Potřebuju poradit se snímačem prosím

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
bagoooo

Potřebuju poradit se snímačem prosím

Příspěvek od bagoooo »

Mám tuhle kytaru: http://kytary.cz/epiphone-1958-korina-e ... /HN071707/
Mám zájem o koupi nového snímače ke kobylce,snímače na téhle kytaře su slabe,ale po jinyhc stránkách je kytara skvělá ;)
Chtěl bych se co nejvíce přiblížit k tvrdšímu zvuku jako je třeba Metallica,JudasPriest,Ozzy Osbourne atd...
Můžete mi prosím poradit a navrhnout pár snímaču ?
Předem děkuji bago :)
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Re: Potřebuju poradit se snímačem prosím

Příspěvek od Wocass »

Chceš spíše aktivní nebo pasivní snímače?
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
petrvach

Příspěvek od petrvach »

A ještě by píchlo kolik chceš investovat :wink: Jo a jen tak všechny kapely co jsi napsal používaj u kobyly activní EMG 81
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Mohl bych ti nabidnou 2 snimace. Prvnim je Rm Pickups RM custom, keramicke magnety, hodne silny vystup, podobny SD SH6. Je jeste asi rok a pul v zaruce. Druhym je SD SH4, rockovo-metalova klasika, stredne vysoky vystup, alnico 5 magnety. Oba maji chromovany kryt, takze ti pasnou ke krkovemu. Dalsi info kdyztak pres PM.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
bagoooo

Příspěvek od bagoooo »

O Emg aktivních snímačech jsem přemýšlel ale potřebuju pasivní snímače ikdyž bych rači aktivní,mám tam pasivní snímače a dávat tam aktivní to by byl velký zákrok do kytary tedy jestli se to vůbec dělá (nemám místo na baterku a na elektroniku)..
Potřeboval bych proště řezač,měl jsem tam aj od Gibsna Dirty Fingers ale zvuk mně moc neuspokojil potřebuju prostě větší tvrdost,, co se týče cenové kategorii je to jedno hlavně bych potřeboval sněčeho vybírat nejsu tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci rači si připlatím ale kvalita tam musí byt ;)
Seymour Duncan SH-4 tu možnost tenhle snímač slyšet jsem ještě neměl,jako naživo.. ještě něco pozištuju o tomhle snímači a kdyžtak se ozvu ;)
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Možná by byl lepší SD SH-6 trochu větší metal bych řekl pak možná DM x2n (ten mám a je suprovej) pak ještě D activator. Taky dělá EMG pasivní, ale bacha na ně někdo je nemá rád a někdo je zase zbožnuje mě se líbí např. H2, ale ne na metal a pak ty otevřený nevim jak se jmenujou
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

SD SH-4 nebo SH-6, kdybys chtěl trochu víc gibson zvuk, takty gibsonácký keramiky (model 500, jestli se nepletu). Případně nějaký DM, ale to nevím, jak by ti sedlo.

Pokud jde o aktivy, tak v tom expu je místa dost - takže kdybys chtěl, tak by tam určitě šly strčit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Pro ty SDčka už jsem rozhodnut také :) jen tedy hodlám pořídit SH -1 Sh-6 :twisted: Myslím, že je to opravdu dobrá volba.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
bagoooo

Příspěvek od bagoooo »

Ano paráda zjištoval jsem si nějaké věci,takže aktivní snímače by nebyl problém tam narvat;)
Ale ted otázka má smysl si kupovat stejné snímače jako má kytara kterou si chci časem kůpit?
taky s Emgčkama... Nebo by bylo lepší aby každá kytara měla jine snímače a tím pádem by každá kytara měla něco v sobě jinehého?
SD -sh4 je aktivní nebo pasivní snímač ? že to nikde nemůžu najit :(

Tuhle kytaru chci, je k políbání:
http://www.musiccenter.cz/Epiphone-Marc ... y/:3:34971
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

bagoooo píše: Tuhle kytaru chci, je k políbání:
http://www.musiccenter.cz/Epiphone-Marc ... y/:3:34971
Ty jo kytaru s Floydem bez uzamykatelnýho nuláku jsem ještě neviděl, měl bych asi strach za to nějak víc zabrat aby se to nerozladilo. Jinak se mi ta kytara teda vůbec nelíbí. Abych nebyl OT Seymour Duncan SH-4 je pasiv.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
robo.n.x12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robo.n.x12 »

bagoooo píše: SD -sh4 je aktivní nebo pasivní snímač ? že to nikde nemůžu najit :(
Jesli to hledáš pod SD tak se ti ani nedivím :) je to zkratka pro Seymour Duncan :wink:
http://www.muzikant.cz/kytary-6/kytarov ... -16442.php
Yamaha Pacifica, B.C.Rich Warlock limited edition ----> Boss DS1 ----> Homemade ECC81 Preamp ----> EL84 Poweramp 15W ----> 1x10" noname repro, Elixir 10 ^^
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Jestli si budeš kupovat tu kytaru s EMG tak se asi nevyplatí si dávat do týhle EMG dej tam např. ty SD. A řekl bych že je docela pitomost koupit kytaru s floydem bez uzamykatelný ho nuláku, podle mě to bude dělat neplechu. Tohle by bylo asi lepší http://kytary.cz/esp-ltd-ex-401dx-see-t ... /HN104256/ pokud se ti líbí.
bagoooo

Příspěvek od bagoooo »

Tak toho sem si ani nevšim že to nemá zámek u hlavi, doted sem to bral za samozřemost zámek a floyd:D tak to je fakt nebezpečné ruky pryč od ní :(..
Pod zkratkou SD jsem to nehledal to ne ;)..
Jo jo asi tam šoupnu ty SDčka ;)
A kytara moc pěkná jenom moc špičatá :( Ta Epi je pěkná ale ten zámek chybí :(

A co říkáte na snímač : Seymour duncan blackout metal ?
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Jsou activní je to dost metal používá je mick thompson ze slipknot jsou jiný než ty EMG, ale já osobně mám radši EMG
bagoooo

Příspěvek od bagoooo »

A co říkáte na tento snímač ? :

http://www.musiccenter.cz/DiMarzio-D-Ac ... E/:3:30786
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Znám d activator i x2n, ale neznám d activator-x. Ale i tak to bude asi nějaká jejich kombinace rozhodně to bude metla.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Mě příjde, že ty D-activator nebo D-sonic nebo vlastně celá ta řada zní vcelku podobně, každopádně ani s jedním u nich neuděláš chybu. Osobně používám D-Sonic.
http://www.youtube.com/watch?v=oAxafueFR0U Tady jde poznat ten charakter docela presně
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

bagooo, evidetně v tom máš trochu zmatek - fakt by to chtělo si rozmyslet, jestli chceš aktiv (EMG, Blackouts) nebo pasiv, a v případě pasivů jestli máš radši klasičtější (Duncan) nebo méně okoukaný (DiMarzio) zvuk. Ono těch možností, co si vybrat, je neuvěřitelné množství, takhle ti jich tu můžeme vysázet několik desítek různých.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bagoooo

Příspěvek od bagoooo »

No zmatek v tom trochu mám, proto si to chcu tady vyjasnit;)
Po dlouhém uvažování jsem se rozhodl pro seymour duncan sh-4,ještě se mně líbí DM x2n ale víc mně zaujalo SD ;)..
Kdybych šoupl ke kobyly SH-4 ke krku by se hodilo copak :) ?

No nevím proč na musiccentru.cz je ten explorer bez zámku na nultáku
ale na kytary.cz je ta kytara se zámkem co na i říkate ted ? :)

http://kytary.cz/epiphone-marcus-hender ... /HN107684/
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Pokud ke kobylce dáš SH-4 tak myslím, že ke krku bude nejlepší SH-2 nebo SH-1. Mě se více zamlouvá ten SH-1, ale to je věc názoru.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“