Profi akustická kytara do 25tis ????

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Profi akustická kytara do 25tis ????

Příspěvek od Fuckub »

Zdravím. Chystám se koupit nějakou pořádnou akustiku tak od oka do 23tis. Nejradši bych asi Gibson. Ty SOngmakery se daj sehnat kolem 20tis.KLidně bych bral i bazarové. Přemýšlel jsem i o Taylorkách ale na něj sou rozporuplné názory. Je těžký ty kytary někde sehnat k vyzkoušení i celkově je vlastně sehnat.Takže jen předem.Jaké máte zkušenosti a co byste za tuhle cenu doporučili? Díky moc
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Profi akustická kytara do 25tis ????

Příspěvek od Nero »

Čistě akustika, nebo i elektrifikovaná? Déčko, Jumbo nebo jiný tvar? S výřezem nebo bez? Na jakou hudbu?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Nero píše:Čistě akustika, nebo i elektrifikovaná? Déčko, Jumbo nebo jiný tvar? S výřezem nebo bez? Na jakou hudbu?
Asi spíše čistě akustiku .Největší adept je asi nějakej Gibson Songmaker. Spíš Jumbo/western - výřez výhodou a hudební styl neni vyhraněn. Něco spíš univerzálnějšího.
Gibson Les Paul studio
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Upřímně, hrál jsem asi na 4 akustický Gibsony v rozmezí 40 - 70 000 korun. A řeknu ti, nebral bych ani jednoho. Předraženější nástroje jsem v ruce nedržel. Hrálo to srovnatelně s překližkou za 5000. Kupodivu mi to potvrdil i prodavač, co vedle obsluhoval jiného zákazníka. Osobně radím od akustik Gibson ruce pryč.

Já bych za podobný peníz radil třeba Seagully nebo Normany. Taylor řady 100 se mi vůbec nelíbí a ta série 200, no, nevím nevím - když Taylora, tak to chce už to tříkilo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

A co Takamine nebo ty levnější Martinky? Žádný překližky právě nechci a chci nástroj kterej mi těch 15 let určitě vydrží.Vim že je to těžký odhadovat ale te Seagully nejsou časem tak otestovaný.
Gibson Les Paul studio
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

takamine ef 400 sc
zkus za ty penize dobrej nastroj ,jakoze gibsny mam rad ,tak vtehle cenove relaci se divej jinde.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Fuckub píše:A co Takamine nebo ty levnější Martinky? Žádný překližky právě nechci a chci nástroj kterej mi těch 15 let určitě vydrží.Vim že je to těžký odhadovat ale te Seagully nejsou časem tak otestovaný.
S takamine a martinkama nemám osobní zkušenosti, takže jsem se do nich radši nepouštěl. Nicméně co mám tak nějak vyčteno, tak bych případně víc věřil těm Takamine než levným Martinkám.

A seagullu bych se fakt nebál, ty kytary jsou dobře postavený a spolehlivý...

PetrPeter 1975 - 2008
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Fakt teď nevim co pořídit. Seagulla asi nechci. Hodně lidí o tom mluví v superlativech ale mě se ta kytara prostě nelíbí no. Ještě mne napadlo tohle teda http://www.muziker.cz/default.aspx?Taka ... od_id;6738

Chtěl jsem Gibsona songmakera protože bych z něj měl radost a doufal jsem že by to mohla bejt kvalitní kytara,tak asi ne no. Fakt těžko říct co vybrat a peníze taky hrajou roli.
Gibson Les Paul studio
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hele, u Gibsona bys měl radost možná tak ze jména. Pokud chceš mít radost ze zvuku, fakt hledej jinde.

Ještě mě napadly 2 alternativy - LAG a hlavně Furch...

PetrPeter 1975 - 2008
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

Furch,Furch,Furch. :D
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Tak nad FUrchem jsem taky hodně přemejšlel. Nebo do 20tis si asi nějakou slušnou zakázkovku asi neudělám co?
Gibson Les Paul studio
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

zkus zajet do aleximu .vyzkousis takaminy a srovnas od 4 do 40ti,uslysis sam ,ja sem byl treba mile prekvapen jaky kytary tam maj.(v zadnym pripade nedelam nikomu reklamu!!!)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Tady v té cenové relaci bych se taky asi díval po Furchovi. Na levnou Martinku jsem hrál, zvuk se mi moc líbil, zpracování a pohodlnost hraní už méně. Taylory dvoustovkový řady rozhodně nejsou špatný, ale subjektivně jsem čekal o něco víc. Na takhle drahé Seagully jsem bohužel nehrál, resp. hrál, ale to bylo před cca 15 lety kdy jsem si kupoval tu svou - která stála 12 a pak tam měly ty samé s výřezem a snímačem a ty stály přes dvacet. Dnes je to už cenově někde jinde.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Kytaru je třeba vyzkoušet, tak bych to dal, dle dostupnosti:

- Furch - u Humla vždy výběr. Pokud Ti sedí jejich zvuk, není co řešit.

- Taylor řady 200 - jednoho mám. Je super, ale není to celomasiv. Agresivní středy, sametové basy, jde dobře dodatečně ozvučit ( u mě Shadow Nanomag ). Na kytarách.cz jsou strašně předražené.

- Seagully neladí. Vezmi ladičku a zkoušej. 10 kusů neladilo od 6 - do 9 cetů na oktávě. nevím, jak to bylo dřív, ale pokud hraješ po celém hmatníku a nejsi "opejkač," co hraje 3 akordy, budeš jen naštvaný. Nevím, jak je na tom Norman a ostatní dceřinné značky. Hrál jsem jen na dvanáctku, která se soustavně rozjížděla, ale to bylo strunami. Zvukově moc dobré.

- Takaminy mají v Aleximu. Akusticky vždy bída, elektroakusticky jsou, naopak, super.

- Gibsony se dlouho rozehrávají, zvlášť ty s javorem na zadní desce a lubech. Nebyl bych tak příkrý v hodnocení. jen přemýšlím,kde se šetřilo ??? Cena je na výrobu v USA a celomasiv nedosažitelná.

- Martinky řady 15 jsou super, pokud ti vyhovuje zvuk mahagonu. Něco vždy mají v Guitarparku

- A černý kůň soutěže - Aria AD 80. Lety prověřená klasika, celomasiv - smrk, palisandr. Dopadá výborně v testech, cena 17 000,- a jde vyzkoušet. ( laney.cz ) Mám jí 14 dní ( původně jsem jel pro jinou kytaru, ale tahle mě dostala.)
Přílohy
aria-ad80.jpg
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

Tak jsem se tak nějak rozhodl že nejdřív ze všeho chci vyzkoušet opravdu Gibson songmaker a uvidí se. Když to opravdu hrát nebude tak se poohlédnu po dalších.Ale chci to nejdřív zkusit. dá se to sehnat někde jinde než v musiccenter?Asi ne co? Bral bych i bazarovou z hlediska úspory ale asi to nikdo nemá.
Gibson Les Paul studio
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Vybíral jsem kamarádovi - cedrovou Takamínu za cca 22 tisíc, do třiceti jsem v tom kšeftě nenašel lepší nástroj.
Akustiky od Gibsona, to je víceméně omyl, ostatně stejně jako od Fendera.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
macantini

Příspěvek od macantini »

To neděláš dobře Jaromíre s tím Gibsonem :lol: V téhle cenové relaci je jednoznačně nejlepší Furch.
Konkrétně řada 23 CR,nebo 23 SF.Já mám obě a naprostá spokojenost.Super zvuk,výborné zpracování a
použité materiály(hmatník a kobylka eben,mechanika Schaller atd).To není kytara,ale piano.
Jinak naprosto souhlasím s Atkinsem.Gibson a Fender by se měli věnovat pouze el.kytarám,protože akustický zvuk za 25 tis.vypadá jinak.
Mějte se
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Fuckub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuckub »

:D Takhle.Našel jsem jednoho furcha co je na bazaru i bazoši za čtyřku. Stojí to za to zkoušet? Mimochodem tady někdo mluvil o tom modelu 23 CR a 23 SF což jsou věci kolem 30tis a vejš. TO se mě moc netýká.Hlavně 23 SF se mi líbí fakt moc, ale je to lubovka. Já chci něco vyloženě pro akustickou hru a kdyžtak s piezem .Ne jen se snímačem u krku. Takže spíš normální elektroakustiku/akustiku.

Pomůžu si tím vůbec nějak rapidně když mám teď Epiphone EJ 200 CE?
Naposledy upravil(a) Fuckub dne 18.03.2010 14:52, celkem upraveno 1 x.
Gibson Les Paul studio
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Atkins píše: Akustiky od Gibsona, to je víceméně omyl.
I ty, Brute ? :lol:
Jako by nestačil Nero :mrgreen: jehož averze vůči všemu s nápisem Gibson je nepřehlédnutelná ..

Gibsony akustiky jsou především notoricky nekonzistentní, ale když se povedou, tak na ně nic nemá.
Ale to se týká jejich akust.kytar až od 50 nahoru.
Je fakt, že ten songmaker co měli v Musiccity Bohnice nestál za nic.. zvuk žádnej..vyhozený peníze; songmaker za 50 byl -pochopitelně- lepší, ale taky nic bůhvíjakýho..

Takaminy jsem vrátil 3 po sobě, a to byl jejich (skoro) topmodel. Ty 2 poslední měli blbě nalepenou kobylku - neladily oktávy :shock: :roll: Ale akusticky moc dobrej zvuk (koa-sitka), akorát 2 měly dost ošklivýho vlka..a to tak že ten tón skoro nehrál..

Furch nebrat - první dojem výbornej, ale tenký vrchní desky - jen na prvotní efekt , boulí se.. všimněte si kolik lidí prodává na bazaru Furchy "ještě v záruce".. aby to stihli někomu vnutit. :twisted: Měl jsem 2 ale oba šly okamžitě pryč . Jo a taky dost kecaj: mě tvrdili, že používají "mahagon z Brazílie" a je to prachobyčejná sapele..

V týhle cenový ralaci zkus Martin 15ku, měli na Jungmaňáku ale už myslím nemaj.. sice je to taky (celo)sapele, ale kvalita zpracování 1A a zvuk fakt krásnej. Oni jí dřív dělali celomahagon (a dodnes píšou že dělají z obojího materiála, sap. i mahag.), ale na ten se teď už málokdy narazí..
To byla jediná kytara kolem 20 která se mi líbila..
I´m wheels... movin´wheels
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

Mám Furch S-24SR koupil sem ho v praze u Humla-láska na celej život.Furchy jsou opradu výmečné kytary.Zvukem se jim kytary za třikrát takovou cenu nevyrovnají.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“