je to můj první příspěvek, tak doufám, že jsem ho správně zařadil. Mám kombo Crate GTX65 a k němu dvě otázky, na které jsem nikde nenašel odpovědi.
První otázka se týká nahrávání do počítače. Na fóru "guitarampmodeling" jsem se dočetl příspěvku od jednoho místního borce, který kombo (to samé) propojil s integrovanou zvukovkou, a to tak, že použil výstup na přídavný reprák. Radil tam někomu ať při nahrávání sníží hlasitost na minimum a ať hodně sníží nahrávací hlasitost. Podle mě je to ale stejně dost prasárna. Výstup který je připraven třeba na další 12" reprák bude mít výstupní napětí při vybuzení, na které doma běžně hraji, určitě okolo 30 Voltů. Cpát tohle do Line-in na integrované (Realtek ALC883) zvukovce mi přijde docela risk. Přemýšlel jsem tedy, jak bych to vyřešil a napadly mě v podstatě dvě věci.
- a) Koupit nějakou krabičku se vstupním bufferem (asi od BOSSe) a cpát to rovnou do compla a tam třeba modelovat nějaký aparát. Nebo tu krabku připojit na výstup toho INSERTU a pak to přes to cpát do compla (čistě pro nahrávací účely).
- b) nic nekupovat a propojit INSERT - SEND s Line-In do zvukovky. Jenže tady je zádrhel. Nevím totiž co přesně z toho INSERTU leze. Jestli je to něco s vysokou impedancí, na co jsou efektové krabičky zvyklé, nebo jestli jde o běžný line-out signál, s jakými by si třeba poradila i sluchátka.
Druhá otázka - tady jde o "brum". Kombo je tranzistorové a když ho zapnu (bez připojení nástrojového kabelu), tak slyším jemný brum. Při zvyšování gainu a levelu se hlasitost brumu nemění. Když ale "zapíchnu" kábl do vstupu, tak se tenhle šum nebo jak to nazvat celkem zesílí. Zesílení je patrné hlavně u zkreslených kanálů. Je to problém komba nebo by to mohlo být způsobeno nějakým brumem v síti paneláku? Nejsem si totiž jistý, jestli mi to dělalo i doma (jiná síť, než je na koleji).
Tak to je zatím vše.
Budu se těšit na vaše postřehy a reakce.
Přílohy: http://www.crateamps.com/pdf/manuals/GTX65_OM.pdf - Manuál komba se schématem zapojení.