Čau,
poprosil bych o názory, zda zkusit/nezkusit.
Koupil jsem si nedávno 15 let staré SG... jsou v něm snímače Gibson 490R a 490T.
A teď řeším dilema:
mám doma Seymour Duncan SH2 + SH4. Na staré kytaře jsem je měl rozpojitelné, a poměrně dost jsem rozpojení využíval.
Hrajeme úplně všechno, od Metallicy, Judas Priest, Lynyrd Skynyrd přes Olympic až k Johnnymu Cashovi, ovšem tvrdá hudba převažuje.
Mám je dát do toho SG? Zkreslený zvuk originálních Gibson snímačů mi sedí, zvlášť když je nakopnutý Tubescreamerem, ale na čistý si nemůžu zvyknout (fakt je, že mám ten nástroj teprve něco přes 14 dní).
Hraju přes Marshalla JCM 2000 TSL 601.
Gibson SG Special - měnit snímače?
Pravidla fóra
Gibson SG Special - měnit snímače?
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Gibson SG Special - měnit snímače?
Taky je možnost si nechat ty origo snímače předělat na rozepínatelné. Kytarář to jistě zvládne. Takže je spíš otázka, jestli ti spíš vyhovuje charakter SD nebo Gibsonů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No, ta otázka je právě ta zapeklitost. Netuším, jak budou hrát ty SD v esgéčku... a nevím jestli není vražda to "prostě zkusit".
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Snímče jsou vyměnitelné, takže zkusit to můžeš, vrátit také. Nevidím problém.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
V podstatě mi jde o ten pocit "mám Gibsona, tak chci do něj cpát něco jiného než tam dali ve fabrice?" Psychický blok.
Naposledy upravil(a) Gobak dne 24.03.2010 18:53, celkem upraveno 1 x.
Blok odblokujGobak píše:V podstatě mi jde o ten pocit "mám Gibsona, tak chci do něj cpát něco jiného než tam dali ve fabrice"? Psychický blok.
Hlavně ta SH-4 má úplně jiný charakter než 490T. SH-4 je podobná 498T od Gibsonu, 490T je o moc slabší výstupem... Čili pokud chceš po kobylkovém snímače víc zkreslení a středovější zvuk, tak se výměny neboj. U toho 490R a SH-2 je to pak spíš o vlastních preferencích, zas tak rozdílné nejsou 
moje osobní zkušenost? 490T byl na mě moc převejškovanej a uječenej - vyměnil jsem, 490R byl naopak jeden z nej krkových snímačů, co jsem kdy slyšel, ale bohužel jsem ho taky vyměnil.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.