Hluk

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
Freedy.x
Kontaktovat uživatele:

Hluk

Příspěvek od Freedy.x »

Zdravím, nevěděl jsem kam tohle téma postnout tak to hážu sem. Souvisí to nejvíce asi s ozvučením.

Zajímalo by mě, kolik DB hluku je povoleno do 22. hodiny ? Co jsem se dočetl, tak u hudby to ještě souvisí s HZ, s těma je to jak ?

Díky za odpovědi
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Hluk

Příspěvek od Wohma »

PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Mr.Freeman

Příspěvek od Mr.Freeman »

Zdrvím , nechtělo se mi zakládat nové téma ,ale tuším ,že to je zhruba sem:o)
Jak tady kolega z kladna píše o hlučnosti...
Potřeboval bych ,aby jsem měl dobrý zvuk v místnosti ,ale nechci být slyšet už tolik ve druhé místnosti.
Co je dobrého položit na stěny , nebo nejlepšího v poměru cena/kvalita.
- původně jsem tam chtěl naházet plata od vajec... , ale dočetl jsem se někde ,že to je spíš kvůli odrážení zvuku než k jeho izolování od okolí.
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Hledej tady na fóru odhlučnění, je tu toho strašně moc. Všeobecně, pokud se nepletu, tu lidé doporučovali minerální vatu (rockwool), případně skelnou, ale s tou se špatně pracuje.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

já si teď dělam ve sklepě místnost na hraní a na stěny dělam předstěny o celkové síle cca 11cm (sádrokarton 12mm, kamenná vata rockwool 80mm, vzduchová mezera). Zatim nejsem schopnej říct, jak moc to odhluční od zbytku domu, ale co uvádí knauf tak bych se mohl dostat na útlum někde kolem 65dB, možná víc (mám teda stěny místnosti 25 nebo 40 cm porotherm + k tomu ty předstěny), můžeš se podívat tady, kolik mají samostatné příčky + případné předstěny útlum http://www.knauf.cz/wpimages/other/doc4 ... _steny.pdf
asi to ale nebude tak levné, jak by sis představoval, sám ještě nevim, jak to vyjde :roll: možná by ti spíš pomohly silné závěsy přes celé stěny zavěšené např. 10cm, nejlepšího útlumu ale dosáhneš hmotou, která může ten zvuk sežrat (což je právě ta kamenná vata nebo jiný podobný "vzdušný" materiál)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“