Rozměr tremolo páky Ibanez

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
DaVi

Rozměr tremolo páky Ibanez

Příspěvek od DaVi »

Ahoj...koupil jsem starší ibanezku..série RT, jenže byla bez tremolo páky....nikde jsem ji zatím nesehnal..ale řekl jsem si.. vždyt je to jen kus ohnuté kulatiny se závitem, tak jsem si řekl že si ji vyrobím...

Jaké má asi rozměry? můžete mi někdo změřit podobnou páku? jaký je tam závit?

dík
lunchie

Re: Rozměr tremolo páky Ibanez

Příspěvek od lunchie »

nevis jaky je tam typ bridge? Ja mam na rg350 edge 3 a ta paka je bez zavitu, ciste jenom zasunuta do diry.
DaVi

Příspěvek od DaVi »

lunchie píše:nevis jaky je tam typ bridge? Ja mam na rg350 edge 3 a ta paka je bez zavitu, ciste jenom zasunuta do diry.

Závit tam určo je...když se podívám z hora, tak jde vidět... název kobylky neznám..ale je to určo jednozvratné tremolo..Edge III to není, není to ani floyd rose...myslím že by to mohla být FAT 6...ale jistý si nejsem. Ke kytaře je to ukotvené 6 šroubkama, které mezi sebou mají stejnou vzdálenost....
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

DaVi píše:
lunchie píše:nevis jaky je tam typ bridge? Ja mam na rg350 edge 3 a ta paka je bez zavitu, ciste jenom zasunuta do diry.

Závit tam určo je...když se podívám z hora, tak jde vidět... název kobylky neznám..ale je to určo jednozvratné tremolo..Edge III to není, není to ani floyd rose...myslím že by to mohla být FAT 6...ale jistý si nejsem. Ke kytaře je to ukotvené 6 šroubkama, které mezi sebou mají stejnou vzdálenost....
ta kobylka je jen vohnutej plech ? jako je treba na stratocasteru . tak si puč kvičpáku znějakýho strata a zkus to tam našroubovat . nebo tam zkus našroubovat nějakej šroub a podle toho vyřízni žávyt na kulatinu a kvič páku si vohni podle kvič páky ze strata ma máš to . jen aby tam byl metrickej zavyt .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
DaVi

Příspěvek od DaVi »

core88 píše:
DaVi píše:

ta kobylka je jen vohnutej plech ? jako je treba na stratocasteru . tak si puč kvičpáku znějakýho strata a zkus to tam našroubovat . nebo tam zkus našroubovat nějakej šroub a podle toho vyřízni žávyt na kulatinu a kvič páku si vohni podle kvič páky ze strata ma máš to . jen aby tam byl metrickej zavyt .

Je to takový ohnutý plech...nemám ted možnost si žádnou páku pujčit, jsem na koleji a nemám tu ani žádné šrouby...takže nezbývá než si to proměřit doma... jinak ten závit vypadá jako metrický... podle stoupání to vypadá jako v klasické matici...mylím že je to 6 závit...ale kulatiny se prodavaj myslím jen o průměru 8mm...snad to nebude na závit moc tlusté...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

.ale kulatiny se prodavaj myslím jen o průměru 8mm...snad to nebude na závit moc tlusté..
jestli je tam 6ka závyt tak ta 8ka kulatina je moc .to by si nevyříz. to chce na soustruhu sjet na pruměr 5,9 mm maximalně na 5,85 vícvne . v dýlce závytu a pak to vyžíznout očkem M6 (když to bude moc tlustý tak se ti zavyt nevyřízne nebo bude hnusnej a mužeš taky zničit žávytovyý očko a když zase bude ten prumět malej tak ti to bude vaklat)
a tu páku by sem udělal z nějaký lepší ocely rozhodně ne z tř 10 nebo 11 .tř10 je největčí šmějd :!: . idealní by byla tř17 nerez anebo z nástrojový uhlíkový (draha ale kvalita)
Obrázek
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

core88 píše:
.ale kulatiny se prodavaj myslím jen o průměru 8mm...snad to nebude na závit moc tlusté..
jestli je tam 6ka závyt tak ta 8ka kulatina je moc .to by si nevyříz. to chce na soustruhu sjet na pruměr 5,9 mm maximalně na 5,85 vícvne . v dýlce závytu a pak to vyžíznout očkem M6 (když to bude moc tlustý tak se ti zavyt nevyřízne nebo bude hnusnej a mužeš taky zničit žávytovyý očko a když zase bude ten prumět malej tak ti to bude vaklat)
a tu páku by sem udělal z nějaký lepší ocely rozhodně ne z tř 10 nebo 11 .tř10 je největčí šmějd :!: . idealní by byla tř17 nerez anebo z nástrojový uhlíkový (draha ale kvalita)
Co to tu oba melete za blbiny? :roll: Osmička? Proč jako zrovna jenom osmička? Radši si to kup a nešpekuluj a neposlouchej koniny... že prej uhlíková nástrojová... az titanu bys to nechtěl ? 8) http://kytary.cz/ibanez-tremolo-paka-pr ... /HN094217/
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

rain píše:
core88 píše:
Co to tu oba melete za blbiny? :roll: Osmička? Proč jako zrovna jenom osmička? Radši si to kup a nešpekuluj a neposlouchej koniny... že prej uhlíková nástrojová... az titanu bys to nechtěl ? 8) http://kytary.cz/ibanez-tremolo-paka-pr ... /HN094217/
tak titan pročne zějo :mrgreen: ale ne ted vazne on se ptal jak by se to dalo udelat .tak sem mu napsal jak a z cěho a když to bude chtít delat je to jeho vjec. někomu se to muze zdat jako kravyna a nekomu zas nee a když máš doma matroš a možnost výroby tak máš ušetrený 2kila . jak si psal je to jen blbá na dvakrat vohla kulatina ze zavitem :wink:
Obrázek
woro90

Příspěvek od woro90 »

Já mám tu páku, co se s ní dělá uíííí a uáááá, z 5mm nerezové kulatiny, bez závitu (mám šestku závit), a nejde mi do hlavy proč by měla být z nějakého extra kvalitního matroše když je předimenzovaná jak hovado. Stejně jako proč by se neměla dát sehnat tenčí kulatina než 8mm. To je blbost. A když už jsi tak chytrý, jak to chceš z té uhlíkové oceli asi dělat, když máš na straně u kobylky ohyb skoro do pravého úhle? Mimochodem tu páku jsem si ohnul proto, že jsem byl líný jít koupit normální a když jsem už v těch hudebninách byl, zapomněl jsem na to. Až si vzpomenu, koupím si normální.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

woro90 píše:Já mám tu páku, co se s ní dělá uíííí a uáááá, z 5mm nerezové kulatiny, bez závitu (mám šestku závit), a nejde mi do hlavy proč by měla být z nějakého extra kvalitního matroše když je předimenzovaná jak hovado. Stejně jako proč by se neměla dát sehnat tenčí kulatina než 8mm. To je blbost. A když už jsi tak chytrý, jak to chceš z té uhlíkové oceli asi dělat, když máš na straně u kobylky ohyb skoro do pravého úhle? Mimochodem tu páku jsem si ohnul proto, že jsem byl líný jít koupit normální a když jsem už v těch hudebninách byl, zapomněl jsem na to. Až si vzpomenu, koupím si normální.
tak daj se sehnat ruzný pruměry voto žádná .no zrou nastojovkou to byl trocu ulet :? tu bys asi nevounu ta by rupla ta. nerez uplne staci :D
Obrázek
DaVi

Příspěvek od DaVi »

Takže jsem se konečně dostal domů, změřil jsem ten závit a je to průměr 6, přesně takovou kulatinu jsem měl doma...10 minut práce a páka je hotová a téměř zadarmo.. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“