Dnes som si menil na svojom Fender Strat Classic 50 struny a ako ťahám spodné tenké Éčko, tak pri ladení som strunu natiahol a bolo počuť ako sa sama od seba podladila. Na E naladiť ani nejde a vždy vyskočí z ladiacej mechaniky.
A nech pozerám kde pozerám, tak netuším kde je chyba.
vystrelujúca podlaďujúca struna
Pravidla fóra
vystrelujúca podlaďujúca struna
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Re: vystrelujúca podlaďujúca struna
No tak to ji asi blbě namotáváš. Musíš ten konec struny co leze z tý mechaniky zlomit ve směru namotávání, aby se to nemohlo povolovat.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
To som spravil, robil som to aj pri druhych strunach a tam to nerobi. Ono sa stane ze ked to mam uz trochu viac natiahnute tak tam nieco presmykne a struna sa cela podladi. To vystrelenie je az ked som pred naladenim Éčka.
Neustříhl sis to moc nakrátko?
Tohle mi dělalo, když jsem natahoval starou strunu, a byla už jednou "namotaná", takže mi to tam vůbec nechtělo vlézt. Nakonec jsem ty kudrlinky ustříh, ale pak to bylo právě příliš krátké, a musel jsem tu kuličku nouzově uchytit pod kámen v kobylce
Tohle mi dělalo, když jsem natahoval starou strunu, a byla už jednou "namotaná", takže mi to tam vůbec nechtělo vlézt. Nakonec jsem ty kudrlinky ustříh, ale pak to bylo právě příliš krátké, a musel jsem tu kuličku nouzově uchytit pod kámen v kobylce
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
tohle se mi taky stalo, sice na akustice, ale řek bych že příčinna je stená, a nakonec sem objevil viníka-blbě uchycená ta kulička na kobylkovým konci struny. Nakonec sem ji tam chytil pořádně a teď už to drží.
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
- ...EDGE...
To je parada, ale kde budes na Stratu hledat kulicky a...kobylkyvorech6 píše:tohle se mi taky stalo, sice na akustice, ale řek bych že příčinna je stená, a nakonec sem objevil viníka-blbě uchycená ta kulička na kobylkovým konci struny. Nakonec sem ji tam chytil pořádně a teď už to drží.
Třeba na opačném konci struny než je hlava?...EDGE... píše:To je parada, ale kde budes na Stratu hledat kulicky a...kobylkyvorech6 píše:tohle se mi taky stalo, sice na akustice, ale řek bych že příčinna je stená, a nakonec sem objevil viníka-blbě uchycená ta kulička na kobylkovým konci struny. Nakonec sem ji tam chytil pořádně a teď už to drží.
Tohle je prostě špatně namotaná struna. Podívej se na ten odkaz v mém článku o stratovském tremolu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nakoniec som musel rozbaliť už 3. strunu
(ešteže mám zásoby) a namotal som ju tam celú a vyzerá to, že to ladí. Problém je, že to sú vintage mechaniky a nemajú tam tú dierku kde sa to zauzluje, ale ne to tam zvrchu otvorené a pri tenkých strunách je to dosť problém.
woro90: ten článok som si prečítal, diki.
woro90: ten článok som si prečítal, diki.