Dilema .. jakej zesilovač do 40 000 kč
Pravidla fóra
Dilema .. jakej zesilovač do 40 000 kč
Dobrý den mám problém s výběrem zesilovače
rozpočet cca 40 000kč
spíše na metal na tvrdčí muziku
nebráním si i bazaru
prosím o rady co máte nebo co byste doporučili jak to hraje ... já ¨mám představu peavey 6506+ nebo engl powerball
rozpočet cca 40 000kč
nebráním si i bazaru
prosím o rady co máte nebo co byste doporučili jak to hraje ... já ¨mám představu peavey 6506+ nebo engl powerball
Naposledy upravil(a) ananas223 dne 8.05.2010 15:27, celkem upraveno 2 x.
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dylema .. jakej zesilovač do 40 000 kč
Sry za spam, ale zkus si opravit tu hrubku v názvuananas223 píše:Dobrý den mám problém s výběrem zesilovače
rozpočet cca 40 000kč
nebráním si i bazaru
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dilema .. jakej zesilovač do 40 000 kč
jenom zesilovac nebo i s boxem?
McKozias píše:jenom zesilovac nebo i s boxem?
Jenom celolampovej zesilovač box mám mesu 4:12 v30 rovnou ale přemýšlím i o postavení racku ale v tom se nevyznám tak kdo by poradil co tam nastrkat .
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Sedí ti viac amreický zvuk, alebo britský? Ale predpokladám, že keď máš box Mesu, tak asi americký. No za 40 tisíc je už z čoho vyberať. Najlepšie by bolo keby si sem dal nejaké 3-4 návrhy a potom by sa už ľahšie radilo.
Ivan.ps píše:Sedí ti viac amreický zvuk, alebo britský? Ale predpokladám, že keď máš box Mesu, tak asi americký. No za 40 tisíc je už z čoho vyberať. Najlepšie by bolo keby si sem dal nejaké 3-4 návrhy a potom by sa už ľahšie radilo.
6l6 !!! mám rád hutný a ostrý sound ..
peavey 6505+
peavey 6534+ lákavá hlava ale v konci el 34
engl powerbal
engl fireball
engl sawader
engl blackmore
mesa boogide dual/tripple .. nevím jaký sou mezi nima zvukový rozdíly
krank
soldano
rivera
rack postavit (poradte co případně do něho výhody atd..)
!!!!!!nebojím se bazaru!!!!!!
prostě nevím ale rád bych hutnou pilu nejvíce hraju deathcore
Tak s tímhle rozpočtem bych neváhal, sebral bych kytaru, zajel do nějakých velkých hudebnin a zkoušel a zkoušel...
to asi jo ale nejdříve potřebuju názory a doporučení atd... nechci udělat chybu že koupím něco hned z fleku a začas mě to bude jenom štvát ..Sadam.S píše:Tak s tímhle rozpočtem bych neváhal, sebral bych kytaru, zajel do nějakých velkých hudebnin a zkoušel a zkoušel...
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
No nebude spíš lepší si nejprve zajít do hudebnin pěkně ozkoušet a třeba se ti něco zalíbí... to nám pak řekneš a uslyšíš tu třeba kontrétní + i - , hm?ananas223 píše:to asi jo ale nejdříve potřebuju názory a doporučení atd... nechci udělat chybu že koupím něco hned z fleku a začas mě to bude jenom štvát ..Sadam.S píše:Tak s tímhle rozpočtem bych neváhal, sebral bych kytaru, zajel do nějakých velkých hudebnin a zkoušel a zkoušel...
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Tak jako já mám obraz např . powerball je fajn jen si myslím že je zbytečnost mít 4kanál ... příde mi tam takovej divnej ten zvuk
nic moc ... 6505+ drtí hodně taky na něho mám spaddeno ale zas mě lákají ty engly .fireballa nevím nevím 60w je hodně ale přecijen 100w nebo 120w nebo 150w je rozdíl . má gainu až přebytek a myslím si že je škoda ho snižovat tou lampou v preampu .
Tak s takovýma penězma si můžeš koupit téměř cokoliv. Měl bys zajet do hudebnin a všechno pořádně vyzkoušet. Je fakt spousty možností (komplet sortiment englu, mesy dual/tripl, píví, ale za tyhle prachy se dá sehnat klidně nějaká Laboga, možná Diezel? u toho si už nejsu jistý).
BTW. mohl bys sis občas znovu přečíst to, co napíšeš. Dost blbě se to po tobě čte.
BTW. mohl bys sis občas znovu přečíst to, co napíšeš. Dost blbě se to po tobě čte.
-
Teorge
Vím, že to v tvém seznamu není, ale zkus se podívat např i na Blackstar Serie One 200.
- citizen.one
urcite neco ,,lepsiho'' , takze Diezel, Bogner, Mesa (Dual staci, i kdyz znami co maji tripla tvrdi ze dual neni to pravy
). Ono co si myslim, tak je to vlastne jedno, nechci nejak snizovat vahu pilaru, ale pilu ti temer kterejkoli zesilovac nad rekneme 20 tisic kterej je na to delanej, zahraje nemlich stejne jako kterejkoli jinej nad tu hranici, takze nejsnadnejsi volba asi bude ten Dual...
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se mu libi ten styl zvuku a timpadem 90% kapel, co hraji tvrdou hudbu
, tak bych taky radil Duala nebo nejakeho Marka. Je tam silena variabilita zvuku, hlavne u Duala. Co se tyce rozdilu zvuku mezi Rectifiery, ma se to asi tak - Kdo ma Tripla, tak rika, ze je to o dost lepsi, nez Dual. Kdo ma Duala rika, ze je o dost lepsi nez Single. Vite o cem mluvim.
Diezel asi za 40 bude na hranici k sehnani, takze ten nejspise vypadava. 6505 je taky skvely aparat, ale pro me by mohl byt takovy "variabilnejsi". Engly hrajou taky pekne, ale s vyjimkou Blackmoora jsou to takove ubzucene pilky, tezko se to popisuje. Vyhoda je jejich konkretnost. Krank je pro me nabasovane zvire
Mozna me budete za me nazory kamenovat, ale tak to je pro me
osobne bych sel takovou "stredni cestou" a to nejaky Mark IV 
Diezel asi za 40 bude na hranici k sehnani, takze ten nejspise vypadava. 6505 je taky skvely aparat, ale pro me by mohl byt takovy "variabilnejsi". Engly hrajou taky pekne, ale s vyjimkou Blackmoora jsou to takove ubzucene pilky, tezko se to popisuje. Vyhoda je jejich konkretnost. Krank je pro me nabasovane zvire
Mozna me budete za me nazory kamenovat, ale tak to je pro me
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- citizen.one
nj, jenze ten se ne nehodi, ale prijde mi, ze je to mrhani na to hrat deathcore, to ti lepsi sluzbu udela ten rectifier, navic k mesa boxu je to idealni.
vseobecne je mark lepsi v tom, ze kdyby chtel zmenit styl, porad to bude velka parada, coz bych teda o rectifieru nerekl, co jsem na to hral, tak to nikdy nebylo to pravy orechovy...samozrejme pro takovej ten rockovej zvuk...
vseobecne je mark lepsi v tom, ze kdyby chtel zmenit styl, porad to bude velka parada, coz bych teda o rectifieru nerekl, co jsem na to hral, tak to nikdy nebylo to pravy orechovy...samozrejme pro takovej ten rockovej zvuk...
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Joo, pokud jde o mrhani, tak klasika Recto bude lepsi. Ale co my vime, jak se jeste vyklube. Prestane ho to bavit a muze hrat na Mark art rock 
Skervesen 4AP Custom Shop
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jenom ciste hypoteticky...co treba 10k prisetrit a jit do racku
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
..myslim ze stimdle bys byl kral
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ano v podstatě ničím z toho bys neudělal chybu. Jen ta Rivera a Soldano se ti bude shánět špatně. Osobně bych vyřadil Kranka, ten mě vůbec nebaví.ananas223 píše:[
peavey 6505+
peavey 6534+ lákavá hlava ale v konci el 34
engl powerbal
engl fireball
engl sawader
engl blackmore
mesa boogide dual/tripple .. nevím jaký sou mezi nima zvukový rozdíly
krank
soldano
rivera
rack postavit (poradte co případně do něho výhody atd..)
!!!!!!nebojím se bazaru!!!!!!
prostě nevím ale rád bych hutnou pilu nejvíce hraju deathcore
Nejlépe opravdu bude udělat si výlet a pořádně potrápit vše, co je k dispozici...
Jinak prosím tě - Mesa je Boogie a Engle je Savage, případně bys mohl myslet Invadera.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ještě bych taky nezapoměl na randalla
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
- citizen.one
tohle se da sehnat do 40000,-- kdyz vis kde hledatMcKozias píše:jenom ciste hypoteticky...co treba 10k prisetrit a jit do racku