Home-made kabely
Home-made kabely
Snad to tu nikde není, nic mi to nanašlo.
Chtěl bych se zeptat na zkušenosti uživatelů, co si sami pájí kabely.
Kde objednáváte jacky (ideálně úhlové neutric, amphenol,..), kabely? Jakou používáte pájku? Nějaké věci, na které si dát při pájení pozor?
Chtěl bych se zeptat na zkušenosti uživatelů, co si sami pájí kabely.
Kde objednáváte jacky (ideálně úhlové neutric, amphenol,..), kabely? Jakou používáte pájku? Nějaké věci, na které si dát při pájení pozor?
Re: Home-made kabely
Kabel je nejlepší na začátek pocínovat, pak ho prostrčit pájitelným kontaktem Jacku a z obou stran pokalafunovat a pořádně přelejt cínem.
Pozor si dej na špatnej dotek (kontakt)m na přepálenej cín a studeňáky.
Jinak, myslím, že konektory i kabely bys sehnal od RMpickups. Zkus se zeptat na mail p. Macha.
Pozor si dej na špatnej dotek (kontakt)m na přepálenej cín a studeňáky.
Jinak, myslím, že konektory i kabely bys sehnal od RMpickups. Zkus se zeptat na mail p. Macha.
Kabely a jacky (někdy i canony) kupuju Proel, když chcu něco lepšího tak jacky Neutrik (jak rovné, tak úhlové). Kupuju to v nejbližších hudebninách (ve Zlíně jich až tolik není
) normálně v metráži. Ty kontakty, na které se pájí vodiče vevnitř jacku není od věci před pájením přejet trochu jemným pilníkem - prostě je trochu zdrsnit, aby se líp chytal cín (jinak se může před chycením cínu začít tavit plast v tělě konektoru). Venkovní izolaci stáhnot jednoduše nožem, textilní se dá odcvakat ostrýma štípačkama a vnitřní žíly klidně odizolovacíma klešťama. Páku používám klasickou trafopájku (100W ETPIII) s měděnou smyčkou a cín olovnatý (bezolovnatý je na dvě věci
). Není od věci mít taky nějaký menší svěrák, aby se nemusel honit kabel s konektorem po stole, ale to už je docela luxus
. Dál už je potřeba asi jen přesná ruka a trochu světla
.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Zatím všechny kabely co mám jsem si pájel sám. Jacky Neutrick je podle mě opravdu záruka kvality, ovšem teď mám proel (stejný vzheld jako neutrick) a nemohu si stěžovat. Ale určitě když si koupíš sám jacky a kabel a spájíš, můžeš za stejnou cenu jako hotového kabelu si udělat kvalitnější (neplatíš práci a podobně). Jen pozor na kupování kabelu - metráže... Teď se mi stalo, že jsem spájel kabel a prostě divně hrál, tak jsem to předělal a nic se nezměnilo, takto jsem to předělal ještě jednou a pořád nic. Už jsem byl bezradný, tak jsem poprosil tátu (elektrikář) aby mi to proměřil diagnostikou a zjistili jsme, že ten kabel je v jedný čtvrtině přelomený. Takže jsem byl docela naštvanej. Mohla to být jen blbá náhoda nevím zda se někomu stalo něco podobného.
A neobjednáváte někdo ty konektory nějak hromadně? Máme tady jenom malé hudebniny a mám pocit, že když už neutriky budou (jakože dlouho nejsou), tak budou šíleně nadsazené. Chci si dělat propojky do pedal boardu a tam se každá dvacka na konektoru vynásobí mockrát. A co nějaké ty ploché konekorty? Máte zkušenosti?
btw. Co říkáte tomuhle? Nevyplatí se to víc, než si to doma spájet z neutriků?
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
to kup raci tuto za ty neutriky by sise nedoplatil by si dal jen 1200 a mel by si jen jackyLatam píše:A neobjednáváte někdo ty konektory nějak hromadně? Máme tady jenom malé hudebniny a mám pocit, že když už neutriky budou (jakože dlouho nejsou), tak budou šíleně nadsazené. Chci si dělat propojky do pedal boardu a tam se každá dvacka na konektoru vynásobí mockrát. A co nějaké ty ploché konekorty? Máte zkušenosti?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Jestli sou vůbec ty GeorgeL originál
. Mám z bazaru 4 tyhle propojky prý koupené z ebay a ty jacky se viklou a protáčí. V boardu mám propojky Original Scholze a dělané ze switchcraftu a z Neutriků. Je to drahé když tě propojka vyjde na 250Kč a hotovou koupíš i za 30: ale můžeš se spolehnout že ti to nepřestane hrát zrovna ve studiu a tak.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Nejsou - ty konektory jsou staré asi 25 let, mám jich tady několik.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Dobré vědět, díky.Atkins píše:Nejsou - ty konektory jsou staré asi 25 let, mám jich tady několik.
A nemáte teda někdo tip, kde sehnat za slušnou cenu slušné konektor? Např. na množstevní slevu nebo tak... Nebránil bych se ani poště ze zahraničí.
zkus se kouknout tady http://www.soselectronic.cz/?str=319&producer=NEUTRIK pak tady někdo dával odkaz na kofigurator kabelů zadáš tam tip jacku a dílu kabelu a za 14 dní t to príde domů ale uz nevim kde to bylo ale nekde to tuje
EDIT : myslim že je to toto http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... figurator/
EDIT : myslim že je to toto http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... figurator/
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Díky. Nejspíš nakonec zkusím to, co nabízí Smrčka. Jestli jsou ty konektory co má tak slušné jak říká, mělo by vyjít daleko výhodněj.
Mě by spíš zajímalo jaké kabely vzít, jak se pozná, že je dobrej podle hodnot, jakou firmu ? Ty neutriky se sehnat dají, ale nevím odkud a jaké kabely brat. Dík
Jo a co si mylíte třeba o kabelech od pana Macha, RMpickups ? Rád bych nějaký kvalitnější...
Jo a co si mylíte třeba o kabelech od pana Macha, RMpickups ? Rád bych nějaký kvalitnější...
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Já mám kabel Proel a nemůžu si stěžovat. Myslím, že i tu naforu se řešil, že je docela dobrý.
Ja používam tiež proel a konektory mám napríklad tieto http://www.tipa.eu/cz/produkt/03310026- ... pr7-cerny/ alebo aj všeliaké iné.
Ty jacky z Tipy jsou hrozné a poruchové.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Já doporučuji jacky proel. Já mám uplně stejné disignově jako jsou Neutricky a zatím drží a nemohu si je vynachválit.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
No vídíš to a já si před pár lety nakoupil tyhle kopie Neutriků od Proel přímo v Itálii v Miláně a vyšli mě na poloviční cenu proti NT. Vzal jsem jich hned 20ks a zadrátoval tím všechny mono, či nesymetrické cesty u mixu - ef. racku a pod. Během dvou let se všechny rozpadly. Neutriky mi drží některé i skoro patnáct let. Takže Proel už ani náhodou.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
No tak aspon vím co mám čekat
Já netvrdím, že jsou lepší. Jen jsem psal, že je mám a zatím jsem spokojen nic víc. Jaké budou i do budoucna uvidím.