Problém s Laney GH50L

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Milanec

Problém s Laney GH50L

Příspěvek od Milanec »

Zdravím, potřeboval bych radu.
Hraju na Laneyho GH50L, staří cca 3 roky, lampy staré rok. Dneska jsem hrál ve zkušebně, když v tom jsem pocítil docela jasný pokles zkreslení. Jako kdybych o půlku snížil hlasitost potenciometrem na kytaře. Zajímalo by mě, čím by to mohlo být... Chvíli to pak bylo zase dobré a chvíli zase ne.
Hint: Zdálo se mi, že jedna preamp lampa svítí dost chabě, ale pospíchal jsem a už jsem to nestíhal zkontrolovat. Může to být tím?
Díky moc
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s Laney GH50L

Příspěvek od DL »

Zdar, kolísání zkreslení by mělo ukazovat na lampy v preampu.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nebo odcházející kabel (dnešní zkušenost) nebo vybitá baterka v čemkoliv, čím prochází signál a není to true-bypass (zkušenost stará 14 dní :)).

:mrgreen:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Milanec

Příspěvek od Milanec »

super, děkuju moc. Všechno vyzkouším. Je to fakt možná i tím kabelem mezi kytarou a hlavou. Jsou to hodně starý kabely (6 m) a jde to přes kvákadlo a ta baterka je tam pěkně dlouho. No snad to bude v pohodě a v nejhorším případě jen ta lampa z preampu. Šetřil jsem na tu potvoru sakra dlouho a nechci pak žrát na koleji jenom chleba :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ještě potenciometr na kytaře dělá takovou paseku...
Milanec

Příspěvek od Milanec »

Tak díky moc za rady, nakonec to byla první prempovka, která vůbec nehrála. Problém vyřešen a hraje to parádně ;)
Arlon
Kontaktovat uživatele:

Laney gh50L - ztrata vykonu, spatne lampy? trafo?

Příspěvek od Arlon »

Zdravím,
u lampový hlavy gh50l jeden dobrák vytáhl několikrát kabel aniž by byl ve standby. Druhý den jsem na ní hrál a jednak míň kreslí a ten charakter zvuku je dost odlišný...nemá to koule a je dost takový "treble vysoký". Jsou pryč lampy? Ikdyž obě koncový svítí, nebo trafo? Popřípadně kolik stojí nový trafo?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Téma sloučeno se starším. Pokles zkreslení u tohoto aparátu se tady už řešil a není nutné kvůli tomu mít více stejných témat.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Arlon píše:Zdravím,
u lampový hlavy gh50l jeden dobrák vytáhl několikrát kabel aniž by byl ve standby. Druhý den jsem na ní hrál a jednak míň kreslí a ten charakter zvuku je dost odlišný...nemá to koule a je dost takový "treble vysoký". Jsou pryč lampy? Ikdyž obě koncový svítí, nebo trafo? Popřípadně kolik stojí nový trafo?
Pokud jsi na to s tím vytaženým kabelem nehrál, minimálně trafu by se snad nemělo nic moc stát. Nech to zkontrolovat odborníkem.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Arlon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arlon »

a vite jak se pohybuji ceny novych traf? kdyby to bylo trafo
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Mohly to odnést jen lampy. Nech to někde překontrolovat, trafo může být načatý. Cena traf je různá, u tvého Laney to tipuju tak na cca 2t. (cena za díl bez práce).
Arlon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arlon »

tak jsem to necham zkontrolvoat, zmerit a vsechno v poradku u servisaka jsem to zkusil a hralo to normalne (na svoji kytaru na svuj box) odnes jsem to domu hralo to jeste par dni dobre a najednou znova..pokles zkresleni a takovej zvuk jako by misto humbuckeru byly singly...nevite co by to mohlo byt?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No možná je tam někde studeňák. Nebo může být i špatný kontakt u lampy. Může být i špatná lampa. Já už jsem zažil všechny tyto varianty :) U jednoho zesíku jsem měl špatný kontakt na koncovce, hrálo to na jednu lampu ze dvou. A u jednoho zesíku jsem měl pár 6V6, jedna ta lampa byla vadná a při přenosu se uvnitř zkratovala - čili kouř ze zesíků + zvuk naprd. Když jsem s tím párem 6v6 dojel k servisákovi, tak je proměřil a vše bylo ok, až když to té jedné trochu drbnul, tak zjistil, že má uvnitř uvolněné nějaké elementy a je prostě nepoužitelná (zdravím QC do JJ). No a taky tam můžeš mít studeňák, nebo prostě jen špatný potenciometr. No občas to prostě se zesíkama není jednoduché :)
Arlon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arlon »

studenak je co?:)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Špatný kontakt - špatně připájená součástka a nebo špatně nacvaklý káblík. Já měl jednou špatný kontakt i na káblíků k repru - super kvalita aparátu za 35t. z UK.
Arlon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arlon »

ale zas mi prijde divny ze kdyby to bylo kontaktem, tak by to hralo celou dobu divne, s hlavou se vubec nehybalo a zacalo to znova az po nejaky dobe.
Kdyz do toho zapojim gibsona tak to hraje podle mne normalne, ale to nemuzu srovnavat, protoze gibsna jsem do toho zapojil az po tom co to zaclo hrat spatne na kytaru epiphone.
Na tu epiphonku to driv hralo taky v pohode, ted je to takovy slaby nevyrazny. a kdyz otocim na kytare tonovou clonou tak to hraje skoro ciste misto zkreslene. A ze by se neco stalo s kytarou si taky nemyslim
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tyhle závady-nezávady jsou snad nejotravnější. Kamarádovi se takhle ztlumoval starší Crate, třeba ve třetí skladbě na koncertu, další koncert celý ok, další koncert se zase ztlumil, bylo to na prášky. :) Dal to Petrovi Faiereiselovi, lampama to nebylo, měřeníma a poklepama to zaboha nešlo odhalit, furt bylo všechno v pořádku, tak to měl zapojené několik dní v dílně, v tom kytaru, na kterou si občas brnknul, občas s tím zesikem drbnul a čekal až se záhada "projeví" a pak měřil jak vzteklej. :) Nakonec to samozřejmě byla jen nějaká pitomost.

V Epiphonce se mohl uvolnit nějaký spoj, to se stává. Zkus na svém zesiku kromě Gibsona ještě další kytaru a také Epiphonku na jiném aparátu, jestli máš možnost.
Arlon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arlon »

Kdyby aspon vyhorela lampa tak je to jasny, ale takhle uz jsem dal 1000jen za nejakou kontrolu kde nic nezjistili vsechno promerili a v poradku.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

slabá baterka v kytaře? špatná šňůra? mizerná elektrika?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Viděl bych to taky na problém v kytaře. Oxidace v kontaktech přepínače u Epiphonů nastává docela rychle. Trochu mě mate, že to popisuješ jako "treble" zvuk, ono se to spíš zahuhlává, ale každopádně jde dolů signál a tím i gain. Rozhodně bych to vyzkoušel s víc kytarama na místě vedel sebe, tím případně eliminujete, že se to týká zesíku.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“