Poraďte s výběrem kytary

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
jop

Poraďte s výběrem kytary

Příspěvek od jop »

dobry den,

jsem na foru novy, neco jsem si uz procital, ale chtel bych vas konkretni nazor.
chci si koupit kytaru z meho studentskeho jmeni takze nekoukam zas tak vysoko a rozhoduju se mezi temito:

http://kytary.cz/ibanez-akusticka-kytar ... /HN095847/
http://kytary.cz/washburn-d8ts/HN109796/
http://kytary.cz/fender-westernova-kyta ... /HN083907/
http://kytary.cz/cort-earth-200/HN102546/

s tim, ze nejvic se mi libi ta ibanez
vuuubec tomu nerozumim, jen potrebuju nejakou kytaru na zacatek protoze ted mam naky 20 let stary komunisticky padlo :D

tak mi prosim poradte, diky :)
vorech6

Re: Poraďte s výběrem kytary

Příspěvek od vorech6 »

Toho Fendera ne nikdo je moc nechválí. Tomu cortu dost věřim, kámoš má podobnýho a hraje výborně. Pak je dobrá volba i ten washburn. Ibanez nevim osobně akustiky od ibanez moc nemusim(pozor subjektivita)
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ten Washburn je preklizka, a to za tyhle prachy nema cenu. Mrkni se po serii D10

Viz: http://kytary.cz/washburn-d10sts/HN106923/

EDIT: A kdyz se ti nebude libit, bez do Corta ;)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Washburn D9 / D10, Cort Earth, Ibanez AW10 / AW15. Pak už jde jen o konkrétní kus...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jop

Příspěvek od jop »

zamiloval jsem se :D:D http://kytary.cz/washburn-d10qsb/HN103502/
takze kdyz si koupim tuto tak neudelam chybu ze ? :)
jeste se chci zeptat co znamenaji ty pismena za oznacenim.. treba washburn d10 qsb, slnh, sns, sn..
dekuju :)
...EDGE...

Q: Quilted maple- predni deska z oblackoveho javoru, dyha
S: Solid top- masivni predni deska
N: Natural satin- matny lak
B: Black- cerna..
SB: Sunburst

EDIT: Je krasna, ale bral bych spis neco se smrkem nahore ;)
jop

Příspěvek od jop »

dekuju :) jeste popremyslim nad smrkem ale strasne se mi libi ten oblackovany javor <3
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

jop píše:dekuju :) jeste popremyslim nad smrkem ale strasne se mi libi ten oblackovany javor <3
Ta javorová verze je moc krásná. Nicméně zvukově je na tom podle mne daleko lépe smrk. Nicméně to je hodně o subjektivním posouzení, takže určitě zkus obě, porovnej a vyber, co se ti bude líbit více...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Lépe, hůře - to bych ani netvrdil. Prostě to hraje jinak... Sice mám taky radši klasičtější kombinace a javor na akustikách moc nežeru, ale někomu se to líbit může...

(Jinak krom klasiky smrk + mahagon fakt žeru cedr s třešní :mrgreen: )
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Nero píše:Lépe, hůře - to bych ani netvrdil. Prostě to hraje jinak... Sice mám taky radši klasičtější kombinace a javor na akustikách moc nežeru, ale někomu se to líbit může...

(Jinak krom klasiky smrk + mahagon fakt žeru cedr s třešní :mrgreen: )
Mne ten javor také moc neoslovil...resp. myšleno na vrchní desce - měl jsem v ruce kytaru Simon and Patrick v kombinaci smrk vršek + javor zadek a luby a byla to fakt paráda :P

Jooo...cedr a třešeň...Seagull je Seagull... :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

rocky77 píše:[
Jooo...cedr a třešeň...Seagull je Seagull... :D
Tak tak :D A fakt to stojí za to...

PetrPeter 1975 - 2008
vetrnicek

Příspěvek od vetrnicek »

Ahoj,

správnou kytaru poznáš především tak, že si ji ozkoušíš v obchodě! Neřídil bych se tolik podle značky. Každá kytara je unikát a výrobce proslulé značky taky čas od času vyrobí zmetek a naopak. Zvláště v nižší cenové relaci.

Doporučuji Ti vybrat nástroj s někým, kdo tomu rozumí. Neprohloupíš! I kdybys mu měl dát tři stovky za to, že s tebou stráví odpoledne.

Rozhodně bych se neřídil podle toho, co kdo o které značce říká!

Jestli chceš, podívej se na mé stránky, napsal jsem tam něco o výběru kytary:

http://www.zdenekvetrovec.cz/stranka-o- ... at-kytaru?
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Je to pěkný, obsáhlý a užitečný návod, jen co je pravda :)

Jen bych tedy osobně nesouhlasil s tím, co je psáno hned v prvním a druhém bodu:
Samozřejmě že každý druh kytary lze využít ve všech žánrech
- podle mne je španělka opravdu pouze na klasiku, flamenco, swing + několik málo dalších specifických stylů. Na country, folk, rock atd. opravdu ne...
Pokud jde o dítě mladší cca 10 let, nedoporučuji kytaru s kovovými strunami
Nejsem lékař, tak nedokážu posoudit vliv kytary na růst prstů, o kterém se zmiňuješ, ale pokud vím, že dítě se začíná učit hrát, protože chce na táborech oblažovat ostatní trampírnama, folkem či šumnou country, nevím, proč bych mu měl do rukou cpát španělu s nylonkama, kterou na to nevyužije... Místo toho bych mu třeba pořídil 3/4 dreadnought s devítkama strunama a taky by to šlo... Toť jen názor za mne...
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

strasne umorne se ty tvoje stranky ctou ,mel si volit lepsi formu ,po druhy vete uz me nebavi klouzat do stran.
a ten infantilni obrazek kocka na kytare ! :roll: :shock:
...EDGE...

arcilucifer píše:
strasne umorne se ty tvoje stranky ctou ,mel si volit lepsi formu ,po druhy vete uz me nebavi klouzat do stran.
Me clanek prisel prakticky a dobre udelany, a snahu jsem schopen ocenit, jestli se o tom nekdo opravdu chce neco dozvedet, neresil by takove ptakoviny jako ze se mu nelibil obrazek nebo ze ho nebavilo klouzani do stran :roll:

EDIT: Ja treba vubec "klouzat do stran" nemusel...
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

...EDGE... píše:
arcilucifer píše:
Me clanek prisel prakticky a dobre udelany, a snahu jsem schopen ocenit, jestli se o tom nekdo opravdu chce neco dozvedet, neresil by takove ptakoviny jako ze se mu nelibil obrazek nebo ze ho nebavilo klouzani do stran :roll:

me clanek neprisel nijak zajimavy ,rad ocenim snahu ,ale ocenovat vsechny co poskladaj slovicka k sobe ve sterilni vety, jak ,co,kde musis no to ne .clanek nenadchne ani neurazi ,a na to ja neslysim ,chapu to ze je urcenej jinejm lidem . neresim zasadne nejakej obrazek,to je mala vec ,ale u malejch veci zacina to skladani velkyho celku :wink:
vetrnicek

Příspěvek od vetrnicek »

rocky77 píše:Je to pěkný, obsáhlý a užitečný návod, jen co je pravda :)

Jen bych tedy osobně nesouhlasil s tím, co je psáno hned v prvním a druhém bodu:
Samozřejmě že každý druh kytary lze využít ve všech žánrech
- podle mne je španělka opravdu pouze na klasiku, flamenco, swing + několik málo dalších specifických stylů. Na country, folk, rock atd. opravdu ne...
Pokud jde o dítě mladší cca 10 let, nedoporučuji kytaru s kovovými strunami
Nejsem lékař, tak nedokážu posoudit vliv kytary na růst prstů, o kterém se zmiňuješ, ale pokud vím, že dítě se začíná učit hrát, protože chce na táborech oblažovat ostatní trampírnama, folkem či šumnou country, nevím, proč bych mu měl do rukou cpát španělu s nylonkama, kterou na to nevyužije... Místo toho bych mu třeba pořídil 3/4 dreadnought s devítkama strunama a taky by to šlo... Toť jen názor za mne...
A proč by se španělka nedala využít ve folku, country a rocku???

K těm prstům: Já taky nejsem lékař, ale vím, jak některé děti bolí prsty z kovových strun. A pořád lepší, když si tu trempárnu zahrají na nylonky, než aby si odrovnaly prsty.
vetrnicek

Příspěvek od vetrnicek »

arcilucifer píše:
Co člověk, to názor:-) Mně se ten obrázek líbí...a infantilní mi nepřipadá. Prostě mám hrozně rád kočky a kytary. Ten článek je obsáhlejší a chvíli trvá, než si ho člověk přečte.

Chápu, že každý nemá náladu na delší čtení.
vetrnicek

Příspěvek od vetrnicek »

...EDGE... píše:
arcilucifer píše:

Dík :-)
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Zdravím, no sice ste trošku uletěli od tématu, ale to neva :)

1) Já osobně bych ti doporučil tu Ibnezku, mám doma od nich elektroakustiku a ta hraje luxusně :twisted:
jinak často chodím někam do hudebnin a akustiky od Ibanez nejsou vůbec špatný, ale je dobrý si kytaru před koupí vyzkoušet !

2) K tomu rozdírání prstů: Kůže se odírá od strun každému začátečníkovi, protože není zvyklá! Když sem já začínal, taky to zezačátku bolelo jak sviňa, ale po mesici hraní to bylo OK. Když se chce někdo naučit hrát na kytaru, je potřeba tomu i něco obětovat!
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“