pomoc s výběrem jolany
Pravidla fóra
pomoc s výběrem jolany
Ahoj chtěl bych si koupit nákou starší jolanu, protože vůbec nevím jaká je dobrá jak se jmenujou atd. tak bych chtěl poradit asi bych chtěl tvar LP
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: pomoc s výběrem jolany
trvas nutne na jolane?nemyslim, ze to bude ve 100% pripadu vyhra
já tu jolanu nebudu mít na hraní s kapelou jen jí budu mít doma 
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Tak starou Diamantku.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
ja bych do diamantky nesel, pokud vylozene chces jolanu tak oik ale jinak jde za srovnatelny prachy sehnat spousta lepsich kopii LP ktery mozna ani nebudou ze smrku.
nn já chci jolanu jako raritu víš někde jí doma schovat a pak za pár let to mít jako klednot. 
glpetrvach píše:nn já chci jolanu jako raritu víš někde jí doma schovat a pak za pár let to mít jako klednot.
-
arcilucifer
kdyz ji budes mit jen doma, tak neukvapuj investici, jolany sou hrozny lopaty ,mel sem jolanu strat ,koupil sem ji nekdy v 98 jenom tak na zkousku ,ted sem ji vymenil za dymkupetrvach píše:já tu jolanu nebudu mít na hraní s kapelou jen jí budu mít doma
jolane se vyhni, to jejich lp to je taky velky utrpeni.
takže je to uplně zbytečný? 
-
arcilucifer
no nikdy nevis co za par let,lidem hrabne ,nejaka moda ,satrianič zabrnka na jolana strat a uz to jede.petrvach píše:takže je to uplně zbytečný?
hned bude poptavka! ,znas to ne, lidi na tohle slysej,no a hned bude cena tohohle srotu o par penez vysi
Kup si takovou Jolanu, která se ti bude nejvíce líbit. Pokud je určena do domu, možná jako výstavní kousek ke krbu, tak moc neřeš jejich funkčnost, důležitý bude jejich vzhled. Na bazaru je dost sběratelských kusů.
ok už sem si asi vybral diamantku s původním futrálem atd. za 4500 docela se mi na fotkách líbila zejtra se tam jedu juknout
Těch několik postů od místních nových střelců mne jen utvrzuje v mém rozhodnutí sem raději nelézt.
Doby kdy byla Diamantka vrchol toho,co se dalo sehnat jsou v řiti /naštěstí/,ale nazvat ji "lopatou" chce hodně přehledu...By mne fakt jeblo...
Ale klidně si dál plkejte jestli je lepší čínskej Cort,čínskej Squaier nebo jiná čínská s****a.On je ten čas třeba nějak zabít když už je člověk línej cvičit - nebo když mu dojde,že na to nemá.Tak hlavně že se plká
Už sem zase dlouho nepůjdu...
Doby kdy byla Diamantka vrchol toho,co se dalo sehnat jsou v řiti /naštěstí/,ale nazvat ji "lopatou" chce hodně přehledu...By mne fakt jeblo...
Ale klidně si dál plkejte jestli je lepší čínskej Cort,čínskej Squaier nebo jiná čínská s****a.On je ten čas třeba nějak zabít když už je člověk línej cvičit - nebo když mu dojde,že na to nemá.Tak hlavně že se plká
Už sem zase dlouho nepůjdu...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Arrcilucifer: To jsou zase kecy
Kolik jsi měl v ruce Jolan
Jenom bych připodotknul, že i nejlepší "custom" nástroj je v rukou "lopaty", lopatou. 
Petrvach: Na kytaru se většinou hraje
Petrvach: Na kytaru se většinou hraje
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Měl jsem za život 3 Jolany ( skoro před 20 lety ):
Proxima - kopie Jazzmastera - byla příšerná a zkroutil se jí po 3 letech krk.
Diamant - hrála relativně slušně, škoda, že jsem ji dal pryč.( ale kombinace použitých dřev byla úplně blbá )
Strat - po výměně snímačů, mechanik, pak pražců, pak......se na to dalo hrát.
Brzy se pojedu podívat na nové Tornádo. Je to celojavor,snímače na objednávku. Třeba mě překvapí kvalitou.
Obecně si myslím, že české kytary byly docela mizerné. Výrobci se snažili, ale kvůli izolaci od světa spoustu věcí dělali špatně, neměli materiály, zkušenosti. Také se nemuseli moc snažit, protože do Ruska šlo prodat všechno
V 80 letech se všude hrál metal, muzikanti chtěli kytary se silnými snímači a hokejkami, silné zesilovače a na trhu byly dál neladící hnusy jako Galaxis, Iris a Proxima.
Starou českou kytaru jako nostalgii? A na co? Na komunistický bordel?
Proxima - kopie Jazzmastera - byla příšerná a zkroutil se jí po 3 letech krk.
Diamant - hrála relativně slušně, škoda, že jsem ji dal pryč.( ale kombinace použitých dřev byla úplně blbá )
Strat - po výměně snímačů, mechanik, pak pražců, pak......se na to dalo hrát.
Brzy se pojedu podívat na nové Tornádo. Je to celojavor,snímače na objednávku. Třeba mě překvapí kvalitou.
Obecně si myslím, že české kytary byly docela mizerné. Výrobci se snažili, ale kvůli izolaci od světa spoustu věcí dělali špatně, neměli materiály, zkušenosti. Také se nemuseli moc snažit, protože do Ruska šlo prodat všechno
Starou českou kytaru jako nostalgii? A na co? Na komunistický bordel?
Naposledy upravil(a) Jazzman dne 19.04.2010 21:16, celkem upraveno 1 x.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
trerba graziosa nejsou spatny, ale je to hrozne specifickej a malo pouzitelnej (pro me) zvuk. proste vintage sedesatky
u zminenych jolan grazioso (mam na mysli ty z pocatku 60tych let, tri snimace briliant, radobyjazzmaster vibrato, klapky, hlava s kolikama na jedny strane kterou o mnoho let pozdeji zkopiroval ibanez na serii blazer a basy TR) se mi dost libi zvuk (mel jsem v ruce dva zachovale kousky, oba hrajou super a dost podobne - o jednom uz dlouho premejslim ze ho koupim), ale od koupe me odrazuje prave ne uplne super intonace se strunama jake pouzivam a hlavne hardcore krk - to neni krk ale baseballova palka. uzka roztec, malinkaty radius a hlavne hrozne velka hloubka a strasne neforemny tvar - jinak mam silny krky ala gibson 50s profil rad, ale tohle je fakt hardkor, hlavne kvuli tomu radiusu.
proste par tech jolan pouzitelnych je - ale jak zminoval jazzman, jsou vetsinou uz z principu blbe navrzeny. nehlede na to ze ty stary snimace i kdyz imho nemaji spatnej ton priserne vazbej a chce to proste porad dost investovat do hw a celkove renovace aby se z toho stal trochu pouzitelny nastroj. kdybych chtel vylozene takovyhle zvuk ala karel duba tak nepremyslimo nicem jinem, jenze to vyuziti je proste hrozne uzke.
proste par tech jolan pouzitelnych je - ale jak zminoval jazzman, jsou vetsinou uz z principu blbe navrzeny. nehlede na to ze ty stary snimace i kdyz imho nemaji spatnej ton priserne vazbej a chce to proste porad dost investovat do hw a celkove renovace aby se z toho stal trochu pouzitelny nastroj. kdybych chtel vylozene takovyhle zvuk ala karel duba tak nepremyslimo nicem jinem, jenze to vyuziti je proste hrozne uzke.
Ahoj,
předesílám, že nejsem žádnej virtuóz a ani mi rukama neprošlo hafo kytar, ale mám doma Diamantku (odhadem rok 1982) a nemůžu si stěžovat. Po seřízení velmi dobře ladí, krk je opravdu tlustej jak prase nicmémě mě sedí v ruce dobře. Co se zvuku týče dlouho se mi nezdál, ale s přechodem na lampu se ukázalo, že ta kytara hrát umí. Hlavně při hraní na krkovej snímač z ní leze příjemnej bluesovej zvuk, samořejmě to nezpívá jako LP od Gibsona, ale třeba kámošovu Epiphone LP 100 to v klidu sestřelí. Ergo kladívko Jolany bych tak zběsile nezavrhoval, minimálně ta moje je slušná hratelná kytara.
předesílám, že nejsem žádnej virtuóz a ani mi rukama neprošlo hafo kytar, ale mám doma Diamantku (odhadem rok 1982) a nemůžu si stěžovat. Po seřízení velmi dobře ladí, krk je opravdu tlustej jak prase nicmémě mě sedí v ruce dobře. Co se zvuku týče dlouho se mi nezdál, ale s přechodem na lampu se ukázalo, že ta kytara hrát umí. Hlavně při hraní na krkovej snímač z ní leze příjemnej bluesovej zvuk, samořejmě to nezpívá jako LP od Gibsona, ale třeba kámošovu Epiphone LP 100 to v klidu sestřelí. Ergo kladívko Jolany bych tak zběsile nezavrhoval, minimálně ta moje je slušná hratelná kytara.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Už se to tady řešilo: I mezi starými Jolanami se dá najít dobrý kus, prostě je to trochu o náhodě, trefiš na dobrý kus, koupiš ji, vyměníš snímač(snímače), seřídíš ji a na konec si happy 
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
vaše názory bych spláchl do hajzlu... jolany sou osobitý nástroje (a to i svejma chyba či spíše odbočkama od dnešního chápání dobrý kytary). Je to starej nástroj anení to fender ani gibson a má dost rozdílnou koncepci. Kopie to rozhodně nejsou... ani diamantka. Sou to originály! Ne každej docení....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
No jak jsem psal, Diamant byla jediná, kterou bych si dnes nechal, ale možná jen funguje paměťový klam....
Odbočka od dnešního chápání dobrý kytary, to je dobré heslo. Myslím, že odbočka od dnešního chápání zdraví je třeba tyfus
Mimochodem, s bývalým konstruktérem českých kytar a baskytar jsem rok pracoval a dost mě sbíralo, když mu na konci 80.let třeba nešlo vysvětlit, proč má mít elektrická kytara aktivní výstuhu v krku, když navrhnul krk ze 3 kusů a von to přece udrží. Ergonomie nástroje? Sci-fi
Uměl perfektně spočítat a navrhnout housle, klarinet...ale elektrické kytary pro něj byly nábytek.
Odbočka od dnešního chápání dobrý kytary, to je dobré heslo. Myslím, že odbočka od dnešního chápání zdraví je třeba tyfus
Mimochodem, s bývalým konstruktérem českých kytar a baskytar jsem rok pracoval a dost mě sbíralo, když mu na konci 80.let třeba nešlo vysvětlit, proč má mít elektrická kytara aktivní výstuhu v krku, když navrhnul krk ze 3 kusů a von to přece udrží. Ergonomie nástroje? Sci-fi
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek