RM F4 Hot Bridge vs SD SH-4

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

RM F4 Hot Bridge vs SD SH-4

Příspěvek od fundametalista »

Zdravim,
plánuju vyměnit snímače na své Ibanezce a víceméně jsem se už rozhod pro RMka, F4 Hot Bridge ke kobyle a Classic Neck ke krku, ale nedávno jsem dostal nabídku koupit Seymour Duncan SH-4 za 1600,- Jsem teda trochu na vážkách, někdo tvrdí, že kvalita SD a RM se nedá vubec srovnávat, někdo zase, že jsou i RMka lepší, tak nevim.
Taky jde o to, že jsem psal panu Machovi a ten mi na mojí kytaru doporučil tu F4ku, tudíž bych měl snímač jakoby "na míru", zatímco SH4 je takový spíš univerzální, navíc jsem chtěl ke kobyle keramiku a SH4 je AlNiCo. Zas na druhou stranu jsem ještě začátečník, takže ani pořádně nevim, co od keramiky nebo AlNiCa čekat.
Myslíte, že bych měl jít do toho Duncana nebo RM? Jaký jsou takový hlavní rozdíly mezi tou keramikou a AlNiCem? Díky
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: RM F4 Hot Bridge vs SD SH-4

Příspěvek od Nero »

Keramika zní modernějí, AlNiCo trochu špinavěji a barevněji. Hodně zjednodušeně řečeno. Osobně preferuju keramiku u kobyly a alnico u krku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Mám u kobyly RM Custom AlNiCo a na zvuk si fakt nemůžu stěžovat. Koule to má a zvuk je hezky barevnej a vůbec ne strohej nebo pilovitej; úplně ideální k marshaloidním zvukovým onaniím.

Tím jsem jen chtěl říct, že bych se AlNiCa u kobyly neobával. To spíš u krku mi to přijde hodně uřvaný (mluvím o tom RM Color Sound, který je taky AlNiCo), ale zas se to díky tomu dá použít na výtečné ukřičené vintage znějící účely a i s mahagonovým tělem to dává (při SC nebo paralelním zapojení) krásně jiskřivý čistý zvuk s fenderovitým twangem a spoustou výšek.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Takže když bych si teda koupil ten SH-4 ke kobyle a RM Classic Neck (taky AlNiCo, takovej středovější) ke krku, byla by to s mahagonovym tělem dobrá kombinace na rock až hardrock, případně blues? A nedělalo by neplechu, že to je jeden SD a druhej RM? Ještě ke všemu je ten SD asi tak dvakrát silnější než ten RM, nevadí to?
A ještě poslední dotaz :) Nevíte, jak ten SH-4 hraje rozepnutej na singl, případně v paralelním zapojení?
Díky
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Neplechu to dělat nebude. A ta síla se ti projeví hlavně ve zkreslení.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Lukus

Příspěvek od Lukus »

Ja mel donedavna ve svojem LP Rm.Custom (keramicke magnety) a u krku SD SH-1 (alnico 2). Ten custom byl proti tomu SD strasnej sh*t, nemel zadny charakter, urvane vysky, liche bas, fakt hnus. Dal se pouzit jen na zkresleni a vybrankavani, ale jak si pri hrani akordu prejel pres vysoke struny, tak ti to rvalo usi. Navic si vubec nerozumel s tim SD ve stredove poloze, byli jinak vinute, tak jsem ho dal pred tydnem pryc a kupil na bazaru za 1600 SH-4. Proti tomu custom je to teda fakt nebe a dudy. Porad je to ale HO snimac, takze se v barevnosti SD1 nevyrovna, ale ted jsem fakt spokojeny.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Lachim

Příspěvek od Lachim »

No, já měl RM bridge a vyměnil ho za SD SH4 a neviděl jsem žádnej extrovní rozdíl. Na něco lepší ten, na něco ten druhej. Nejradši bych tam měl oba :(
A docela se mě po něm stýská, ale už šel do světa
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

No tak asi půjdu do toho SH4, kdyžtak ho za stejnou cenu zase střelim a koupim to RMko. A je SH4 dobrej i na čistej zvuk? Neni to jenom na nějaký prasárny?
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Hrál jsem na kámošovu Cort G280, kde ten SH4 je a hrálo to čistě normálně, nekreslil, ten čistý sice nebyl pro mé uši zcela košér, ale nekreslil a to bylo pro mne hlavní.
Jinak jsem rád, že jsem si na to zahrál, pač jsem došel k závěru, že přes SH4 asi cesta nepovede, ale fakt je, že za hodinu jsem neměl moc času to vychytat zvukově na ENGLu...(EQ, apod.)
Jenže mé uši jsou jiné než tvé.
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

On je problém v tom, že ani pořádně nevim, co od těch snímačů čekat, v tomhle ohledu moc zkušeností nemam. Vim, že ty moje jsou nic moc a že bych je chtěl vyměnit, ale to je tak všechno :D
Ale říkám si, jestli je ten SH4 takovej univerzální, tak jim asi nic nezkazim, co?
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

SH4 nepokazíš asi nic. Ale jestli máš možnost někde v hudebninách porovnat více snímačů s SH4, tak zkus.
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Na foru se vyskytuje plno uživatelů co SH 4 mají. Mám ho 2 roky a maximální spokojenost. Zahrát se s tím dá skoro vše. Ani s metalem nemá jediný problém, krásně kreslý pevné basy a je čitelný. Na čistý používám SH 2. Tato kombinace mě vyhovuje a nevidím jediný důvod měnit.
With all his greatness and accomplishments on the guitar, Dime will be missed more for his giving personality, charisma, caring for others, love and most of all his HEART!! Twice as big as the state of TEXAS!!!!!!!!!!!! Dime gave it all every day to each and every one of us and our lives have forever been hollowed without him...Thanks to all of you for reaching out to us in this time of our immeasurable loss.
REST IN PEACE BROTHER DIME!!!!!!
-Vinnie Paul
Jackson DK2M Dinky, Randall RX120RH, Randall R412CPB
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

fundametalista píše:On je problém v tom, že ani pořádně nevim, co od těch snímačů čekat, v tomhle ohledu moc zkušeností nemam. Vim, že ty moje jsou nic moc a že bych je chtěl vyměnit, ale to je tak všechno :D
Ale říkám si, jestli je ten SH4 takovej univerzální, tak jim asi nic nezkazim, co?
Univerzální... Tebe by trápilo, kdybys měl u kobyly horší čistý zvuk? Upřímně - jak často ho využíváš? Já šel do výměny s tím, že využiju toho, že mám dva snímače. A puf! U kobyly mám silný snímač, který sám od sebe slušně nakopává aparát a dostat z něho čístý zvuk je složitější, ale zas má koule a jeho druhé jméno je McHeavy. A naopak u krku snímač, co umí krásně čistý zvuk, ale na high-gain se nehodí, protože je ukřičený.
IMHO to bude vždycky o kompromisu. Teda kromě u majitelů Epiphone Black Beauty nebo toho šílence, co má strata s deseti singly. Ti si můžou hrát víc.
Teď si vzpomínám, že mi tu někdo nabízel snímač, co umí krásně čistý i zkreslený. Ale co tak vím, tak byl dost mastný.

fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Bummer píše:Univerzální... Tebe by trápilo, kdybys měl u kobyly horší čistý zvuk? Upřímně - jak často ho využíváš? Já šel do výměny s tím, že využiju toho, že mám dva snímače. A puf! U kobyly mám silný snímač, který sám od sebe slušně nakopává aparát a dostat z něho čístý zvuk je složitější, ale zas má koule a jeho druhé jméno je McHeavy. A naopak u krku snímač, co umí krásně čistý zvuk, ale na high-gain se nehodí, protože je ukřičený.
IMHO to bude vždycky o kompromisu. Teda kromě u majitelů Epiphone Black Beauty nebo toho šílence, co má strata s deseti singly. Ti si můžou hrát víc.
Teď si vzpomínám, že mi tu někdo nabízel snímač, co umí krásně čistý i zkreslený. Ale co tak vím, tak byl dost mastný.
No to je fakt, kobylkáč na ten čistej zvuk moc nepoužívám, max na SOAD... Jenom mi šlo o to, abych u kobyly neměl snímač jenom na metal, což ten SH4 nebude, jak říkáte. Ke krku pak teda vrazim to RMko, který je podle Macha na čistej a rozepínání jako stvořený a budu spokojenej, časem ho možná nahradim SH2.
Ještě bych se chtěl zeptat, jak velkej bude rozdíl mezi tim Duncanem a RMkem a továrníma Ibanez INF3 a 4, bude to slyšitelná změna? Opravdu jsou ty Ibanezácký snímače tak strašný?
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

No já SH-4 měl na lipové Ibanezce dost dlouho a myslím, že na lípě není až tak zajímavý, jako na jiných dřevech... Ale já už měl na lípě leccos. SH-4 se dá bez problému použít, ale je to na lípě trochu nuda. Jinak výbornej snímač.
Obrázek
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

Karel55
Na foru se vyskytuje plno uživatelů co SH 4 mají. Mám ho 2 roky a maximální spokojenost. Zahrát se s tím dá skoro vše. Ani s metalem nemá jediný problém, krásně kreslý pevné basy a je čitelný. Na čistý používám SH 2. Tato kombinace mě vyhovuje a nevidím jediný důvod měnit.
Tak s tim nemuzu souhlasit :) na zkresleny je hrozne spinavej usmudlanej chlupatej. Musis pouzit hodne gainu na zesiku a ten zvuk de pak do ******

Mel sem R.M., Seymour duncan SH4, Dimarzio X2n, a nejlepsi z techt omi prisel dimarzio, potom ten duncan a az nakonec RM. Ale presel sem na aktivy ted mam v jedny kytare SD Blackouts a v druhe EMG81. Ty blackouts sou hodne vyskove, momentalne mam raci zvuk EMG81, protoze ty vysky v mixu potom stejne stahnu, takze s emg mam min prace :)

Z me strany doporucuju rozhodne aktiv . Jestli nekdo rika ze to na cisty zkresluje, tak si to neumi nastavit me to nezrkesluje a dostanu z toho vyborny cisty zvuk.

ale to sem trosku odbocil, on stejne metal hrat nechce :)
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

real_dead_one píše:ale to sem trosku odbocil, on stejne metal hrat nechce :)
Nechce, no :)
Já ho budu cpát na mahagonovou Ibanezku, to by snad zajímavý bejt mohlo.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Z mýho osobního porovnání RM Bridge a SH-4:

RM je víc otevřený,silnější,míň středový a lepší na čistej a rozpínání (takový to blbnutí),
SH-4 je víc středový a a tím pro mě lepší na zkreslení
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Snímače budu mít sice až v pátek, ale už sem začal přemejšlet o zapojení a potřeboval bych poradit. Mam 5-ti polohovej přepínač a 2 humbuckery, ve 2. poloze je paralelně zapojenej krkáč a ve 4. poloze jsou zapojený pouze vnitřní cívky z obou snímačů, poloha 1 3 a 5 je klasika.
Tady je schémátko kdyžtak: http://img21.imageshack.us/img21/9314/inf2.gif
Tohle zapojení mi vyhovuje, ale chtěl bych ho ještě rozšířit o zvuk samotných singlů, takže jsem si objednal i push-pull potenciometr. No a chtěl jsem se zeptat, jestli by bylo možný to zapojení níže a jaký zapojení snímačů vrazit do poloh 2 - 4 při vytaženym push-pullu.

Push-pull zamáčknutej:
poloha 1 - krk sériově
poloha 2 - krk paralelně
poloha 3 - oba sériově
poloha 4 - vnitřní cívky z obou
poloha 5 - kobyla sériově

Push-pull vytaženej:
poloha 1 - krk jedna cívka
poloha 2 - ?
poloha 3 - ?
poloha 4 - ?
poloha 5 - kobyla jedna cívka

Díky :)
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

tak tady si neodpustim komentar ze sem rad za svuj jeden snimac a jeden potak XD protoze stejne nevim kdy bych to u hrani ovladal :D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“