Mám promix 01 a začal mě zlobit "enter".Vůbec nechce fungovat.Je to opravitelné, nebo to můžu vyhodit.
Porádí mi někdo.
yamaha promix 01
Pravidla fóra
- Jens Ludwig
- Odborník
Re: yamaha promix 01
v budějcích Audio Kropík - tam to opravěj nebo tě alespoň nasměrujou dál...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
zdravím, na 99 % je vadný mikrospínač - mikrospínače jsou známý neduh těchto jinak skvělých mixů.
Má to jen 2 háčky:
- dá nejvíc práce pult rozdělat (musí to dělat člověk pečlivý a trochu znalý, je dobré si poznamenat při
demontáži, co kde bylo - i šroubky)
- Yamaha používá mikrospínače, které se asi běžně nedají koupit
Zmíněné mikrospínače nemají vývody umístěné na protilehlých stranách (2 + 2), jak bývá zvykem, ale
jedna dvojice je "za rohem".
Já jsem už pár ProMixů opravoval - kdysi jsem sehnal desku se stejnými mikrospínači v Pze, Trojanova 3.
Ten bazar už asi neexistuje, spínače mi došly.
V krajním případě se dají použít běžné typy a vývody ohnout "za roh", ale to už je "bastl". Např. tyto:
http://www.gme.cz/mikrospinace-do-dps/t ... -p630-305/
Teoreticky je možné, že na pozici "enter" je požit jiný typ než jsem popsal - ale měnil jsem jich dost a různě umístěných a všude byl stejný typ (lépe řečeno Yamaha atyp, výrobce může být jiný).
Sám už dlouho používám ProMixe, takže pokud můžete někdo nabídnout zmíněné mikrospínače (i použité),
měl bych za rozumnou cenu zájem. Ale ne za 30 EURo, jak jsem nedávno viděl na ebay.de - příp. prosím o link na prodejce (kdekoliv v EU). Díky předem...
Má to jen 2 háčky:
- dá nejvíc práce pult rozdělat (musí to dělat člověk pečlivý a trochu znalý, je dobré si poznamenat při
demontáži, co kde bylo - i šroubky)
- Yamaha používá mikrospínače, které se asi běžně nedají koupit
Zmíněné mikrospínače nemají vývody umístěné na protilehlých stranách (2 + 2), jak bývá zvykem, ale
jedna dvojice je "za rohem".
Já jsem už pár ProMixů opravoval - kdysi jsem sehnal desku se stejnými mikrospínači v Pze, Trojanova 3.
Ten bazar už asi neexistuje, spínače mi došly.
V krajním případě se dají použít běžné typy a vývody ohnout "za roh", ale to už je "bastl". Např. tyto:
http://www.gme.cz/mikrospinace-do-dps/t ... -p630-305/
Teoreticky je možné, že na pozici "enter" je požit jiný typ než jsem popsal - ale měnil jsem jich dost a různě umístěných a všude byl stejný typ (lépe řečeno Yamaha atyp, výrobce může být jiný).
Sám už dlouho používám ProMixe, takže pokud můžete někdo nabídnout zmíněné mikrospínače (i použité),
měl bych za rozumnou cenu zájem. Ale ne za 30 EURo, jak jsem nedávno viděl na ebay.de - příp. prosím o link na prodejce (kdekoliv v EU). Díky předem...
ps - omlouvám se za reakci na 2 roky staré téma - přehlédl jsem letopočet
Tlačítka sme vymněnili u Yamahy Praha 4 za 1100 a loni celý zbytek za 1200 Matoušek Ostrava. Jesli ti někdo prodá materiál bez práce skus jim zavolat třeba jo.
ahoj d..., dík, zkusit to mohu..