Zdravím,
potřeboval bych poradit s výběrem kláves. Hodlám začít hrát, takže předem se omlouvám za nepřesnosti. Zatím sem se díval po něčem takovém (CME-UF60) odkaz (akorát si nejsem jistý jestli je 61 kláves dostačujcích, když nehodlám hrát nějáké složité písně). Rád bych aby klávesy měli dobrý piano sound. Pokud sem to dobře pochopil tak pomocí MIDI můžu komunikovat s PC a tím pádem přidávat různé efekty, což bych také ocenil. Je pomocí MIDI možné docílit zvuku syntezátoru?
Předem díky za vaše odpovědi.
Klávesy pro začátečníka
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klávesy pro začátečníka
MIDI je jen sběrnice pro data, která řídí tónový generátor. Čili ano - pokud bude v počítači nainstalován software se zvuky/plug-inou nějakého syntezátoru, tak bude takový i produkovaný zvuk.
Zmiňovaná klaviatura nebude mít dobrý piano sound
protože neobsahuje vůbec žádný tónový generátor. Bude fungovat pouze ve spojení s počítačem, tónovým generátorem nebo syntezátorem/klávesami (myslím tím cokoli, co má MIDI vstup a umí vyluzovat vlastní zvuky).
Efekty můžeš po MIDI přidávat pouze za předpokladu, že cílové zařízení disponuje efektovou jednotkou, která umí reagovat na vybrané MIDI povely.
P.
Zmiňovaná klaviatura nebude mít dobrý piano sound
Efekty můžeš po MIDI přidávat pouze za předpokladu, že cílové zařízení disponuje efektovou jednotkou, která umí reagovat na vybrané MIDI povely.
P.
Díky moc za vysvětlení.A může mít i synth slušný piano sound? Synth mi příde více perspektivnější.Hodlám sice začít hrát, ale co sem tu četl levnější keybordy za moc nestojí. Mohl by mi někdo prodit keybord/synth do 12 tisíc?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Co třeba Yamaha PSR-450 nebo Roland E-09? Případně sledovat bazar...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No PSR450 mám,ale pokud chce hrát "vážně" tak bych ho nedoporučoval.Nero píše:Co třeba Yamaha PSR-450 nebo Roland E-09? Případně sledovat bazar...
Je to na takový to "samohrajkaření".Midi to má.
Pokud se chceš učit na klávesy,doporučil bych spíš nějake digitalni piano.Na tom si nezkazíš moc ruku oproti 61 klávesám.
Jinak pokud bys to PSR chtěl,tak ho klidně střelim levně.
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
Díky za tip, oboje vypadá dobře.
No na hudbu kterou bych chtěl "hrát" by se dig. piano asi moc nehodilo rači bych něco s širší škálou zvuků.
Pro představu věci co se mi líbí ukázka 1 ,ukázka 2 a asi bych se pokoušel "hrát".
No ještě sem se díval po tomto Yamaha MM 6, popřípadě Roland Juno D, ale moc se v tom nevyznám, rád si nechám poradit co by se mi nejvíc hodilo ktěm ukázkám.
No na hudbu kterou bych chtěl "hrát" by se dig. piano asi moc nehodilo rači bych něco s širší škálou zvuků.
Pro představu věci co se mi líbí ukázka 1 ,ukázka 2 a asi bych se pokoušel "hrát".
No ještě sem se díval po tomto Yamaha MM 6, popřípadě Roland Juno D, ale moc se v tom nevyznám, rád si nechám poradit co by se mi nejvíc hodilo ktěm ukázkám.