Větší kufr na pedalboard

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Větší kufr na pedalboard

Příspěvek od kneekal »

Ahoj,

rozhodl jsem se jít do Octaswitche a tím pádem je čas na rozšíření pedal boardu o nějaký ten flek. Chtěl bych se poptat, jestli máte nějaké tipy na řešení kufru pro

- Octaswitch
- kvákadlo
- expression pedál
- 3 krabky typu Boss
- 5 krabek většího typu (Mxr Phase 100, efekty T-Rex)
- zdroj

Na Warwickovské kufry nemám dobré reference a nejsem extra kutil, nicméně nějaký kufřík bych asi velcrem vylepit dokázal :)

Takže, majitelé větších boardů, jak to řešíte? :)
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
dalabo

Re: Větší kufr na pedalboard

Příspěvek od dalabo »

Když jsem měl hodně krabiček tak jsem v bazaru koupil za 300 pletací stroj i s kufrem a ten kufr jsem zkrátil na půlku :-). Dneska mám modrý kufr na nářadí z Obi (700kč) a polystyrenovou desku potaženou sametem.
Dirt
Bandzone: www.bandzone.cz/fiveoclocktea
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dirt »

Proc nemas dobre reference na warvick kufry?:)

Jsem vlastníkem jednoho z nich a nemohu si stezovat:)

Obrázek
Esp-Ltd EC-500, Fender Telecaster Blacktop, Blackstar 1046L6 100w, Marshall 1960 AV

Boss Noise gate
TC. Flashback delay X4
Liquid Chorus
Wah Michalík
Podlahová ladička Korg

--------------------------------------------------------
http://www.bandzone.cz/fiveoclocktea [/b]
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

No pár lidí nezávsile na sobě mi řeklo, že ten kufr se poměrně snadno otlouká a ty rohy extra nevydrží... Tak třeba mám jen smůlu na uživatele :) Nicméně ani napajení mám vlastní, tak i z toho důvodu mi ten warwick extra nesedí...

Docela zajímavé jsou ty pedaltrainy, z USA se dají pořídit za zajímavé peníze i když tedy není to nic extra levného... Zas je to asi board na celý život. Obvlášť verze Pro vypadají fešně, možná jsou ale zbytečně velké...
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

skříňa na efekty draží než to co ukrývá? nevím no. Nicméně stojím před stejným problémem...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Dirt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dirt »

turbo_MaCk píše:skříňa na efekty draží než to co ukrývá? nevím no. Nicméně stojím před stejným problémem...
Řešil jsem to taky dlouho, ale nakonec jsem fakt volil Warvicka. I nas kytarista ho ma, tu druhou verzi bez napajeni a odjeli jsme s tim uz asi 40 koncertů po celý republice, kde se s tim mlati hlava nehlava a drzi zatim oba bez problemu.
Esp-Ltd EC-500, Fender Telecaster Blacktop, Blackstar 1046L6 100w, Marshall 1960 AV

Boss Noise gate
TC. Flashback delay X4
Liquid Chorus
Wah Michalík
Podlahová ladička Korg

Dirt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dirt »

kneekal píše:No pár lidí nezávsile na sobě mi řeklo, že ten kufr se poměrně snadno otlouká a ty rohy extra nevydrží... Tak třeba mám jen smůlu na uživatele :) Nicméně ani napajení mám vlastní, tak i z toho důvodu mi ten warwick extra nesedí...

Docela zajímavé jsou ty pedaltrainy, z USA se dají pořídit za zajímavé peníze i když tedy není to nic extra levného... Zas je to asi board na celý život. Obvlášť verze Pro vypadají fešně, možná jsou ale zbytečně velké...
Jjo, koukal jsem na ne, jsou vymazleny, ale na muj vkus je to hrozne drahy, kdyz si vezmes, ze to je par blbejch trubek s dirama a bez napajeni. Ne, ze by ten kufr co mam ja nebyl predrazenej.

Boss Noise gate
TC. Flashback delay X4
Liquid Chorus
Wah Michalík
Podlahová ladička Korg

kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

Jasný, jasný... Přiznávám, že bych si celkem dávám bacha, tak si myslím, že by mi stačil soft case a nikoli ten flight. Přeci jenom, myslím, že se to poměrně pronese :).

Ten pedaltrain je hrozná pálka, ale zase si říkám, že je to investice co vydrží fakt dlouho... Prostě klasická dilemata cena/výkon.

Teďka mám asi 8 effectů v boardu, k tomu ještě vedle musím válet ladičku co se tam nevejde a o expression pedálu ani nemluvě. A vzhledem k tomu, že chci Whammy, tak to budu muset začít řešit sakra rychle, jestli nechci mít kolem sebe rozházený krabky jako angličáky :)

Ještě jsem si říkal, jestli fakt nepořídit druhej kufřík.. V jednom mít preamp sadu a ve druhém smyčku :) Zas, už teďka skáču po pedálech jako kamzík a vzhledem k tomu, že mám zálusk na octaswitch či podobnou ulehčovací mašinku, tak by to propojení nebylo z těch reálnějších.

Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

kneekal píše:Jasný, jasný... Přiznávám, že bych si celkem dávám bacha, tak si myslím, že by mi stačil soft case a nikoli ten flight. Přeci jenom, myslím, že se to poměrně pronese :).

Ten pedaltrain je hrozná pálka, ale zase si říkám, že je to investice co vydrží fakt dlouho... Prostě klasická dilemata cena/výkon.

Teďka mám asi 8 effectů v boardu, k tomu ještě vedle musím válet ladičku co se tam nevejde a o expression pedálu ani nemluvě. A vzhledem k tomu, že chci Whammy, tak to budu muset začít řešit sakra rychle, jestli nechci mít kolem sebe rozházený krabky jako angličáky :)

Ještě jsem si říkal, jestli fakt nepořídit druhej kufřík.. V jednom mít preamp sadu a ve druhém smyčku :) Zas, už teďka skáču po pedálech jako kamzík a vzhledem k tomu, že mám zálusk na octaswitch či podobnou ulehčovací mašinku, tak by to propojení nebylo z těch reálnějších.
Tak jestli chceš kupovat další krabky, tak ti na to ten octaswitch stejně nebude stačit:)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

kneekal píše:Teďka mám asi 8 effectů v boardu, k tomu ještě vedle musím válet ladičku co se tam nevejde a o expression pedálu ani nemluvě. A vzhledem k tomu, že chci Whammy, tak to budu muset začít řešit sakra rychle, jestli nechci mít kolem sebe rozházený krabky jako angličáky :)
vyfotíš a hodíš do tématu o Pedalboardech? :-)

Latam: no, tak třeba kvákadlo ani ladičku do toho octaswitche nemusí zapojovat (nevidím důvod proč, kvákadlo bych stejně dal přede všechno, stejně, jako ladičku... a přecejen to snad nejsou věci, které potřebuje nutně rychle přepnout během hraní), expression pedál taky ne... čili má 6 pedálů, které tam nyní může zapojit, dvě místa mu pořád zbývají :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

no pokud máš dost pedálů ve smyčce, tak bych osobně olil dva boardy.. položit vedle sebe je můžeš a i drátování bude přehlednější;)
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Možná by se mohlo použít i něco podobnýho tomuhle. Není to klasickej pedalboard, ale udělat v tomhle stylu jednoduchej shůdek a dát nad sebe dva menší boardy. Nezabere to tolik místa.
Přílohy
Board 005.jpg
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Buldokill píše:Možná by se mohlo použít i něco podobnýho tomuhle. Není to klasickej pedalboard, ale udělat v tomhle stylu jednoduchej shůdek a dát nad sebe dva menší boardy. Nezabere to tolik místa.
právě celkem podobně to hodlám udělat já...
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Zdravím. Uvažujem o kúpe kufra KINSMAN KUPB5: http://www.muzikant.cz/kytary-6/efekty- ... -73272.php

Problém je ale ten, že niekde uvádzajú vnútornú výšku kufru 90mm, niekde 85mm a ja by som potreboval vedieť presný vnútorný rozmer, nakoľko môj Nova System je vysoký 89mm a nie som si istý, či sa do tohto kufra zmestí. Nevie prosím niekto skutočný vnútorný rozmer tohto kufru? Dosť by mi to pomohlo. Ďakujem.
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Pokud si na to zítra vzpomenu, změřím ho. Tuším ten kufr tu má více userů, myslím, že i Wohma.... Uvnitř je i nějaké polstrování atp.
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

turbo_MaCk píše:
Buldokill píše:Možná by se mohlo použít i něco podobnýho tomuhle. Není to klasickej pedalboard, ale udělat v tomhle stylu jednoduchej shůdek a dát nad sebe dva menší boardy. Nezabere to tolik místa.
právě celkem podobně to hodlám udělat já...

Tak jsem to trochu doladil. Teď už si na to nechám jen udělat boxy z novoduru :wink:
Přílohy
Pedel board 020.jpg
Pedel board 015.jpg
Pedel board 013.jpg
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“