Greenback
Pravidla fóra
Greenback
Zdravím všechny jsem tu nový a hned bych se chtěl zeptat, chci svou bednu ESH 412 greenback 25w osadit reprem že bych dva greenbacky vyndal a místo nich celestion GT75 w.Půjde to všechny mají stejné ohmy 16.Ale hlavně by mě zajímalo jestli nemáte zkušenosti s kombinací nebo co si myslíte že mohu oěekávat od boxu za zvuk, hlavu mám Mesa dual rec. 
Re: Greenback
Kombinovať repráky je bežná vec, pokial majú rovnaké ohmáže tak nieje problém, najlepšie je to dať do kríža ale treba skúšať každému vyhovuje niečo iné, napr po pároch v hornej alebo dolnej polovici, do kríža je to ale najvyváženejšie.
Kombinvoať repráky je super ked Ti vyhovuje zvuk viacerých reprákov a niekedy sa pekne dopĺňajú. Napr mne skvele sedí kombinácia 2x V30 a 2x G12H30. Vintage 30 dodá tlak a G12H30 krásny chrumkavý zvuk.
Kombinvoať repráky je super ked Ti vyhovuje zvuk viacerých reprákov a niekedy sa pekne dopĺňajú. Napr mne skvele sedí kombinácia 2x V30 a 2x G12H30. Vintage 30 dodá tlak a G12H30 krásny chrumkavý zvuk.
Mě tam jenom nesedí že Greenbacky maj 25w a GT12 75w jestli ty Grteenbacky nebudou dřív rozkmitanější než se ozvou ty 75 wat.- nebo je to blbost?
Spíš se podívej na citlivost - těch 25(75)w není výkon, ale maximální příkon 
Pokud ale budou mít velký rozdíl v citlivosti, možná by se opravdu ty dva "slabší" mohly ztrácet
Pokud ale budou mít velký rozdíl v citlivosti, možná by se opravdu ty dva "slabší" mohly ztrácet
Tak ty 75 w maj 97dB A TY 25W maj 98 dB
tak to ty greenbacky budou hlasitejsi. ja bych zrovna do tehle kombinace nesel, spis bych zkusil V30.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Taky se přikláním k V30. Mohlo by to být zajímavé. Já mám právě box ESH 412 V30 a je to bomba. Zajímalo by mě, jak by se to chovalo s V30+G12T75 nebo V30+GBKinx píše:tak to ty greenbacky budou hlasitejsi. ja bych zrovna do tehle kombinace nesel, spis bych zkusil V30.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Zase když namixuješ GB s 98dB a V30 s (pokud si dobře pamatuju) 100dB, nezmizne ten greenback, kterej podle mě má mnohem příjemnější zvuk? 
tak V30 das dolu do boxu.
ja osobne nejsem moc pritel kombinovani druhu repra, protoze z vetsiny pripadu bude proste vic slyset ten jeden typ. treba framus ruby riot ma V30 + GB a vic je slyset ta V30, greenback tak jakoze dobarvuje. nebo treba kombinace EVM a V30 z jednoho boxu - EVM V30 uplne prevalcuje pokud se to zapoji ze stejneho vystupu zesaku.
ja osobne nejsem moc pritel kombinovani druhu repra, protoze z vetsiny pripadu bude proste vic slyset ten jeden typ. treba framus ruby riot ma V30 + GB a vic je slyset ta V30, greenback tak jakoze dobarvuje. nebo treba kombinace EVM a V30 z jednoho boxu - EVM V30 uplne prevalcuje pokud se to zapoji ze stejneho vystupu zesaku.
No původně jsem chtěl kombinaci s těma V30 a greeback ale nikdo nechce do toho jít, a když jo tak byl ode mne moc km.
Slysel jsem i o variante vymenit jen jeden spodni reprak za V30 a to pro lepsi snimani na podiu a o studiu ani nemluve.Jinak X pattern Greenbacku s Vintagema je celkem osvedcena a ve svete hojne pouzivana vec.Dalsi vec jak se vyhnout wattovymu rozdilu je nahradit Greenbacky Eminencema Private Jack coz jsou 50W odezvou na celestion G12M a nebo Wizard coz jsou 75W replikou G12H.....
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Výměna proběhla v poho. bedna hraje suprově vyskošeno na hlasitosti kámoš si taky chrochtá zvuk se mu zlepšil.Myslím že ted je to barevnější.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
a co treba do 2x12 komba... mam v planu do svyho crate hodit jednu V30 a jednu G12
Kombinací repra s různou citlivostí v boxu 4x12 bych se vůbec nebál.Sám používám 2xV30+2xG12T75 a to jak ve stereo zapojení-kdy si mohu vybrat pouze jeden druh,nebo v mono-kdy hrajou všechny.A přestože je rozdíl v citlivosti obou druhů dokonce 3 db,při mono zapojení rozhodně citlivější V30 neválcují slabší G12T75, naopak se skvěle doplnují tak jak každý druh hraje trochu na jiných frekvencích.Mohu jen doporučit.
Nemáte někdo zkušenosti s greenbackama na tvrdší hudbu? Chtěl bych 2x12 box k 50W hlavě, konkrétně k Englovi, a zajímalo by mě jak by ot mohlo znít s GB. Vím že na tvrdší hudbu je používa například Radim z Rattle bucket, a hrjae mu to pěkně, ale s Marshallem. Taky má 4. trošku mě děsí, že ty greenbacky maj jenom 25W, abych to neodpálil. Zatím mám V30, ne že by to bylo špatný, ale moho by to být lepší...
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
http://www.bandzone.cz/melodymayhem
Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer
http://www.bandzone.cz/wotf
Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
http://www.bandzone.cz/melodymayhem
Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer
http://www.bandzone.cz/wotf
Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...