Zablokování tremola
Pravidla fóra
Zablokování tremola
zdravím, možná tu bylo už něco podobného, ale přesně tohle asi ne.
Potřeboval bych poradit, jak zablokovat dvouzvratné tremolo (nevím jestli se to jmenuje přesně takhle).
Hledal jsem všude na internetu a všude jsem našel jak zablokovat jednozvratné tremolo, ale pokud to porovnám s tím mým tak je to úplně něco jiného.
Prosím vás všechny o radu, protože mi teď to tremolo dělá velké potíže, kvůli kterým musím zasahovat do své kytary (když nemyslím na výměnu strun a ladění).
Potřeboval bych poradit, jak zablokovat dvouzvratné tremolo (nevím jestli se to jmenuje přesně takhle).
Hledal jsem všude na internetu a všude jsem našel jak zablokovat jednozvratné tremolo, ale pokud to porovnám s tím mým tak je to úplně něco jiného.
Prosím vás všechny o radu, protože mi teď to tremolo dělá velké potíže, kvůli kterým musím zasahovat do své kytary (když nemyslím na výměnu strun a ladění).
Re: Zablokování tremola
Zdarec. záleží na tom, jestli ho chceš zablokovat v obou směrech, nebo jen tak aby šlo dolů a ne nahoru. Já mám zablokované v jednom směru a je to udělané jen tak, že je tam našrobovaný kousek plastu tak aby to bylo něco jako doraz. tzn. že pružiny to tremolo táhnou zpět jen po ten doraz. Jinak v obou směrech nevím jak se to dělá, ale podle mně to bude podobné. Kdyžtak hodím foto jak dojdu dom ze školy.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když se zablokovává totálně, tak je optimální tremolo úplně přitáhnout k tělu kytary.Z druhý strany, než jsou pružiny, to chce použít špalík dřeva pro zablokování a přitáhnout pružiny. Případně ten špalík použít z obou stran, pak není třeba řešit skoro pružiny vůbec.
Nějaké foto:

Nějaké foto:

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Dík za rady. Teď akorát vybrat kterou možnost si zvolit. Hodím sem fotku jak to vypadá u té moji kytary, protože se mi tam něco nezdá. Zrovna v pátek se mi stalo, že se jakokdyby ty pružiny povolily takže je to teď je "povolené".
http://cz.fotoalbum.eu/Firewall/a451813/00000001
http://cz.fotoalbum.eu/Firewall/a451813/00000001
Nešpalkuj to, popros někoho ať ti to seřídí.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Já to chcu už dlouho zablokovat, protože mě to tremolo už dlouho štve. Je to tak deb**** vyřešené. Když si chcu při hraní opří ruku tak mi kvůli tremolu "vyletí" ten tón nahoru. Taky se to víc rozlaďuje, kdyby na té mojí kytaře (Cort X-2
) nebylo to tremolo tak to vydrží naladěné hodně dlouho.
Tak to máš mít seřízené na jednozvrat a ladění by ti to drželo dokonale, a při opření ruky by se ani nehnulo. Ostatně nevěřím že se ti to rozlaďuje kvůli tremolu, i na dvojzvratné seřízení stačí všechno dobře namazat a při rozladění např. při bendu pak stačí jen trochu zakvedlat a všechno se naladí zpátky. A pokud si chceš opřít ruku, nesmíš si ji opírat vší silouFirewall píše:Já to chcu už dlouho zablokovat, protože mě to tremolo už dlouho štve. Je to tak deb**** vyřešené. Když si chcu při hraní opří ruku tak mi kvůli tremolu "vyletí" ten tón nahoru. Taky se to víc rozlaďuje, kdyby na té mojí kytaře (Cort X-2) nebylo to tremolo tak to vydrží naladěné hodně dlouho.
Odkud jsi? Vyplň si bydliště, tohle se nejlépe řeší tak, že ti to třeba v hospodě někdo ukáže.
- Nero
- Rádce
Mno, pro někoho (třeba mě) je opravdu lepším řešením mít tremolo zablokované. A to i když si ho umím seřídit... Prostě ho nepotřebuju a jeho fungování mi jen přitěžujeworo90 píše:Nešpalkuj to, popros někoho ať ti to seřídí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Já ho teď (od výměny strun) také nevyužívám, tak jsem ho prostě nechal lehnout na tělo a nemusím tam cpát žádný špalek. Se sustainem to stejně nic nevyvede, o dřevo je to opřené tak jako tak, a to dost velkou silou. A pokud přece jen chci páku použít, prostě ji tam dám - zas tolik utažené, aby to nešlo používat, to nemám. Jen tak, aby se mi to nezvedlo při běžných bendech, už to je docela slušná síla.Nero píše:Mno, pro někoho (třeba mě) je opravdu lepším řešením mít tremolo zablokované. A to i když si ho umím seřídit... Prostě ho nepotřebuju a jeho fungování mi jen přitěžujeworo90 píše:Nešpalkuj to, popros někoho ať ti to seřídí.
- Nero
- Rádce
Já tam původně ten špalík taky neměl - a bylo to zcela OK. Nicméně díky přitažení na tělo to nešlo používat už ani jednozvrat (což mi nevadí). Ten špalík se mi dostal pod ruku tak nějak omylem, tak jsem ho tam strčil - spíš pro lepší pocit, než ž by to prakticky k něčemu bylo. Nicméně mluvím o PRS tremolu, ne o šílenostech typu FR.
PetrPeter 1975 - 2008
JInak pokud máš stratovské tremolo seřízené na dvojzvrat, a máš ho seřízené opravdu dobře, nemusíš ladit - při rozladění prostě zakvedláš pákou a ono se to samo srovná.Nero píše:Já tam původně ten špalík taky neměl - a bylo to zcela OK. Nicméně díky přitažení na tělo to nešlo používat už ani jednozvrat (což mi nevadí). Ten špalík se mi dostal pod ruku tak nějak omylem, tak jsem ho tam strčil - spíš pro lepší pocit, než ž by to prakticky k něčemu bylo. Nicméně mluvím o PRS tremolu, ne o šílenostech typu FR.
- Nero
- Rádce
Jo, tomu věřím - však já s rozlaďováním nikdy problém neměl 
PetrPeter 1975 - 2008
Tak naposledy jak jsme byli ve zkušebně tak jsme tam přidali doprostřed jednu pružinu co jsem ji měl náhradní. Tremolo mi taky lehlo k tělu kytary a (opatrně) jsem to zkoušel přizvednout a nešlo to. Samozřejmě jsem do toho nešel silou. Od té doby nemám vůbec s ničím problém.woro90 píše:Já ho teď (od výměny strun) také nevyužívám, tak jsem ho prostě nechal lehnout na tělo a nemusím tam cpát žádný špalek. Se sustainem to stejně nic nevyvede, o dřevo je to opřené tak jako tak, a to dost velkou silou. A pokud přece jen chci páku použít, prostě ji tam dám - zas tolik utažené, aby to nešlo používat, to nemám. Jen tak, aby se mi to nezvedlo při běžných bendech, už to je docela slušná síla.Nero píše:Mno, pro někoho (třeba mě) je opravdu lepším řešením mít tremolo zablokované. A to i když si ho umím seřídit... Prostě ho nepotřebuju a jeho fungování mi jen přitěžujeworo90 píše:Nešpalkuj to, popros někoho ať ti to seřídí.
Bohatě stačí trochu přitáhnout stávající pružiny, dokonce je to lepší.protože když to máš takhle seřízené, můžeš to v případě potřeby používat jako jednozvratné s poměrně měkkým chodem. Pokud dáš větší počet méně napnutých pružin, bude jejich odpor při větší výchylce nepříjemně velký. Ideální počet pružin u dvojzvratného je takový, aby nárůst tahu v závislosti na výchylce byl stejný na obě strany. Na mé kytaře (standardní stratovské tremolo, desítky struny, nejobyčejnější pružiny) jsou to tři, z toho krajní našikmo.Firewall píše:Tak naposledy jak jsme byli ve zkušebně tak jsme tam přidali doprostřed jednu pružinu co jsem ji měl náhradní. Tremolo mi taky lehlo k tělu kytary a (opatrně) jsem to zkoušel přizvednout a nešlo to. Samozřejmě jsem do toho nešel silou. Od té doby nemám vůbec s ničím problém.
(asi bych měl o seřizování tremola napsat článek, aby se tu konečně přestaly šířit mýty o tom, že se to z principu musí rozlaďovat a že nejlepší řešení je pět pružin nebo špalek...)
- SynysterGate$
Chci si zablokovat tremolo. Radši se zeptám na postup, než něco udělám špatně.
Oddělám kryt, oddělám pružiny, dám kousek dřeva (budu ho dávat blíž k hlavě), vrátím pružíny a dotáhnu aby se dřevo nehýbalo. Je to tak?
Oddělám kryt, oddělám pružiny, dám kousek dřeva (budu ho dávat blíž k hlavě), vrátím pružíny a dotáhnu aby se dřevo nehýbalo. Je to tak?
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ano..a ted mi rekni co se na tom da zkazit:D
-
woro90-1
Jen dotaz: Jaké tremolo? Jinak se blokuje stratovské se šesti vruty, jinak two-point a Floyd, jinak Kahler a úplně jinak Bigsby nebo Dynamic Vibrato.
U stratovského se šesti vruty nepodkládáš blok, prostě to dotáhneš.
U floyda nebo jiného tremola na břitech podkládáš tak, aby bylo při dotažení pružin v neutrální poloze (dřevem, mincemi, čímkoli pevným).
Kahler má vzadu červík, který zapadá do prohlubně v té otáčivé části, prostě ho dotáhneš.
Bigsby, Dynamic Vibrato a vůbec všechna tremola s tlačnými pružinami se blokuje tak, že vymontuješ pružinu a nahradíš ji kusem trubky. U typů s pevnou pákou je potřeba trefit správnou délku, aby byla páka ve vhodné výšce.
U stratovského se šesti vruty nepodkládáš blok, prostě to dotáhneš.
U floyda nebo jiného tremola na břitech podkládáš tak, aby bylo při dotažení pružin v neutrální poloze (dřevem, mincemi, čímkoli pevným).
Kahler má vzadu červík, který zapadá do prohlubně v té otáčivé části, prostě ho dotáhneš.
Bigsby, Dynamic Vibrato a vůbec všechna tremola s tlačnými pružinami se blokuje tak, že vymontuješ pružinu a nahradíš ji kusem trubky. U typů s pevnou pákou je potřeba trefit správnou délku, aby byla páka ve vhodné výšce.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
tipuju to na floyda
- SynysterGate$
Ano, origo Floyd.
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
Ahoj všem, mám otázku ohledně špalku při blokování tremola, jak to máte zafixované aby se ten špalek nepohnul? Bavím se o zablokování dvouzvratu na jednozvrat
mám tremolo gotoh na Graziosu, sice to mělo být jednozvrat, kvůli drop D, ale přece jen to trochu uhne a musím doladit ostatní struny, takže to chci prostě zašpalkovat abych měl pokoj. Díky za rady.
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58