Začátečník mění podruhé struny - prosím o pomoc
Pravidla fóra
Začátečník mění podruhé struny - prosím o pomoc
Ahoj, mam takový problém doteď jsem hrál na 9kách, jednou jsem si je měnil tehdy poprvé v živote jsem menil struny. Vše bylo v pohode ale s naladenim mi pomahal pan ucitel. A v tom je prave problem
zrovna jsem vymenil na 10ky a normal jsem naladil kytaru ale když zahraju 5tej pražec tak mi ladička u E hlubokyho ukazuje F
pokousim se stelovat stim sroubkem na kobylce ale vzdy otocim sroubkem naladim a zase stejny Fko
stejnej problem mam i u Bčka
prosím nevite kde delam chybu ?
=> Začátečník na el. kytaře
=> Výbava: Kytara STAGG S300-SB, Kombo Crate FW 65W, Trsátka George Denis 1.00
Re: Začátečník mění podruhé struny - prosím o pomoc
Ctu tady jak se ladi oktavy na foru, neni to nahodou ono ? (nevim co je oktava proto se ptam)
Tak tima oktávama to není, na 12tém pražci znějí všechny struny správně, prosím poraďte už nevím co
Tak tima oktávama to není, na 12tém pražci znějí všechny struny správně, prosím poraďte už nevím co
A co ukazuje ladička na prvnim, druhym...atd pražci? Nebo jinak - co ucho? Když zahraješ prázdný struny, ladí to? A když pak, třeba na tom tlustym E postupuješ od prvního pražce po půltónech, jak to zní? Jestli máš fakt oktávy seštelovaný a najednou ladička ukazuje někde něco takhle ulítlýho, spíš bych hledal chybu v tý ladičce.
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Ahoj, jsem ztoho celej mimo 
takze - struny nalazeny, oktavy sedi - pri drzeny 5 prazce (u B standartne 4) nad hrajici strunou mi to vsude taky sedi akorat u E hlubokyho mi to pise F a u B mi to nepise C ale E
jinak hudebni sluch nejspis nemam
ale podle mne to neni sladeny
zkousel jsem vymenit baterky v ladicce a porad stejny
Ja to podle ucha prave takle nepoznam zacinam hraju 3 mesic vis
nevis co stim prosím ?
takze - struny nalazeny, oktavy sedi - pri drzeny 5 prazce (u B standartne 4) nad hrajici strunou mi to vsude taky sedi akorat u E hlubokyho mi to pise F a u B mi to nepise C ale E
Ja to podle ucha prave takle nepoznam zacinam hraju 3 mesic vis
nevis co stim prosím ?
Nemusíš mít extra sluch, na strune E pátej pražec je ton A, takže by to mělo znít jako prázdná struna A. To bys slyšet mohl. Neleze mi totiž do hlavy to, že kytara všude ladí, jen na 5. pražci neladí E a ještě o tolik.
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Ak na 12.prazci vsetky struny ladia tak by to cca malo sediet na kazdom prazci. Je nelogicke, zeby to na 12.tom ladilo a na inych prazcoch nie.Gatuso píše:na 12tém pražci znějí všechny struny správně
Nemyslel si nahodou prirozdeny flazolet nad 12.prazcom? Flazolet nad 12.prazcom bude logicky ladit vzdy, kedze sa jedna o presnu polovicu dlzky menzury.
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
-
Teorge
No mě napadá, že by to nemuselo ladit, pokud by měl moc prohnutý krk.
Velda píše:Nemusíš mít extra sluch, na strune E pátej pražec je ton A, takže by to mělo znít jako prázdná struna A. To bys slyšet mohl. Neleze mi totiž do hlavy to, že kytara všude ladí, jen na 5. pražci neladí E a ještě o tolik.
Proste mi to cely nejak neladi
Nechapu, jsem zacatecnik prosim popis to nejak ... jinak ta ladicka mi jela vzdy v pohode, asi zitra napisu panu ucitely a sejdu se snim v pondely, takle nebudu celej vikend trenovat ach joNemyslel si nahodou prirozdeny flazolet nad 12.prazcom? Flazolet nad 12.prazcom bude logicky ladit vzdy, kedze sa jedna o presnu polovicu dlzky menzury.
Teorge píše:No mě napadá, že by to nemuselo ladit, pokud by měl moc prohnutý krk.
Z krkem jsem nemanipuloval, to si myslim ze tim nebude
jo, uz si nevim rady, zitra zavolam ucitely ...Teorge píše:Tremolo máš rovně s tělem?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tohle není věc špatného seřízení, to nemůže způsobovat tak markantní rozdíly. Buď je chyba ladičce, nebo v kytaristovi.
Jak máš naladěny struny? Od nejtlustší po nejtenčí to má být EADGhe.
Co ti to ukazuje při zmáčknutí na 12. pražci? Znovu to má být EADGhe.
Co ti to ukazuje při zmáčknutí na 5. pražci (4. pražci na h)? Má to být ADGhea.
(Pozn.: ladička ti možná místo h bude ukazovat b...)
Btw, jakou máš kytaru? Jestli máš kytaru s dvojzratným tremolem, budeš muset seřídit i to tremolo.
Jak máš naladěny struny? Od nejtlustší po nejtenčí to má být EADGhe.
Co ti to ukazuje při zmáčknutí na 12. pražci? Znovu to má být EADGhe.
Co ti to ukazuje při zmáčknutí na 5. pražci (4. pražci na h)? Má to být ADGhea.
(Pozn.: ladička ti možná místo h bude ukazovat b...)
Btw, jakou máš kytaru? Jestli máš kytaru s dvojzratným tremolem, budeš muset seřídit i to tremolo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Až budeš v ponděl(y)i volat tomu učitel(y)i, tak ho popros, jestli by s tebou nepromrskal trochu i češtinu. K tématu, některým ladičkám se nedá tak úplně věřit, chce to kontrolu podle selskýho rozumu a selskýho ucha. Moje ladička mi občas na prázdný struně E ukazuje tón Gis. Asi to nějak nepobere ty vibrace, ale při flažoletu ve 12. poloze ukazuje tón E. Ještě koukám píšeš, že struna b(h) ti na 5. pražci neukazuje tón c, ale tón e, no tak to je správně.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.