Kytara po urazu

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Brehowicz

Kytara po urazu

Příspěvek od Brehowicz »

Dobrý den,chtěl bych vás poprosit o tipy na kytary,protože jsem po těžkém urazu tři prstu na levé ruce na cirkuli tak bych si chtěl koupit novou elektroakustickou kytaru,prsty jsem již celkem rozhýbal ,ale na me stare kytaře HOHNER mám hodně tvrdé struny,takže požadavek na novou je čim jak nejměkčí struny,ty prsty už ikdy nebudou co byly v sile.Taky by se mi líbilo kdyby kytara měla hodně živy zvuk.No a protože jsem z velké díry kdy to mám do nějakého většího města daleko tak bych chtěl nejdřív pár tipu než se někam vydam.Díky moc za rady.Cena představa je tak 12-15 tis.
...EDGE...

Re: Kytara po urazu

Příspěvek od ...EDGE... »

Proc na Hohnerku proste nedas alsbsi struny? Drnci nebo co?
Brehowicz

Příspěvek od Brehowicz »

Protože i těmi nejslabšími je to pořad hrozně tvrde,laborováni se strunama už jsem zkoušel a podlaďovat nechci.Když dám struny níž tak to zas hned drnčí.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Zkousel jsi kytarare? Az bych se divil, kdyby na tom na Hohnerka byla ta spatne, aby ani nesla seridit tak, aby mela mekke struny a nedrncela.
Brehowicz

Příspěvek od Brehowicz »

Jedno snižováni už se konalo,ale těď po těch prstech je to pro mě konečná,ale to vubec nevadí zustáva klukovi.Vlasně ani nepamatuju že bych měl nekdy v ruce něco tvrdšího tak dokud jsem měl ruce v cajku tak satisvakci za to byl jasný a hodně silny projev kytarky.
mirda

Příspěvek od mirda »

Nedavno mě taky něco napadlo, jako, že co bych dělal v podobný situaci.
Těžko bych se smiřoval, ale co by zbývalo, že? :cry:

Napadlo mě jen vyměnit nástroj za dobro( něco, co je laděný do akordu) nebo havajku, a zmrzačenou rukou " šudlat" struny tim kovovým válečkem.
Ale to už je potřeba být trochu muzikant, aby to bylo k poslouchání.
Úplně nejlepší by bylo asi přejít na foukací harmoniku. :wink:

Tak přeju hodně trpělivosti.
Brehowicz

Příspěvek od Brehowicz »

No ono je to asi tak těma prstama jsem si hrábnul do cirkule už podruhe :| .
Před 10 rokama to odnesl palec no a teď posledně to byl znova ten samy palec a dalši dva prsty ktomu,ale itak se mi ty prsty podařilo znovu tak rozhybat že sas hraju a protože mam dookola kolem sebe jen analfabety přes muziku tak podle nich i docela obstojně :mrgreen: jen to ale trochu boli tak bych si zato co jsem dostal za uraz chtěl koupit novou kytaru a klukovi dam tu co mám.Po te nové bych jen chtěl aby měla co nejměččí struny.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Brehowicz píše:Po te nové bych jen chtěl aby měla co nejměččí struny.
Vim, že je to mimo, ale co zkusit hrát chvili na nylonky?
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Brehowicz

Příspěvek od Brehowicz »

Jak jsem psal pokusy se strunama už se konaly.Ale abych se tak trochu přiznal tak tu novou bych bral i jako takovou maličkou satisfakci za tu bolest,tohle by bylo takové malé pohlazeni poduši.
Už nějakou dobu pokuji po Yamaze APX 700,tahle značka je muj favorit ve všech oborech co se muziky týká.Ale nemám ji kde vyzkoušet.
Homerda

Příspěvek od Homerda »

To by asi nepomohlo, ale kdyz sezene kytarku s peknym dohmatem a devitky struny tak je snad v klidu
Stop dreaming, start playing!
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Homerda píše:
To by asi nepomohlo, ale kdyz sezene kytarku s peknym dohmatem a devitky struny tak je snad v klidu
Proč, nylton dělá dost měkký struny, možná až moc, alespoň oproti Savarez. Třeba by z něj mohl být i dobrý klasický kztarista, pokud by ho to bavilo...
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Proč, nylton dělá dost měkký struny, možná až moc, alespoň oproti Savarez. Třeba by z něj mohl být i dobrý klasický kztarista, pokud by ho to bavilo...
Ale treba jo, ale myslim, ze mekci kovove jsou vice user friendly a stejnak asi nechce hrat klasiku
Stop dreaming, start playing!
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Homerda píše:
Nylonové struny jsou proti kovovým pohlazení.
No a kovové devítky na akustice, to si nedokážu představit, to snad ani nemůže znít.

Jinak APX řada od Yamahy nejsou špatné kytary. Mně třeba trochu vadí jejich charakter zvuku, je to ale o osobních preferencích.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Asi by byla hooodne velka blbost se stat levakem, coz? 8-)
Hodně budem někde...
Brehowicz

Příspěvek od Brehowicz »

No předělávka na leváka už určo nepujde,mám ten palec tak akorát na oporu proti krku neumím si představit že bych s ním měl vybrkávat,to by byl docela maras.
Ale jinak si brknu i něco z klasiky nevadí mi,ikdyž táhne mě to víc k rocku,nebo co mužu hodně je Mark Knopler.
Klasiké kytary taky musím vyřadit chytnu jenom uzky krk.
Jester mužeš se víc rozepsat o charakteru těch Yamah,dík
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Já jsem APX nikdy nevlastnil, ale když jsem na ni hrál v hudebninách nebo slyšel na koncertech tak má pro mě takovou ne zrovna příjemnou barvu zvuku. Blbě se to popisuje, zkus se podívat na nějaké videa třeba na YT a potom si ji hlavně vyzkoušej. Ale jak jsem už psal, je to na Tobě, jaký zvuk preferuješ ...
Jinak nezkoušel jsi třeba ještě přemýšlet nad elektrikou? Tam je ten dohmat o dost měkčí a při higainu se stačí prakticky té struny jenom dotknout a zní.
Brehowicz

Příspěvek od Brehowicz »

Holt už to bude tak že se budu muset vydat do města :D
Máte nějaké doporučení na nejaké slušné hudebniny v Ostarvě ať nebloudím,už tak budu mít problém zvládnout provoz velkoměsta když jsem z balíkova :mrgreen:
Na elektriku chodím k ségře,máš pravdu jde to samo ale vyrustal jsem na akustikach tak u nich i zustanu.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Od cortu jsem viděl i něco jako jumbo s nylonkama a užším krkem. Třeba by to za pokus stálo...

http://www.musiccenter.cz/Cort-CEC-7-NA ... e/:3:28417

bohužel jí u nás nemaj, takže o ní nic víc nevím krom popisu, co je na webu...
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Brehowicz píše:Holt už to bude tak že se budu muset vydat do města :D
Máte nějaké doporučení na nejaké slušné hudebniny v Ostarvě ať nebloudím,už tak budu mít problém zvládnout provoz velkoměsta když jsem z balíkova :mrgreen:
Na elektriku chodím k ségře,máš pravdu jde to samo ale vyrustal jsem na akustikach tak u nich i zustanu.
BAYGER - prodejna / shop
NÁDRAŽNÍ 138a , 702 00 OSTRAVA , ČESKÁ REPUBLIKA / CZECH REPUBLIC

muzikant.cz s.r.o.
Prodejna 1: Chelčického 6, 702 00 Ostrava 1

Hudební svět (v prvním patře a stejná budova kde je klub tančírna)
Havlíčkovo nábřeží 28
Moravská Ostrava 702 00

a potom ještě jedny hudební nsátroje na stodolní naproti templu a nebo v porubě na lenince
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Brehowicz

Příspěvek od Brehowicz »

Dík za ty hudebniny.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“