Kopák (Veľký bubon) čím a akoho vyplniť ?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
tonik41

Kopák (Veľký bubon) čím a akoho vyplniť ?

Příspěvek od tonik41 »

Dobrý deň

Chcel by som sa opýtať...hrám na bicie asi polroka, ale ešte sa mi nepodarilo dostať z kopáku ten správny zvuk, vždy keď "kopnem" ... je to také rezonujúce, moc sa to ozýva, to tak nemá byť, nepáči sa mi to, už som sa to snažil vyplniť ale nepomohlo...počul som že pred šľapku na blanu zadnú treba dať nejaký Molytán, či nejakú takú látku a bude to lepšie, ďakujem za radu vopred :)
podvlada

Re: Kopák (Veľký bubon) čím a akoho vyplniť ?

Příspěvek od podvlada »

Ahoj, doporučil bych ti přečíst si bibli ladění (někde tu snad odkaz byl, zkus vyhledat, nebo normálně zagoogli, je i spoustu českejch překladů), tam je pár věcí o basovym bubnu napsanejch, už od ladění, přes použití různejch blan až po díry v rezonančce a vyplňování tlumenim. Chce to si s tim hrát no... a hlavně pevný nervy ;)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Ideáln je NETLUMIT vůbec!! jasně, chce to kvalitní buben, dobré blány a fůru trpělivosti a zkušenost s laděním. Ale dá se toho dosáhnout. :wink:
Jakmile ale už máš přední blánu opatřenou rezonančním otvorem (a to se z praktických důvodů v 99% používá), drobnému přitlumení se nevyhneš. je totální hloupost vycpat buben hromadou dek, molitanů, mikin a podobnýma věcma.... Ztratí to jaký koliv charakter co do zvuku, ztratí to barvu a úder z bubnu nebude mít "koule".
Dobrá volba blány je půlka úspěchu, existují dns speciální blány s vestavěným tlumení pro kopák. Já používám REMO Power Stroke 4 clear bass a k tomu takovýhle sáček http://kytary.cz/evans-tlumitko/HN107075/ (mám trochu jiný, od REMO, ale princip je stejný, jen ten můj je na suchý zip uvnitř bubnu). když jsme u EVANS, tak v jejich sortmentu je skvělá blána EVANS Emad, která má laditelný tlumící prstenec.
pro dobrý attack rány a taky životost blány je dobré pod beater na blánu nalepit pochopitelně terčík, něco takového třebas http://kytary.cz/remo-ks-0012-ph-falam- ... /HN097190/
Rezo blánu pak mít buď originál s otvorem a nebo si otvor sám vyříznout. velikost a umístění je alchymie sama. nedoporučuje se dělat díru na střed blány, ale nejlépe v 1/3 průměru, aby buben měl trochu barvu, ne jen tupou ránu. také velikost je důležitá. na 22" kopáku už velikost výřezu 10" a víc je, jako by tam blána nebyla vůbec!! tedy se nejčastěji řeší cca 5" otvory. ideál je mít na to šablonku, která zároveň později slouží ke zpevnění okrajů (např tahle http://kytary.cz/rockbag-by-warwick-rb- ... /HN098046/ )

jak jsem psala ale v úvodu, chce to čas a trpělivost.... ani zkušený člověk to nedokáže udělat za 5 minut. Sama s bezmála 30ti letou praxí si na takovou věc nechávám třeba půl dne, než jsem s tím spokojená, a to ještě až si to sedne, stejně dolaďuji.... je to alchymie :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
tonik41

Příspěvek od tonik41 »

Ďakujem vám veľmi pekne, s tou dierou to určite spravím, ak nepomôže, tak aj to tlmítko, naozaj ďakujem moc :)
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“