Dvojzvratné tremolo

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Uztec

Dvojzvratné tremolo

Příspěvek od Uztec »

čau,
mám novou kytaru Cort KX5FR má dvojzvratnou licenci Floyd Rose, ale mám problém, doteď jsem neměl s dvojzvratným tremolem prakticky žádně zkušenosti, jen co z doslechu, všude jsem čet že je dobré pokud to není přímo originál a je to za pár korun si tam hodit pružinu navíc, tak jsem tak chtěl udělat, ale jakmile jsem jí tam nasadil tak celé tremolo zůstalo zešikmené, a bylo prakticky nefunkční, to jsem ale nechtěl, tak jsem ji zas vyndal, ale tremolo už se zpátku uplně přesně nevrátilo, nemluvě o tom že teď nějak všechny struny drnčí, už ani předtím nebylo možné zahrát na nějakou strunu se stisklým prvním pražcem protože se ozývalo jen to drnčení té struny o pražce. Zajímalo by mě jak to mám vyřešit, hledal jsem na internetu ale je to pro mě nesrozumitelné. Potřeboval bych konkrétně srovnat to tremolo, zajistit že mi bude první pražec hrát vždycky, a aby ty struny vubec nedrnčely. Je možné to nějak udělat ?
vorech6

Re: Dvojzvratné tremolo

Příspěvek od vorech6 »

co takhle nechat si seřídit kytaru?
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
frytol

Příspěvek od frytol »

vorech6 píše:co takhle nechat si seřídit kytaru?
+1 stojí to pár korun a je to lepší než si to dělat sám.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Najdi si tady co se tu psalo o seřízení dvojzvratného tremola. Je toho hafo. Když se nad tím, ale zamyslíš, tak na to přijdeš. Prostě z jedný strany to táhnou pružiny a z druhý struny. Celý je to zapřený o ty dva šrouby, kterýma nastavuješ i výšku celýho tremola. Takže tah strun musíš vyrovnat s tahem pružin a tremolo se ti srovná. Nic víc nic míň na to není. K tomu drnčení pražce budeš muset seštelovat dohmat to už tak jednoduchý není, ale taky tady o tom je toho spousta jen hledej. Je ale možný že ten pražec bude potřeba doklepnout nebo zbrousit a to už bych asi bejt tebou nechal na kytaráři.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

frytol píše:
nadruhou stranu je docela fajn, kdyz aspon vis neco o serizovani a jsi schopny si kytaru seridit sama nebyt porad odkazany na kytarare
Uztec

Příspěvek od Uztec »

Zkouším to udělat podle toho videa, ale když to remolo podepřu tak aby bylo v rovině s tělem tak ty struny jsou přilepené na pražcích a nehrají... co s tím?
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

sečídit dohmat. ta kytara prostě potřebuje celkově seřídit, tremolo je hezká věc ale napřed udělej dohmat

ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

to nejde takhle říct, jedna věc záleží na druhej... pokud tremolo podložíš a struny jsou napnuté a leží na pražcích, je třeba zvednout celé tremolo... takže vytočit ty dva šrouby na stranách o které se tremolo opírá na takovou výšku, aby struny byly dost vysoko... vzhledem k tomu jaké používáš struny (velikost tahu strun) je pak třeba seřídit pružiny, které táhnou proti strunám... počet pružin a jejich délku...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Uztec

Příspěvek od Uztec »

no tak už sem pochopil že dohmat se seřídí prohnutím krku který se nastavuje nahoře na hlavě, ale nejsem až tak dobrej angličtinář ale pdali tam něco o tom že se to může zničit, už sem s tim zatočil celkem hodně, struny huž hrajou ale když stisknu první pražec tak pořát to jen drnčí. Jak moc s tim můžu maximálně otočit?
Naposledy upravil(a) Uztec dne 16.05.2010 14:10, celkem upraveno 1 x.
frytol

Příspěvek od frytol »

McKozias píše:
frytol píše:
nadruhou stranu je docela fajn, kdyz aspon vis neco o serizovani a jsi schopny si kytaru seridit sama nebyt porad odkazany na kytarare
Jde o to, že má tremolo prvně a neví ani proč se tam přidávaj pružiny. Nebylo by lepší to odnést ke kytaráři, aby to seřídil a při další výměně strun si s tím pohrát. Naučí se s tím, zjistí jak to pracuje.
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

a nebo se zeptat kytaríře jestli by mu nemoh koukat pod ruce podívat se co tam dělá apod. aby vůbec zjistil co všechno s tim.

Uztec

Příspěvek od Uztec »

ne už jsem to vyřešil, točil jsem s tim dokud to fakt nedrnčelo, zachvíli už to přestalo, teď to hraje krásně, to tremolo sem podložil na úroveň těla a naladil sem to. Vypadá to ok, hned jak sem to pak uvolnil tak se to tremolo ani nehnulo, a hrálo to přesně jak sem to naladil, sice teď když ho použiju tak je to vždycky třeba podladělý o čtvrt tónu, a když to zase jakoby napnu tak se to srovná. S tim si eště pohraju ale když to tremolo nepoužívám tak to funguje což je pro mě směrodatný.
klacek2006
Nový uživatel

Příspěvek od klacek2006 »

A prave proto se tam pridava ta dalsi vecicka s pruzinou
.) Da se koupit original, pruzina s domeckem a vedenim, nasroubujes mezi pruziny napnuti tremola anebo si vyrobis sam za par kacek..)
Funguje skvele..)
Funguje skvele..)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Nemas prosim nejake daksi fotky? Vypada to konstrukcne celkem jednoduse, mozna by to stalo za pokus, odspalkovat svojeho "floyda" a timhle ho zase udelat dvojzvratnym.
Hraju výhradně na šrot.
torst

Příspěvek od torst »

nevaději ty asymetrické pružiny? Nerovnoměrné zatížení FR?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

torst píše: 25.04.2020 8:31 nevaději ty asymetrické pružiny? Nerovnoměrné zatížení FR?
A ono všech šest strun má stejný tah? Nikdy nebude na obou břitech stejný tlak. Že má pružiny asymetricky není žádný problém.

Jinak pěkná práce :wink:

Pro ty méně technicky nadané nebo bez zázemí je celkem dostupné řešení u číňana na ali - "Guitar Tremolo System Spring Stabilizer"

¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
torst

Příspěvek od torst »

"A ono všech šest strun má stejný tah?" No, přijde mi, že zhruba ano. Tenká našponovaná hodně jako tlustá málo.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Tady jsem našel ( resp. vzal jsem prvni odkaz ) tabulku s tahem strun. Je to sice pro akustiku, ale myslím, že to nevadí. Jen aby si člověk udělal představu.
http://www.kytara.net/struny/tah-strun
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
torst

Příspěvek od torst »

Zajímavý, dík za to. Zvláštní, že nejsilněji působí G, D, A, ale E6 zase méně. A pak taky fakt, že dohromady je to 60-70 kg. U elektriky řekněme - dobrý, ale když si vezmeš, že tuhle nálož nese tenká ozvučnice a pár žeber španěly ...
A u 12 strunky x2 !
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“