Poškozený nultý pražec

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
oximoxi

Poškozený nultý pražec

Příspěvek od oximoxi »

Zdarec všem. Prosím o radu, nevím si s tím rady. Když jsem hrál na svého strata, tak z ničeho nic mi pod spodním éčkem prasknul nultý pražec a kousek, který podpíral strunu uletěl pryč. Ať tam dám cokoliv, tak se to buť odlepí, nebo to struna zdeformuje protože je na tom místě vyvýjen velký tlak. Nevíte někdo co s tím?
LukyTukySpeky

Re: Poškozený nultý pražec

Příspěvek od LukyTukySpeky »

Kup si nový.
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A jestli se sám necítíš na výměnu, tak to hoď kytaráři.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
oximoxi

Příspěvek od oximoxi »

JO, ale problém je, že nemůžu sehnat samotný nultý pražec. V náhradních dílech neni k sehnání.
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

???? Obyc. nahradni plastovy nultak maji snad v kazdem druhem guitar shopu ne? Jako treba slozitejsi je shanet zamykatelnej na sedmu (vim z osobni zkusenosti :D) ale tohle... Kde bydlis?
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Udělej si sám - z hovězí kosti
1. dotaz u řezníka, má-li velkou hovězí kost do polívky, aspoň 5 cm dlouhé kusy
2. vyvařit v přiměřeném množství vody, vydlabat dřeň (morek)
3. vyjmout, opláchnout horkou vodou
3a. hned nebo později: z vývaru udělat polívku, třeba bramboračku
3b. polévku včlenit do jídelníčku
4. změřit zlomený nulťák
5. pilkou na kov nebo lupenkovou pilkou vyříznout tvar s rezervou na srovnáni pilníkem nebo brusným papírem
6. dále viz video http://www.youtube.com/watch?v=W3roMDnlnjo
bon appetit
kocour
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
lokomoti

Příspěvek od lokomoti »

..raděj si kup novej a nech si ho tam přidělat. Doma to raděj nedělej. Mohla by se řada věcí nepovést.
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
Homerda

Příspěvek od Homerda »

oximoxi píše:JO, ale problém je, že nemůžu sehnat samotný nultý pražec. V náhradních dílech neni k sehnání.
Kdyz pujdes ke kytarari tak ten ma, nemusis nic kupovat
Stop dreaming, start playing!
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

lokomoti píše:..raděj si kup novej a nech si ho tam přidělat. Doma to raděj nedělej. Mohla by se řada věcí nepovést.
No a co? Chybami se člověk nejvíc naučí. http://www.stewmac.com/nuts
:wink: :wink: :wink:
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
lokomoti

Příspěvek od lokomoti »

to jde asi vidět že jsi to nikdy nezkusil. Až si poničí krk tím že bude sám šroubovákem páčit ten nulťák tak asi nebude mít moc radost. Ne třeba každej je tak šikovnej jako ty ;)
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

to jde asi vidět že jsi to nikdy nezkusil
hmmm, musím tě zklamat, nejméně na sto kytarách,
Až si poničí krk tím že bude sám šroubovákem páčit ten nulťák
k tomu jsem nikoho nenaváděl
Ne třeba každej je tak šikovnej jako ty
žádný šikula z nebe nespadl, cvičení dělá mistra, strach má velké oči, kdo nesází, nevyhraje....
Ale něco na tvých argumentech uznávám. Pokud je kytara drahá, není to nic pro dvě levé ruce začínajícího kutila.
ahoj kocour
lokomoti

Příspěvek od lokomoti »

Jen se ti snažím říct abys nenaváděl někoho k něčemu co ty třeba zvládneš ale on by toho mohl pak litovat. O tom že se člověk chybama učí je možná pravda ale jsme tady od toho abychom si pomohli se těm chybám vyhnout ne? Je jedno kolik kytara stojí když si jí dokážeš vážit. To je jak kdybys někomu řek ať zlomenej krk lepí herkulesem a pokuď to nevyjde má smůlu a že chybama se učí :) Samozřejmě nechci říct že člověk co se na to ptal by to nezvládl ;)

edit: plus vybavenost dílny může být hendikepem :) Já sem si na kytarách taky dělal věci sám jak říkáš. Ne že bych byl kopito :D ale každopádně se snažím radit ostatním aby se tomu vyhli pokud je to možný. Stavit se za zkušeným kytarářem je pro člověka jenom přínosem a ještě si ušetří řadu škrábanců a jíných nepovedenců :)
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
woro90

Příspěvek od woro90 »

lokomoti píše:Jen se ti snažím říct abys nenaváděl někoho k něčemu co ty třeba zvládneš ale on by toho mohl pak litovat. O tom že se člověk chybama učí je možná pravda ale jsme tady od toho abychom si pomohli se těm chybám vyhnout ne? Je jedno kolik kytara stojí když si jí dokážeš vážit. To je jak kdybys někomu řek ať zlomenej krk lepí herkulesem a pokuď to nevyjde má smůlu a že chybama se učí :) Samozřejmě nechci říct že člověk co se na to ptal by to nezvládl ;)

edit: plus vybavenost dílny může být hendikepem :) Já sem si na kytarách taky dělal věci sám jak říkáš. Ne že bych byl kopito :D ale každopádně se snažím radit ostatním aby se tomu vyhli pokud je to možný. Stavit se za zkušeným kytarářem je pro člověka jenom přínosem a ještě si ušetří řadu škrábanců a jíných nepovedenců :)
Vyťuknout nultý pražec a dát tam nový přece není žádná věda. Navíc se případné škody, způsobené nestandardním párem rukou (levá + levá), dají opravit.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
lokomoti

Příspěvek od lokomoti »

Nepochybně :) já to vidím tak že je lepší škodě předejít než ji pak opravovat. Předělat vadnej pražec za
novej je určitě snažší než ho vyrábět :) ale to už podle každýho. Já jsem si kupoval earvanu a raděj jsem to nechal panu Papězovi a výsledek tak i vypadá :)
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
woro90

Příspěvek od woro90 »

lokomoti píše:Nepochybně :) já to vidím tak že je lepší škodě předejít než ji pak opravovat. Předělat vadnej pražec za
novej je určitě snažší než ho vyrábět :) ale to už podle každýho. Já jsem si kupoval earvanu a raděj jsem to nechal panu Papězovi a výsledek tak i vypadá :)
Earvana je přece jen něco trochu jinšího než obyčejný rovný kus plastu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
lokomoti

Příspěvek od lokomoti »

Kus plastu se šroubky :) nic víc. Je s tím prakticky stejná práce.
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Navíc se případné škody, způsobené nestandardním párem rukou (levá + levá), dají opravit.
Nejlépe amputací...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“