zdokonalovani

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
guitarista
Bandzone: grixis

zdokonalovani

Příspěvek od guitarista »

cau lidi
Rozhodl jsem se ze budu hrat na bici a zacal sem chodit do zusky.
Chodim tam teprve mesic ale bici doma nemam tak vlastne hraju jen tam.pozdeji planuju koupit si nake levnejsi bici ale chci se zeptat jestli se da vubec neco natrenovat kdyz hraju na ty bici jen 45 minut tejdne.
zatim hraju jen na Hi hat a snare buben.Jak treba vypadala vase hra po mesici hrani.
Sorry mozna to je blba otazka ale chtel sem to zkusit no:D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: zdokonalovani

Příspěvek od Nero »

45 minut tejdně je dost nedostatečných - pořid si domů aspon nějaký malý bubínek, abys mohl trénovat rytmiku, držení tempa a techniku úhozu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pehve

Příspěvek od pehve »

ano, hrát jen ve škole to je zoufale málo. Kup malej bubínek za tisíc nebo sadu a hrej doma. Každý musí hrát doma...
guitarista

jj tak malej bubinek si koupit muzu.ja jenom chtel rict ze momentalne nemam finance na nakou sadu no:D
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

45 minut za týden... hmm, je otázkou, jestli to je tvým nedostatkem času a nebo ne. každopádně musíš sám cítit, jestli to své hraní chceš trochu tlačit dopředu , nebo ne!!! Dle sebe, i dle lidí kolem mě, vím, že když něco moc chcisnažím se pro to dělat maximum a najít si alespoň dalších pár minutek pro to co chci. :!:
nechat vše jen na tom, co řeknou ve škole.... sorry, to mi přijde jako nějaká povinnost, či nutnost.... ne tvoje radost!! :?

Každopádně by to něco na domácí cvičení chtělo. Alespoň ten bubínek, nebo cvičný pad.... :wink:

A ještě jedna technická (i pro nera): TRÉNUJÍ sportovci!! Muzikanti CVIČÍ, případně ve větším počtu ZKOUŠÍ!! :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

Moniko, tak s tím trénovat a cvičit teda taky nemám jasno.. proč by nemohl bubeník trénovat a sportovec cvičit? :) no ale když to říkáš.. :wink:

guitarista:jestli nemáš ani na pivo tak jednoduchý cvičný pad uděláš z překližky asi 15mm tlusté kterou vyřízneš a polepíš 1mm silnou gumou. Na techniku a okolní uši ideal .
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:Moniko, tak s tím trénovat a cvičit teda taky nemám jasno.. proč by nemohl bubeník trénovat a sportovec cvičit? :) no ale když to říkáš.. :wink:

guitarista:jestli nemáš ani na pivo tak jednoduchý cvičný pad uděláš z překližky asi 15mm tlusté kterou vyřízneš a polepíš 1mm silnou gumou. Na techniku a okolní uši ideal .
CVIČNÝ PAD je naprosto dokonalý a za dvacku - stačí položit obyčejnou podložku pod myš od PC někde na stolek :wink:

Cvičení versus trénování - na to mám pifku už od svých prvních hudebních počinů. Staří borci, co mě dávali v začátcích rozumy a zkušenosti mě za tohle stírali a já na to mám už přímo alergii. Muzikant cvičí, s kapelou pak zkouší. Tréning nechme sporcemenům.
je to stejné, jako když někdo řekne, že má "nalazený" nástroj!!! :? Nástroje se odjakživa LADÍ (nikoliv "lazí"), tedy správně je NALADĚNÝ nástroj. :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
guitarista

tak diky za rady,ten cvičný pad si určitě udělám:D
No a můžu začít CVIČIT:D:D:D:D
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

guitarista píše:tak diky za rady,ten cvičný pad si určitě udělám:D
No a můžu začít CVIČIT:D:D:D:D
:wink: :D
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Když jsem začal chodit do ZUŠky a tam hrál jenom na malý buben a kopák, taky jsem neměl virbl, respektive ne takový, na který by se dalo pořádně hrát a zkušebna byla stejně daleko a byla v ní zima.
Tak jsem si prostě přitáhl židli k posteli, podupával si a paličkama jsem bušil do té postele. Nikam jsem nemusel chodit, nedělal jsem randál a na cvičení rytmu to stačilo. Až jsem přišel na cvičení víření, koupit alespoň pořádný malý buben bylo nezbytné, ale to bylo asi tak po půl roce.
pehve

Příspěvek od pehve »

jj, matračky, poklice... muj první kopák byl asi pul roku kufr.
heczis

Příspěvek od heczis »

pehve píše:muj první kopák byl asi pul roku kufr.
Viděl jsem to u Miloše Dvořáčka na jednom koncertě :-) Měl šlapku přidělanou k futrálu od virblu.
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Blahý paměti na vysokoškolské koleji jsme měli kopák udělaný z mikrofonu obaleného do svetru a to strčené do papírové krabice omotané kilometrem lepící pásky. Bubínek byla plastová mísa se zátkami od piva uvnitř, a za hajtku posloužil kovový regál.
kamarád měl saxofon celý zastrčený v takovém pytli s vatelínem (něco jako malý spacák) a jen tři ´doury: dvě na ruce a jedna na náústek.
Třetí měl elektrickou kytaru.... celé se to pouštělo do kotoučáku a do bedýnek. byl to supr "undergoround" a docela zajímavé nahrávky :) A na tu dobu (nějak 1988-89) i technicky celkem znělé :D
fuxleep

Příspěvek od fuxleep »

jasi taky vyrobil prvni bici z hrncu a kyblu .. :D jako blany jsem pouzil lepici pasku , ale musim rict ze to neznelo zas tak "spatne" :D :D
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"
guitarista

zdravim vas lidi.
Tak sem si od jedny holky koupil takovy stary bici za litr a musim rict ze za tu cenu sou docela dobry.akorat nemaj cinely.ale aspon mam na cem trenovat :D:D
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

guitarista píše:zdravim vas lidi.
Tak sem si od jedny holky koupil takovy stary bici za litr a musim rict ze za tu cenu sou docela dobry.akorat nemaj cinely.ale aspon mam na cem trenovat :D:D
Pokud myslíš třeba karate, pak TRÉNOVAT. Pokud ale myslíš hudbu, pak nejspíš CVIČIT, že?? :roll:
guitarista

LOL njn ja se to nikdy nenaucim.Proste trenovat nebo cvicit to je fuk :D
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

guitarista píše:LOL njn ja se to nikdy nenaucim.Proste trenovat nebo cvicit to je fuk :D
Asi máš pravdu... "holinky" nebo "hodinky" obojí začíná na H! :twisted:
Zbyna22

Příspěvek od Zbyna22 »

JJ když si tak na to vzpomínám tak já sem si svoje 1. bicí vyrobil z kelímků od Ramy. :lol:
majkthedrummer
Bandzone: majkthedrummer

Příspěvek od majkthedrummer »

já hrál asi rok doma na kyble postel no vsecko co slo.....pak si koupil bici.....za 3 mesice sem si nasel kapelu sem s ni furt a su spokojenej......ale trenovat na vsechno co de
Bicí:mapex voyager 20,14,10,12,12......cinely sabian,paiste..blany remo...dvojslapka mapex...palicky vic firth nova...balbex 5a
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“