváku v 21 století?
Skořepný Šokátor

Re: Levorukká basa

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

pharamis_bejss píše:a co si myslíte o diskriminaci leváku v 21 století?
Že bych dělal to samý, co firmy, i když jsem levák...říká se tomu nabídka/poptávka...realita je krutá
fekál.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

O diskriminaci si nemyslím nic. Ale jestli chceš levoruké baskytary. Tak docela dost jich mívá Fokus. viz. www.fokuskytary.cz
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
kvapa94

levoruká basa aneb další začátečník

Příspěvek od kvapa94 »

Ahoj lidi,
Chtěl bych se naučit hrát na basu a nevyznám se ve značkách mám i něco vyhlédlé.Byli by jse tedy tak hodní a neukamenovali mě kvůli mím dotazům ?Vím že toto tu už bylo,jenže já potřebuju levorukou a těch moc není.Jsem sice normalně pravák ale po zranění lokte nedokážu uplně vytočit ruku(mám omezení 1/3 při rotaci).
Mám pár kandidátů:
Ibanez:
http://www.musiccenter.cz/Ibanez-GSR200 ... e/:3:16088
Tuhle sem mel v music centru i v ruce ale nejak se nemuzu rozhoupat,hlavně me este nedali pojistku tak nemam tolik penez a rikam si estli neni aj draha na uplny zacatek.
Cort:
http://www.hudebnisvet.cz/cortactionlhws-p-1147.html
Tahle se mi taky libi ale nenasel sem zadny obchod v me blizkosti co by ji mel na sklade.
Bach:
http://www.bachmusik.com/bach-pb60-but-lh_p1185
http://www.bachmusik.com/bach-jb-01-mar ... c-lh_p1178
O tehlech nic nevim k tem bych se ale moh dostat.

Za vaše názory děkuju předem.
Bez činů zůstává i ta nejkrásnější myšlenka bezcennou.
kvapa94

Re: levoruká basa aneb další začátečník

Příspěvek od kvapa94 »

Jo a ma cenu hrat do toho na akustiku ?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Copak nemůžete použít téma, které je asi o pět řádků níž :evil: :!: Spojil jsem tyto dvě témata :!: Prosím přečti si toto: oznameni/uzivatele-t5038.html

Spojil jsem dvě témata.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
kvapa94

Příspěvek od kvapa94 »

Promin no,ale stejne bych byl rad za odpoved.
heczis

Příspěvek od heczis »

Těch prvních dvou bych se nebál, ale Bacha jo.
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

kvapa94 píše:Promin no,ale stejne bych byl rad za odpoved.
Odpověď ti dám. Jenom mě to prostě udivuje jak se to tu opravuje pořád dokola.

Tak tedy k tématu. Cenově je to všechno na podobné úrovní. Velké rozdíly v kvalitě bych tam asi nehledal. Možná by se dalo trochu víc věřit té ibanezce a Cortu. Je tu ještě pár věcí na které by se hodilo znát tvoji odpověď.

Jako muziku s tou basou chceš hrát? Metal nebo folk? Podle toho se dost ovlivní výběr nástroje. Ještě bych se podíval na nástroje Fokus (www.fokuskytary.cz) Nevím jak jsou na tom cenově, ale mají dost často hodně levorukých nástrojů. Kvalitativně bych to srovnal na stejnou úroveň. Mám doma jednoho JB od Fokusu a jsem s ním naprosto spokojený. Nemělnil bych.

Každý z těch nástrojů je z různého dřeva. A já osobně se rád držím léty prověřené varianty použítí olše na tělo basy. Když tam potom člověk vymění snímače za kvalitní. Tak se může víc přiblížit zvuku originálu. Ale i tohle je docela diskutabilní, protože i když bude kytara z olše, ale bude udělaná špatně tak jí nepomůže nic. :-)
kvapa94

Příspěvek od kvapa94 »

Chtěl bych hrát metal nebo rock.Na fokus jsem se taky díval jenže u nich bych měl problém že v okolí 100Km ode mě nejsou žádný hudebniny kde by měli jejich basy.Do bachu bych se dostal.A Cort budu met taky moznost vyzkouset a tu ibanezku jsem uz mel v ruce.Jen tomu vůbec nerozumím to je to.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jak daleko to máš do Třebíče? Kousek za městem je jejich sklad, kde si vybereš ze stovek nástrojů. Ten nejlepší. Není problém ta vytáhnout 5-6kusů stejného modelu a vybrat ten co hraje a sedne nejlíp.

Jinak pokud chceš hrát metal tak bych se podíval po nástrojích s humbuckerem. Je to jiný typ snímače, který má takový středovější agresivnější zvuk. A používá se právě na tvrdší muziku. I když to neber jako dogma. Ale většinou to tak funguje. Na tvrdou muziku bych vypustil asi ten JB. Není to asi úplně jeho parketa. Ten Cort s lomeným PB snímačem už je lepší. Samotný Fender Precision Bass s tímto lomeným snímačem u krku se v tvrdé muzice docela používá. Takže ten Cort by nemusel být špatný. Ovšem v ruce jsem ho neměl.
Paparatzzi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paparatzzi »

Doporučuju Cort. Tuhle jsem měl v ruce vícekrát a za ty love je úžasná. Humbucker se opravdu nerovná metal.Klidně mrkni po jazz bassu od fokusu, ale jestli to máš tak daleko tak asi nebude možnost vyzkoušet popř.i více kusů. Jazz bass opravdu není jen na jazz. Jde o to na co se ti bude hrát líp.
Cimar, Dimarzio Model J FL
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
kvapa94

Příspěvek od kvapa94 »

Do třebíče asi tak 150 km.já se tam bohužel nedostanu.nemám jak.
kvapa94

Příspěvek od kvapa94 »

Jo a neznáte nějakou dobrou literaturu o hře na basu pro úplné začátečníky ?myslím že to bude zatím celkem více méně jedno na co bude basa vhodnější když se na ní potřebuju učit.Časem bych se možná poohlédl po dražším nástroji.A k té ibanezce má když aktivní elektroniku tak s toho plyne co ?Zatím hraju na akustickou kytaru má to cenu? nebo se mám soustředit na hru na basu a nemíchat do toho další nástroj ?
Paparatzzi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paparatzzi »

Chceš hrát na basu nebo na kytaru? Někdo tvrdí že se hodí zkušenosti z kytary. To že je aktivní znamená že bude v téhle cenové relaci tahle aktivka nepoužitelná.
Cimar, Dimarzio Model J FL
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
kvapa94

Příspěvek od kvapa94 »

aha,díky
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Levoruká basa

Příspěvek od aivn86 »

Aktivka znamená, že uvnitř basy je malý předzesilovač s baterkou a zesiluje ti to signál ze snímačů. Výhoda je ta, že u kvalitní aktivky máš mnohem větší variabilitu zvuku, ale ty levné věšinou stojí za prd. Sám s levnou aktivkou mám zkušenosti a nebral bych to. Rozhodně do začátku hraní na basu to nebude žádná výhoda spíš naopak.

Jinka nevidím důvod proč u toho zároveň nehrát na klasiku. Pokud na to máš dost času, tak proč ne.
kvapa94

Příspěvek od kvapa94 »

http://www.musiccenter.cz/Cort-Action-L ... e/:3:40996 nebo http://www.fokuskytary.cz/fokus/product ... ,25,!P,226 nejak se nemuzu rozhodnout nemohli by jste me prosím říct vaše názory.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Obecně se nedá říct, která ti sedne líp. Ten cort je určitě univerzálnější. Má dva snímače a to ti nabídne mnohem víc zvukových variant. Ale PB je na tvrdou muziku docela klasika. Věřím, že když vybereš v tom Fokusu dobrej kus tak po čase vyměníš snímač a je to super basa. Já s fokuskama mám teda zatím fakt jenom dobré zkušenosti. I když se najdou lidi co ti budou tvrdit opak. Doporučil bych ti zajít si do hudebnin a zkusit si zvuk basy s JB snímačem a s PB snímačem. Prostě najít něco podobného a vyzkoušet jak to bude znít. Pak by toto mohlo být tomu co zkusíš dost podobné.
Každý máme rád něco takže se tu názory budou různit. V případě basy která bude dobře zpracovaná tak by jsi měl být spokojený o kteroukoliv z nich.
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“