CryBaby GCB 95 vs GEORGE DENNIS GD30 Wah

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kterej?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Drobák

CryBaby GCB 95 vs GEORGE DENNIS GD30 Wah

Příspěvek od Drobák »

Zdravim, vybírám nějakej wah a jako favority mam tyhle, kterej by ste doporučili vy a proč?
Nějak se nemůžu rozhodnout...

http://kytary.cz/dunlop-crybaby-origina ... /HN004954/

http://kytary.cz/george-dennis-gd-30-wa ... /HN000300/
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: CryBaby GCB 95 vs GEORGE DENNIS GD30 Wah

Příspěvek od Nero »

A co Vox 845?

Z těhle dvou dvou bych radši bral GCB95, ten George Dennis mi při zkoušení vůbec nesednul a vůbec mě nezaujal. Prostě to pořádně nekvákalo... Třeba to byl vadnej kus, ale opravdu to nestálo za to.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No můžu ho posoudit jen z nahrávek, ale bylo mi podezřelí že se jich lidi hodně zbavujou...
ten Vox omrknu :)

Edit: tak musim říct že podle YT mi přijde Vox 845 a GCB 95 hoodně podobný, jen bych řekl že vox je o trošku konrkétnější a silnější a GCB víc funky ....ale při porovnání dost podobný..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jsou podobný - nebudu říkat že ne. Ono ty wahy v nejnižší cenové relaci prostě buď kvákají, nebo nezní vůbec. Velké rozdíly v charakteru tam nejsou (no, snad to nenačne flame :D ) Mě se ten Vox líbí asi trochu víc než to GCB, ale je to subjektivní názor.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Na George Dennisovi mi víc sedí ovládání/zdvih, na CryBaby zase zvuk.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

George Dennise jsem teda měl jen toho nejdražšího, Elite Wah... ale třeba to bude podobný...
Můj názor je ten, že každý kváká jinak. U obvodů CryBaby/Vox máš jiný průběh - kváknutí má jiný charakter. Znějí podstatně líp i tóny při spodní poloze kvákadla.
U GD Elite Wah znělo úžasně kváknutí ve střední části, to mělo takovou tu naléhavost, kterou nemá CB/Vox.
Koupil jsem si GD Elite Wah pod vlivem přesně onoho typického zvuku ve střední poloze - protože jsem to slyšel u Roine Stolta (Flower Kings).
Ale i když to bylo docela dobrý, nakonec šlo pryč a zůstaly mi moje 2 starý kvákadla na CB/Vox principu: stařičký Boss (v podstatě CryBaby) a ještě podstatně starší Jennings někdy z konce šedesátých nebo začátku sedmdesátých (To je zakladatel Voxu a když ho donutily okolnosti Vox prodat, chvíli ještě vyráběl to samý pod svým jménem). I když tedy byl GD slušnej, u mne vyhrál CB/Vox systém a obě moje kvákadla používají tenhle systém. Je to zlatá osvědčená cesta a tak doporučuju začínat na CB/Vox a jiné wah systémy brát v potaz až když člověk roupama neví co by (můj případ).
Elite Wah bylo skvělý, i když specifický a trochu akademický. CB/Vox je prostě klasický rockerovo kvákadlo, základ výbavy.

Jak říkám, píšu to o Elite Wah, snad to bude trochu vodítkem i pro to základní GD-30, který nemá ty vychytávky Elite Wah.
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

za me crybaby. mam dodnes nekde ve skrini GD35, ktere jsem dostal kdysi k vanocum protoze bylo nejlevnejsi :D

oproti voxu ma totalne nudny nevyrazny kvak. na spicce prida malo vysek, na pate to je jako kdyz se na kytare stahne tonova clona. ma super prubeh a dlouhou drahu, osobne jehoi vyuziti v praxi vidim jen treba na oktavy/powerchordy hrane v 16kach a rychleji na zkresleni a takove pomale otevirani - je to spis totiz takova tonova clona nez kvakadlo :) super je taky true bypass.

crybaby ma proti nemu super zdvih, surovej az ujecenej zvuk - zaroven blbej prubeh a debilni bypass. jenze to je proste ten klasickej kvakadlovej zvuk kterej je slyset od hendrixe a jinych klasiku, to co pro me dela kvakadlo kvakadlem. specialne to nejobycejnejsi 95 u me zvitezilo pri takovym mensim srovnavacim testu novych kvakadel co jsem pred casem delal.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“