Problem s footswitchem
Pravidla fóra
Problem s footswitchem
Zdravim, pred chvili jsem si privezl tenhle footswitch http://www.muzikant.cz/kytary-6/aparatu ... -49189.php
pripojil jsem ho do sveho komba Fender Frontman 25r, rozvitila se LEDka 1, kdyz jsem jednicku seslapnul tak zhlasla ale zkresleni tam porad zustalo(na kombu je zkresleni vypnuto, ale LEDka zkresleni na kombu stale sviti). Kdyz jsem zapnul zkresleni na kombu, tak se vypla LEDka na footswitchi a nejde ji zapnout a zkresleni porad hraje.
Kde bude problem a da se to nejakym zpusobem vyresit?
Diky
pripojil jsem ho do sveho komba Fender Frontman 25r, rozvitila se LEDka 1, kdyz jsem jednicku seslapnul tak zhlasla ale zkresleni tam porad zustalo(na kombu je zkresleni vypnuto, ale LEDka zkresleni na kombu stale sviti). Kdyz jsem zapnul zkresleni na kombu, tak se vypla LEDka na footswitchi a nejde ji zapnout a zkresleni porad hraje.
Kde bude problem a da se to nejakym zpusobem vyresit?
Diky
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problem s footswitchem
A když prošlápneš dvojku na footswitchy tak to dělá co?
dvojka vubec nereaguje, porad zhasnuta
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
no ono to kombo je jen dvou kanál, takže se není čemu divit leda, že by reverb byl zapojen na footswitch, ale není. Když připojíš footswitch a začneš přepínat na kombu reaguje na to? Pokud ano tak bude problém nejspíše v samici v kombul. Protože, když zapojíš footswitch mělo by to přepínání na kombu vyřadit z provozu. Nebo aspoň komba co jsem se snima setkal to tak měly.
kdyz tam pripojim ten footswitch tak se automaticky rozsviti LEDka od zkresleni na kombu(ikdyz je zkresnleni vypnute), a kdyz zapnu zkresleni tak zhasne LEDka na fs 1. Nepomohlo by otevreni fs a odpojeni toho druheho kanalu?
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že ten druhý kanál na to nemá vliv. Jinak to, že se ti při zapojení rozsvítí ledka zkreslení je normální to mi dělá také. Jen je divné, že to víc už nereaguje 
Edit: Vlastně při zapojení fs to automaticky zapne zkreslený kanál, na nějakých se to dá nastavit co se má zapnout při zapojení.
Edit: Vlastně při zapojení fs to automaticky zapne zkreslený kanál, na nějakých se to dá nastavit co se má zapnout při zapojení.
jakoze v kombu se to da nejak nastavit co se zapne?
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Ne ne jsou footswitche co mají nastavení polarity a tam se to dá nastavit. Například Boss Fs-6 to má.
aha, no ja jsem ho otevrel a kouknul na to zapojeni, z toho switche vedou 3 kontakty, jeden do ledky jeden do kontaktu s kabelem a jeden je prazdny, kdybych tro prohodil nejak tak to asi nepomuze co?
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Ten prázdný by mělo být zemění. Zkus je všechny proměřit jestli tam není někde studený spoj.
Čím to prosimtě změřím?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Propípáš multimetrem. Pokud nepotřebuješ 2-tlačítkový footswitch, vyměnil byvh ho s tebou za 1-tlačítkový, neuvědomil jsem si, že mám na hlavě boost, myslel jsem, že je to reverb.
asi dvoutlacitkovy nepotrebuju, mam tohle kombo http://www.fender.com/products/search.p ... 0231502000 takze tady asi dvou tlacitkovy je zbytecny...klidne bych to vymenil
Myslím, že přesně vím v čem je problém (ale nikde nevidím pořádné info o tom switchi, tak to není stoprocentní)
Jelikož ten footswitch je dvoutlačítko a má jeden výstup, nejspíš bude na stereo kabel do vícekanálového komba... ale tvůj frontman je jednokanálový, tzn "mono" vstup na footswitch... a když ten mono kabel šoupneš do stereodíry na footswitchi je to v *****
EDIT:
Ověřeno...
Soundking: "control the connection between the 1/4"TRS JACK "+" and "_" the GND" TRS (Tip - Ring - Sleeve) jack. Též stereo jack.
Pořádný popis toho komba jsem nenašel, ale je k němu výrobcem doporučován tenhle FS což je jednoznačne pro TS jack (Trip - Sleeve) - mono
Takže pokud nechceš celý ten FS překopat, je ti k ničemu, můžeš ho prodat a koupit prakticky jakýkoli jednotlačítkový (myslím, že nejlevnější jsou už někde od 2-300)
Jelikož ten footswitch je dvoutlačítko a má jeden výstup, nejspíš bude na stereo kabel do vícekanálového komba... ale tvůj frontman je jednokanálový, tzn "mono" vstup na footswitch... a když ten mono kabel šoupneš do stereodíry na footswitchi je to v *****
EDIT:
Ověřeno...
Soundking: "control the connection between the 1/4"TRS JACK "+" and "_" the GND" TRS (Tip - Ring - Sleeve) jack. Též stereo jack.
Pořádný popis toho komba jsem nenašel, ale je k němu výrobcem doporučován tenhle FS což je jednoznačne pro TS jack (Trip - Sleeve) - mono
Takže pokud nechceš celý ten FS překopat, je ti k ničemu, můžeš ho prodat a koupit prakticky jakýkoli jednotlačítkový (myslím, že nejlevnější jsou už někde od 2-300)
kdybych odpojil to druhe tlacitko a sehnal mono kabel tak by to slo?
jinak bubucci rikal ze bya to se mnou mozna vymenil tak se snad nejak domluvime
jinak bubucci rikal ze bya to se mnou mozna vymenil tak se snad nejak domluvime
Hm, je v něm stereo samice, ale možná by to ani nevadilo (každopádně bys musel zkontrolovat co to udělá, když do ní strčís mono kabelsoldi3r píše:kdybych odpojil to druhe tlacitko a sehnal mono kabel tak by to slo?
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Otom jsem přemýšlel taky, ale on k tomu ten stereo kabel má... Tudíž footswich dostává správný signál a kombu je jedno, že tam píchneš stereo neboť mono samice snímá prostě ten jeden signál.
Jak víš, že má stereo kabel? (soldi3re, máš?
)
A nemusí to tak úplně fungovat... může to vycházet nějak blbě do samice a pak by ten špatný druh samce mohl způsobovat "tvrdé" propojení "signálu" a "země" - pořád by se to chovalo jako zapnutý spínač (a tak se to taky chová
)
Vím, že mě třeba funguje stereo kabel do monoefektu... ale obráceně by to afaik nefungovalo
A nemusí to tak úplně fungovat... může to vycházet nějak blbě do samice a pak by ten špatný druh samce mohl způsobovat "tvrdé" propojení "signálu" a "země" - pořád by se to chovalo jako zapnutý spínač (a tak se to taky chová
Vím, že mě třeba funguje stereo kabel do monoefektu... ale obráceně by to afaik nefungovalo
No to nevim
mam ten kabel co jsem k tomu dostal, da se to nejak poznat jakej je to kabel?
Úplně jednoduše...
Nahoře stereo, dole mono

Nahoře stereo, dole mono