Zdravím,
Začnu tím, že jsem u syntetizátorů začátečník, takže že nemají repráky mě docela zaskočilo , takže bych potřeboval k tomu nějaký ty repráky. Budu si ho nejdříve objednávat , ale chtěl bych už to mít nachystaný. Někteří to mají připojený na bedny od PC, ale na bednách není ten správný jack. Mužete prosím poradit .
Moje bedny: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58414
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Nebo jestli máš na tom synťáku velký Jack a na bednách RCA konektory (to je asi nejpravděpodobnější), tak se ti spíš bude hodit takovýhle kablík - http://kytary.cz/bespeco-slyjrm300/HN104823/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Nero píše:
Nebo jestli máš na tom synťáku velký Jack a na bednách RCA konektory (to je asi nejpravděpodobnější), tak se ti spíš bude hodit takovýhle kablík - http://kytary.cz/bespeco-slyjrm300/HN104823/
No tak to bude asi presne ono, mam tam nejake takove konektory do beden
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
na bedny k PC kašli,zvuk bude na houby maly repraky nevyhrajou v dostatečne hlasitosti zvuky synthu tak aby zněli plně.Kup si nějaky kombíčko(dá se sehnat docela levně),případně pokud máš víc peněz tak power mix a dvě bedny.
Olihen píše:na bedny k PC kašli,zvuk bude na houby maly repraky nevyhrajou v dostatečne hlasitosti zvuky synthu tak aby zněli plně.Kup si nějaky kombíčko(dá se sehnat docela levně),případně pokud máš víc peněz tak power mix a dvě bedny.
No, asi se to nedá sehnat tak levně, jako ty bedny k PC. Takže jestli potřebuje levné řešení, tak to zas tak špatná volba není...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Není to dlouho, co tu někdo vehementně tvrdil, že kombo (a hlavně pro domácí) ozvučení kláves je "prasárna". argumenty typu, že to není stereo ...
Mě by osobně zajímaly ne-repro pc, které by se daly tak do 7 000 sehnat (aktivní). Monitory mi byly tu už taky vymlouvány...
hrach.cz píše:Není to dlouho, co tu někdo vehementně tvrdil, že kombo (a hlavně pro domácí) ozvučení kláves je "prasárna". argumenty typu, že to není stereo ...
Mě by osobně zajímaly ne-repro pc, které by se daly tak do 7 000 sehnat (aktivní). Monitory mi byly tu už taky vymlouvány...
Na doma / studio - co třeba M-Audio BX-8A nebo Behringer B2030A?
Na ozvučení ve zkušebně / na pódiu - co něco ve stylu Mackie TH-15A?
hrach.cz píše:Není to dlouho, co tu někdo vehementně tvrdil, že kombo (a hlavně pro domácí) ozvučení kláves je "prasárna". argumenty typu, že to není stereo ...
byl jsem to já a prasárna to je,ale furt 10000x menší prasárna než to zvučit repráčkama k PC.
Ideal jsou dvě aktivní bedny nebo power mix a bedny
byl jsem to já a prasárna to je,ale furt 10000x menší prasárna než to zvučit repráčkama k PC.
Ideal jsou dvě aktivní bedny nebo power mix a bedny
Akorát na hraní doma je to trochu overkill...
Atkins píše:Proč prasárna? Stereokombo se dvěma reproduktory - běžná věc.
hmm při tom jak blízko jsou ty repra u sebe a jeste k tomu nasměrovany ve stejnem uhlu se ta stereofonie opravdu hodně projeví......
"stereokomba" jsou jen marketingovej tah
Ten mix a bedny jsou overkill to uznávám.Ale tak hrát přez repra ke kompu je zvěrstvo nejvetšío řádu
Vy "ole", bude snad hrát pro sebe, ne? A tam to stereo bezpečně uslyší a když bude hrát venku, stejně bude signál posílat linkou ven, Je to pořád lepší než PC chrastítka, kde ty pidirepráčky produkují pseudo středovýšky a bassreflex hluboký a nečitelný blemcy.
Nejlevnější řešení? - sluchátka a ještě navíc nebude okolí.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Pridám sa aj ja ,lebo tiež potrebujem na doma k synťáku nejaké repro.Momentálne mám v izbe veľké aktivky, pretože to aspoň dobre zneje ,aj keď je to zbytočné a nemôžem ich dať nahlas. Uvažoval som o týchto štúdiových monitoroch ale nemám s nimi žiadne skúsenosti:.Tieto ma zaujali: http://www.musiccenter.cz/Behringer-B20 ... y/:3:11789
Máte niekto s nimi skúsenosti?
Alebo čo iné k synťáku ? Nechcem žiadne kombo .Ide mi hlavne o kvalitú zvukov zo synťáku.