Marshall DSL 401
Pravidla fóra
Marshall DSL 401
Cau,
Prosim jaky je Vas nazor na toto kombo, nekdo je odsuzuje, nekdo je chvali. Chtel bych "marshall sound" je to nejlevnejsi reseni, na bazaru se da sehnat za 10t.
Diky za rady.
Prosim jaky je Vas nazor na toto kombo, nekdo je odsuzuje, nekdo je chvali. Chtel bych "marshall sound" je to nejlevnejsi reseni, na bazaru se da sehnat za 10t.
Diky za rady.
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
Re: Marshall DSL 401
1. je tu oněm napsaného hooodně - hledej
2. ne, je to strašný zesík, zkus přišetřit, za 12 bylo nedávno 2*12 kombo jcm 900 (
) takže počkat na něco takového
2. ne, je to strašný zesík, zkus přišetřit, za 12 bylo nedávno 2*12 kombo jcm 900 (
ok, dik za radu, hledani jsem zkousel nejak nefungovalo budu asi muset prolistovat rucne.
2. to JCM900 neni to spis jenom na zkreslenej? cistej asi nedostanu?
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
Takže. Marshall jcm 900 řada byla dvoukanálová mám takový pocit. čistý z toho leze krásně. Ale není to moc hi-gain, takže je potřeba počítat s tím, že to není na metal. ale tys říkal že chceš marshall sound. takže asi dobrý. Jinak já mám teď tsl sérii kombíčko doma a je to celkem bída. Ty zesilovače nejsou špatné, ale ty repráky co do těch komb cpou tak to je bída. S externím reprákem třeba cellestion V3O to celkem jde. Já bych to nezatracoval. Ale ta 900 to celkem jde. Ale pokud bys ještě přišetřil Objevuje se tu občas i JCM 800 kombo. Toho bych se vůbec nebál, ale je to kolem 17-18 tis.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Taktak, krom slx serie jsou to dvoukanály kde není problém dostat čisto čistý zvuk. Navíc mají gain i na čistý kanál takže to jde nastavit i jako míň zkreslený + víc zkreslený.Holajs píše:ok, dik za radu, hledani jsem zkousel nejak nefungovalo budu asi muset prolistovat rucne.
Dual Reverby majú krásny clean, 100W modely majú headroomu až až, kludne aj country sa natom dá hrať
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
JCM900 maj přídomek higain... dávaj i krutý oldschool HC zvuk... teď poslouchám daitro, tak to je přesně ono. Ty DSL to umí též, ale mě se nikdy uplně nelíbili ani DSL ani TSL...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Moje postřehy a názory na DSL 401:
Sehnatelnost:
* Nové nemá za ty peníze cenu snad ani kupovat, respektive se za ty peníze dá sehnat lepší apec. Pokud ho chcete, tak na bazaru se válí ty DSLka tak za 10 - 12 tisíc. To je poměrně rozumná částka. Navíc je téměř pokaždé možnost vybrat z více kusů, většinou se tam válí alespoň 3-4 kusy.
Znaky:
To kombíčko má tak 20 kg. Takže pokud snad někdo plánuje, že ho bude vozit autobusem na zkoušky, tak vůbec...I zvednout ho a dát do kufru vyžaduje nějakou svalovou hmotu. Navíc ta guma, za kterou se to chytá, se docela rychle opotřebovává při časté manipulaci. Co se rozměrů (572 x 457 x 266 mm) týče, nejsou nijak drastický - je to poměrně skladná věc. Celé to kombo působí hodně masivně.
Zvuk:
Každému se libí něco jiného, jinak vnímá zvuky apod. Mě se zvuk DSL 401 líbí. Je to lampa, skoro každý normální tón vám úplně "pohladí" ucho
(narozdíl od tranzistoru).
Používám humbuckery a čistý kanál mi přijde takový hodně tlustý, ztemněný. Dá se na něm nastavit Gain, takže se od úplně čistého zvuku dá dostat k takovému bluesie, jazz až na hranici overdrive kanálu. Já preferuju spíš hodně čistý, jemný a jasný čistý zvuk, takže mě tento Clean moc neuspokojil, možná je to něco jinýho se single coilama... záleží na vkusu.
Overdrive kanál má ten Marshall tone jako drak. Mě to zkreslení úplně "kouše do ucha"
. Leze z toho hodně údernej zvuk, navíc to kombo táhne jako nejvíc vyčistěnej komín (větší tah jsem zažil akorát u ENGLů). Můžete si pohrát s Equalizací a vytáhnout z toho jak hodně středovej rock'n'roll tak ječící sóla. DSL 401 má 2 zkreslený kanály, charakterově se moc neliší, ten druhej má akorát větší zkreslení a +20 dB - mě přijde až moc přesycenej a začíná bejt i trošku nečitelnej.
Jak jsem řekl, všechno je individuální, je to můj názor, nemusí se a ani se shodovat nebude s některými ostatními názory. Na čem se ale většinou shodneme bude to, že se v tomto kombu dá v najít zvuk jak AC/DC, tak GN'R apod.
Co se reverbu týče, ten se mi vůbec nelíbí. Na prostorovosti moc nepřidá (alespoň mě to tak přijde).
40 W výkon - v pohodě stačí na kluby, menší sály. Obrovská výhoda je, že se na něm dá trénovat i doma při poměrně přijatelné hlasitosti, zvuk se otevírá docela brzo. Bydlím v domě a je to v pohodě, u paneláků si nejsem tak jistej... ale dalo by se taky asi.
Problémy:
DSL 401 je hodně "proslulé" tím, že u některých dochází k přehřívání. Já mám model z roku 2004 a je to v pohodě, ale říká se, že modely před 2003 trpěly přehřívací vadou. Na internetu jsou nějaké rady, jak kombu ulevit od přehřívání větráčky a tak. Snazší určitě bude poohlédnout se po některém mladším modelu při koupi. Jinak je to hodně bytelnej kousek. Aspoň já jsem s ním nikdy neměl nejaký závažnější problém.
"Zpětná prodejnost:"
Další věc (která platí hodně u bazarového zboží) = malá nebo dokonce žádná finanční ztráta při koupi a následném možném prodeji. U DSL 401 je to umocněné tím, že o kombo je velký zájem, takže o kupující není většinou nouze. Typuji, že když si pořídíte toto kombo za 11 500, budete na něm hrát půl roku a potom budete chtít přejít na nějaký jiný zvuk / jiné kombo, tak nebude problém prodat ho tak za 10 000. (nezapočítávám inflaci
=> možná i za víc
). Toto může být také rozhodující faktor. Určitě prodáte snáze Marshall DSL 401, než nějakou Bugeru...
---
Na některých fórech jsou na 401 spíše negativní ohlasy, na jiných zase kladné. Mě osobně se líbí, řekl bych, že pokud hledá někdo Marshall tone v kvalitní, cenově přijatelné a spolehlivé verzi, tak DSL 401 rozhodně není špatná volba. Určitě stojí za to si ho vyzkoušet. Záleží na vkusu.
doufám, že to někomu při výběru aparatury pomůže, kdyby se chtěl kdokoliv na cokoliv o DSL 401 zeptat, rád mu zkusím pomoci
Sehnatelnost:
* Nové nemá za ty peníze cenu snad ani kupovat, respektive se za ty peníze dá sehnat lepší apec. Pokud ho chcete, tak na bazaru se válí ty DSLka tak za 10 - 12 tisíc. To je poměrně rozumná částka. Navíc je téměř pokaždé možnost vybrat z více kusů, většinou se tam válí alespoň 3-4 kusy.
Znaky:
To kombíčko má tak 20 kg. Takže pokud snad někdo plánuje, že ho bude vozit autobusem na zkoušky, tak vůbec...I zvednout ho a dát do kufru vyžaduje nějakou svalovou hmotu. Navíc ta guma, za kterou se to chytá, se docela rychle opotřebovává při časté manipulaci. Co se rozměrů (572 x 457 x 266 mm) týče, nejsou nijak drastický - je to poměrně skladná věc. Celé to kombo působí hodně masivně.
Zvuk:
Každému se libí něco jiného, jinak vnímá zvuky apod. Mě se zvuk DSL 401 líbí. Je to lampa, skoro každý normální tón vám úplně "pohladí" ucho
Používám humbuckery a čistý kanál mi přijde takový hodně tlustý, ztemněný. Dá se na něm nastavit Gain, takže se od úplně čistého zvuku dá dostat k takovému bluesie, jazz až na hranici overdrive kanálu. Já preferuju spíš hodně čistý, jemný a jasný čistý zvuk, takže mě tento Clean moc neuspokojil, možná je to něco jinýho se single coilama... záleží na vkusu.
Overdrive kanál má ten Marshall tone jako drak. Mě to zkreslení úplně "kouše do ucha"
Jak jsem řekl, všechno je individuální, je to můj názor, nemusí se a ani se shodovat nebude s některými ostatními názory. Na čem se ale většinou shodneme bude to, že se v tomto kombu dá v najít zvuk jak AC/DC, tak GN'R apod.
Co se reverbu týče, ten se mi vůbec nelíbí. Na prostorovosti moc nepřidá (alespoň mě to tak přijde).
40 W výkon - v pohodě stačí na kluby, menší sály. Obrovská výhoda je, že se na něm dá trénovat i doma při poměrně přijatelné hlasitosti, zvuk se otevírá docela brzo. Bydlím v domě a je to v pohodě, u paneláků si nejsem tak jistej... ale dalo by se taky asi.
Problémy:
DSL 401 je hodně "proslulé" tím, že u některých dochází k přehřívání. Já mám model z roku 2004 a je to v pohodě, ale říká se, že modely před 2003 trpěly přehřívací vadou. Na internetu jsou nějaké rady, jak kombu ulevit od přehřívání větráčky a tak. Snazší určitě bude poohlédnout se po některém mladším modelu při koupi. Jinak je to hodně bytelnej kousek. Aspoň já jsem s ním nikdy neměl nejaký závažnější problém.
"Zpětná prodejnost:"
Další věc (která platí hodně u bazarového zboží) = malá nebo dokonce žádná finanční ztráta při koupi a následném možném prodeji. U DSL 401 je to umocněné tím, že o kombo je velký zájem, takže o kupující není většinou nouze. Typuji, že když si pořídíte toto kombo za 11 500, budete na něm hrát půl roku a potom budete chtít přejít na nějaký jiný zvuk / jiné kombo, tak nebude problém prodat ho tak za 10 000. (nezapočítávám inflaci
---
Na některých fórech jsou na 401 spíše negativní ohlasy, na jiných zase kladné. Mě osobně se líbí, řekl bych, že pokud hledá někdo Marshall tone v kvalitní, cenově přijatelné a spolehlivé verzi, tak DSL 401 rozhodně není špatná volba. Určitě stojí za to si ho vyzkoušet. Záleží na vkusu.
doufám, že to někomu při výběru aparatury pomůže, kdyby se chtěl kdokoliv na cokoliv o DSL 401 zeptat, rád mu zkusím pomoci
Naposledy upravil(a) mibe dne 5.04.2010 9:45, celkem upraveno 1 x.
Pořádná písnička obsahuje alespoň 1x A powerchord, nejlepší písnička pouze A powerchordy 
BaCH Les Paul
Marshall DSL 401
"I don't believe that my fate is music. I don't even believe that I can make some breaktrought. So that's why I cannot believe why is in my garage more music stuff than David Gilmour got, and another waits in nearest post office"
BaCH Les Paul
Marshall DSL 401
"I don't believe that my fate is music. I don't even believe that I can make some breaktrought. So that's why I cannot believe why is in my garage more music stuff than David Gilmour got, and another waits in nearest post office"
To zní docela rozumně, ale je to hlavně o vkusu. To tsl co mám doma není zlé. Je to marshall ale zdá se mi že z toho leze zvuk co neurazí ani nenadchne. Spoluhráč má Engl Thunder kombíčko a ten marshall se vedle něj rozhodně neztratí, ale přece jen při srovnání z Engla čiší taková ta tvrdá dravost. Ten zvuk je jak lavina. A hlavně se mi líbí že ať tam máte korekce jak chcete vždycky je to hratelné a žádný tón se v akordu neztratí je to čitelný zvuk. Engl je na to luxusní. U některých kombíček vám splyne zvuk v jednu kouli. Ten marshall s tím problémy moc nemá ale není to tak uhlazené. A zkreslení je o proti englovi taky dost rozdíl. Zatímco z marshalla leze taková chlupatý křupavý zvuk, z engla pěkně sametový čistý průrazný tón. Je to na vkusu. Já ale přesedám na Engla hned jak přijde příští výplata. Ale rozhodně marshall není v ničem horší. Jen je to o vkusu.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, je to takovy zly, nepekna vecdlabajíč píše:To zní docela rozumně, ale je to hlavně o vkusu. To tsl co mám doma není zlé. Je to marshall ale zdá se mi že z toho leze zvuk co neurazí ani nenadchne. Spoluhráč má Engl Thunder kombíčko a ten marshall se vedle něj rozhodně neztratí, ale přece jen při srovnání z Engla čiší taková ta tvrdá dravost. Ten zvuk je jak lavina. A hlavně se mi líbí že ať tam máte korekce jak chcete vždycky je to hratelné a žádný tón se v akordu neztratí je to čitelný zvuk. Engl je na to luxusní. U některých kombíček vám splyne zvuk v jednu kouli. Ten marshall s tím problémy moc nemá ale není to tak uhlazené. A zkreslení je o proti englovi taky dost rozdíl. Zatímco z marshalla leze taková chlupatý křupavý zvuk, z engla pěkně sametový čistý průrazný tón. Je to na vkusu. Já ale přesedám na Engla hned jak přijde příští výplata. Ale rozhodně marshall není v ničem horší. Jen je to o vkusu.
Pokud se ale nepletu, tak by na tom mel byt TSL601 o dosl lepe nez DSL401. Ale mozna se pletu. DSL je takove divne, nezaujalo me nicim.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
No papírově i cenově by mělo být tsl lepší, ale podle mně je kámen úrazu opravdu v reproduktoru. Ten wolverine je na mně prostě tvrdý. Musíš to hodně vykotlit, aby to začalo trochu hrát. A i tak to není ono. Já teda nevím co cpou do dsl. Přes externí v30 je ten zvuk o dost otevřenější a takový měkší. Víc lahodí uchu a má to diametrálně odlišný zvuk a přesto pořád marshallovský. Můj názor je ten, že za 18 000 je to DSL prostě předražené. Za ty prachy se dá sehnat engl thunder a to je jinší "bijec" Nemluvě o TSL za 27000. A to ho známej od kterého to mám zapůjčeno kupoval před 5 rokama za 33K
- Kozanostra
- Kontaktovat uživatele:
no ja dslko mel a citej kanal byl presne takovej tmnejsi a to me naprosto vyhovovalo a moc se mi libil
jinak zkreslnej kanal mysim ten oranzovej byl takovej vic crunchovej ala AC/CD a pod celkem fajn, ten cervenej vic zkreslenej byl tlustsi a hlasitejsi a taky sem byl vicemene spokojen,ale co me vadilo bylo ze kombo dost postradalo dynamiku, hral sem na tslko a tam takovej problem nebyl a zvuk mel podle me jasnejsi ksicht, dslko me prislo ne zrovna moc konkretni....nakonec sem ho dal pryc 1) kuli dynamice 2) prehrivani 3) budete se divit ale 40w kombo mi vykonove bylo malo dyz sem se zavrel do zkusebny se svym bubenikem
co je ale urcite dobra vec je ze se na nej da cvicit i v panelaku (v ramci moznosti) ptze i v maly hlasitosti jak uz bylo zmineno vyse ten zvuk zni celkem obstojne....
takze pokud mam 12-14000, potrpim si na znacku marshall
, nepotrebuju nejakej vykonovej buldozer a staci mi 40w, chci neco co hraje solidne a da se pomerne dobre prenaset (v ramci moznosti), a mohu na to cvicit i doma (zase v ramci moznosti
), tak je to celkem jasna volba..
ale urcite bych nekupoval novej to so vyhozeny prachy za to se daj sehnat lepsi veci a co me teda dost sralo je to prehrejvani
jako sory ale dyz dam za apec skoro 20000 a ma to konstrukcni vadu tak to teda F*CK OFF 
co je ale urcite dobra vec je ze se na nej da cvicit i v panelaku (v ramci moznosti) ptze i v maly hlasitosti jak uz bylo zmineno vyse ten zvuk zni celkem obstojne....
takze pokud mam 12-14000, potrpim si na znacku marshall
ale urcite bych nekupoval novej to so vyhozeny prachy za to se daj sehnat lepsi veci a co me teda dost sralo je to prehrejvani
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
No promin, ale AC/DC ani GNR zvuk mi z toho nelezl ani náhodou a to jsem na to hrál se slušnou kytarou. Když se občas objeví na bazaru 2x12 100w kombo devítikilo za 12 tak se tomuhle chrchláku musím jenom smát. Na zkušebně mám teď už postupem času třetího marshalla (dsl50, devítikilo a teď osmikilo) a můžu říct, že DSL 401 marshall charakter nemá, možná už kvuli těm el84 v konci.
- citizen.one
nechci nejak kverulovat, nevim jestli to bylo tim, ze to byl muj prvni lampovy zesilovac nebo tak neco, ale spatne to rozhodne nehralo, po nasazeni V30 muzu rict, ze mi to hralo lip jak JCM900 SLX. EL84 jsou vyborny lampy, akorat maji svuj charakter..no ale je to mozna spis nostalgie nez soudny posudek, treba bych dneska rekl ze je to kram, tezko rict no...ale provedeni spatny nebylo, zvuk myslim taky ne, tak to uz staci, vsechno se da doladit zbytkem...
Mě EL84 nijak nevadí, ve voxech je žeru, ale do marshallu mi to přostě nesedí.
bude to sice takové silné OT, ale nedá mi to - už jsi někdy táhl 35kg kombo z patra do auta, pak jej táhl 100m do zkušebny, následně zase 100m ze zkušebny do auta a pak zase do patra v baráku? A nebo jsi už někdy sám nakládal 55kg 412 bednu do kufru auta?mibe píše:pokud snad někdo plánuje, že ho bude vozit autobusem na zkoušky, tak vůbec...I zvednout ho a dát do kufru vyžaduje nějakou svalovou hmotu.
To jsem nikdy nezkoušel, protože 35 kg dávám tak max. na bench-pressqwer píše: bude to sice takové silné OT, ale nedá mi to - už jsi někdy táhl 35kg kombo z patra do auta, pak jej táhl 100m do zkušebny, následně zase 100m ze zkušebny do auta a pak zase do patra v baráku? A nebo jsi už někdy sám nakládal 55kg 412 bednu do kufru auta?DSL je myslím ve světě aparátů spíš drobeček, který rozhodně té svalové hmoty tolik nevyžaduje, chce to jen zvyk
Chtěl jsem tím jenom říci, že pro některé lidi může být 20 kg překvapení. Pro ty, kteří jsou zvyklí na větší apec je samozřejmě přijemné, a pro ty kteří měli třeba nějaký malý tranzistor nebo lampáka zase nepřijemné
Pořádná písnička obsahuje alespoň 1x A powerchord, nejlepší písnička pouze A powerchordy 
BaCH Les Paul
Marshall DSL 401
BaCH Les Paul
Marshall DSL 401
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hehe, tohle je ještě OK - jednou jsem na zkoušku táhl asi 500m výbavičku tím stylem, že v jedné ruce Mesa F-50, v druhé ruce kufr s PRS. Pak jsem měl ruce vytahaný jako opiceqwer píše:bude to sice takové silné OT, ale nedá mi to - už jsi někdy táhl 35kg kombo z patra do auta, pak jej táhl 100m do zkušebny, následně zase 100m ze zkušebny do auta a pak zase do patra v baráku? A nebo jsi už někdy sám nakládal 55kg 412 bednu do kufru auta?mibe píše:pokud snad někdo plánuje, že ho bude vozit autobusem na zkoušky, tak vůbec...I zvednout ho a dát do kufru vyžaduje nějakou svalovou hmotu.DSL je myslím ve světě aparátů spíš drobeček, který rozhodně té svalové hmoty tolik nevyžaduje, chce to jen zvyk
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No tu Mesu to ti nepřeju. Sou těžší než cokoliv jinýho. Jinak abych nebyl OT tak sám sem taky proti DSL. V Music city jsem měl možnost porovnávat "Marshall sound" ještě s L&B 20 a sice ten Crunch je u DSLka přijatelnej ale Marshall sound u toho nehledej. Možná kdyby tam byl jinej reprák tak by to nebylo špatný no ale jinak spíš se koukni po něčem jinym.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
To jsi borec, že jsi zmáknul půl kiláku s kombem v jedné ruce a s futrálem v druhé, na to bych asi neměl nervyNero píše: Hehe, tohle je ještě OK - jednou jsem na zkoušku táhl asi 500m výbavičku tím stylem, že v jedné ruce Mesa F-50, v druhé ruce kufr s PRS. Pak jsem měl ruce vytahaný jako opice