Rada pro výběr boxu k RANDALLu 50W

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
rak

Rada pro výběr boxu k RANDALLu 50W

Příspěvek od rak »

Prosím o radu,vlastním RANDALL 50W celolampu http://kytary.cz/randall-rh50t/HN101328/ a box 412 Crate 4x12....myslím,ale že tento stávající box není to pravé ořechové.Preferuji box 4x12 nebo 2x12 s V30 - tkami.Topím se v tom,je toho tolik v nabídce.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada pro výběr boxu k RANDALLu 50W

Příspěvek od Kinx »

nedavno byla skvela sance koupit v jednodenni akci orange box za 15k - novy se zarukou :) ale ani ta dvacka za nej mi neprijde premrstena. doufam ze nezmenili zadny vyrobni postupy od doby par let nazpet, uplne nove kusy jsem nezkousel a mam v planu ho koupit :))

jinak z V30 mi osobne prisla nejlepsi mesa spolu s orange. diezel je proti mese jak pod dekou, engl ma v mistnosti divne basy (na nahravce se ale zdalo vse ok tak babo rad), marshall 1960 AV je proti predchozim zminenym papir. Ve finale ten charakter je ale u vsech stejny, porad to jsou veskrze podobne bedny se stejnyma reprakama a rozdily jsou ve zpracovani a velikosti. ja treba odehral koncert na tu nejlevnejsi bednu harley benton 4x12 s V30 (nova stoji kolem desitky, zalezi na kurzu eura) a byl jsem spokojenej - stacilo stahnout basy aby se zvuk nehltil a bylo to super. samozrejme to nehrnulo jako mesa (i ve srovnani s tim marshallem byl trochu papirovejsi) ale nazvuceny to znelo super.

edit: jeste jsem si vzpomel, kdyz mas randall tak proc nezkusit randall box? :) hral jsem na ten s jutovym potahem pres repraky (hnedej tolex co si pamatuju) s V30 a hral vyborne.
rak

Příspěvek od rak »

Díky Kinksi,ale tu bedýnku od Randalla jsem měl také a věř nebo né,že jsem s ní fakt nebyl spokojený....jasně byly tam V 30,ale ale .....mimochodem,na tu bedýnku od harley benton jsem také dostal typ jak po stránce zpracování,tak po stránce herní.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ten HB je bomba hlavne cenove, jinak to neni zas takova palba co se tyce zpracovani jako zminovany orange, mesa a dalsi adidas znacky. jenze tyhle bedny stojej 2x az 3x tolik a nehrajou 2x az 3x lip :) je trohu papirovejsi i zvukove, vic i nez ten marshall. porad hraje ale velmi dobre, libil se mi vic nez treba ta levna bedna od framusu. nesmi se to ale prehanet z basama - tam se pak hlti. kdyz se ale basy udrzujou na rozumne uzde tak to zvlada v pohode i podladeni do A, porad to hraje konkretne a jasne. zajimave bylo ze se stejnym aparatem i rukama mi to prislo ze si rozumi lip se stratem se singlama nez mesa se stejnyma reprama :)

osobne povazuju toho marshalla za takovy standard, od ktereho se clovek muze posunout bud horsim nebo lepsim smerem. zajimavosti je ze ty novejsi marshally jsou o X kilo lehci nez ty starsi, ja mam zkusenost teda jen s 1960AV ze serie jcm900. repra tam jsou porad stejny ale ty starsi budou fortelneji zpracovany (kamarad ma treba 1960A+B stare necele dva roky, uz s tou vlajeckou a ma nanich uz nekolikaty kolecka etc).
rak

Příspěvek od rak »

Moc díky Kinkxi za tvé zkušenosti.Myslím,že do virtuóza mám upřímě dost daleko...takže Mesa atd neé ,ale ten box od pana bentona vyhraje.
DirX

Příspěvek od DirX »

www.hardbox.xz opravdu skvělé bedny je to zvukově spíš k orange sám mám tu větší 2x12 a paráda, super zpracování, nechci byt za toho kdo chválí jenom to svoje, ale ten box zatím nakopl každého kdo se s ním setkal
pak bych ti jěště doporučil 4x12 Line6 s V30 to hraje jako kráva! Za ty peníze můžeš mít 1960AV ale tohle mi přišlo zvukově o dost lepší
http://kytary.cz/line6-reprobox-spider- ... /HN098452/
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ty line6 chvali vic lidi. stejne tak hardbox, dneska je to proste spis o vkusu je tezky najit box ktery hraje vylozene spatne (z tehle kategorie) - moje zkusenosti a nazory jsou v predchozich postech :)
DirX

Příspěvek od DirX »

Docela bych zvážil i možnost polootevřené bedny,pokud podlaďuješ je to správná volba-přebytečné basy utečou ven a získáš tím na konkrétnosti...
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
rak

Příspěvek od rak »

Já osobně nepodlazuji,ale mám rád čistý a zároveň průrazný tón co potřebuji pro naši muziku po 20 letech pauzy.Ta 50W celolampa od "Rendla" mě plně vyhovuje,ale ten box mě vrtá hlavou....myslím ale,že opravdu se asi přikloním k nákupu toho bentona ,u Thomanna ho nyní mají za 8apůl i s dopravou-u nás se za tu cenu nekoupí ani repro.Jináč se stejně držím starého příslový že aparát můžeš mít jaký chceš....ale prsty a cit jen ty svoje.Dřív nás omezovali nástroje,nyní je tomu naopak.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Je to skoro za 10 tisic. Nezapomen, ze se mas orientovat podle cen, ktere jsou v nemeckem jazyce. Musis kliknout na nemeckou vlajecku, kdyz najedes na jejich stranky a nebo si to najit normalne anglicky a potom v adrese umaznout to /en/ a prepsat na /de/. Potom jeste pripocist tech 15 euro za dopravu (nebo kolik to chteji)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
rak

Příspěvek od rak »

Díky....no tak to jsem zase koukal kam sem neměl!!
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Zatím mi můj Randall hrál nejlépe na boxu od Mesy... Orange jsem ještě nezkoušel. Vše ostatní celkem propadlo, jak maršály, tak engly
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
rak

Příspěvek od rak »

Díky wreptile,jaké máš zkušenosti s boxem od Randalla s V30?Tedy jestli jsi na tutu hrál?
DirX

Příspěvek od DirX »

rak píše:Díky wreptile,jaké máš zkušenosti s boxem od Randalla s V30?Tedy jestli jsi na tutu hrál?
Randall je prostě nářez-na pár boxů sem hrál ale nejvíc se mi líbil 4x12 s G12T75 hrálo to prasácky, od randallu prostě čekej "metalovou" bednu s pevnýma spodkama, čitelnost taky perfektní...
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

http://kytary.cz/randall-r412crp/HN106082/ naprosto výborný box od Randallu je třebas tenhle... řekl bych, že prostě k Randallovi buď tenhle box, Mesu nebo Orange... pokud chceš pevné spodky, což fakt tahle hlava potřebuje.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
rak

Příspěvek od rak »

Dobře tedy....myslíš tedy,že k Randallu patří taky box Randall?
DirX

Příspěvek od DirX »

rak píše:Dobře tedy....myslíš tedy,že k Randallu patří taky box Randall?
Jsou na to dělané takže si to určitě sedne...
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
rak

Příspěvek od rak »

Kluci,děkuji Vám za rady a ať nám to všem hraje.Pepé
mira

Příspěvek od mira »

Já jsem si nedávno objednával HB 2x12V od thomana,vyšlo mě to na 204,5eur,při kurzu 25 je to 5112Kč,za což u nás nekoupíš ani ty repra,jde vo to kolik jsi ochotný do totho vrazit,jinak z bedýnkou zpokojenost. :D
Ibanez EX EMG 81-ENGL FIREBALL E 625-RANDALL RA 412 CV,BEHRINGER PB 600-ROCKTRON REACTIVE DIGITAL DELAY-HB TU100-HB EQ100-BOSS DS2.Line 6 spider III,Line 6 studio GX
rak

Příspěvek od rak »

No,tak "vrazit" bych do toho boxu vrazit vlastně nic nechtěl jako každý z nás,ale těch 5-18 bych snad oželel.Jsem dobře placený za to že nehraju. 8)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“