Jaké bicí pro 7 letého kluka
Pravidla fóra
Jaké bicí pro 7 letého kluka
Zdravím chci koupit synovi bicí ale nevím pro jakou značku se rozhodnout,jestli BASIX nebo STAGG.Bude se teprve na ně učit a tak nachci zbytečně investovat velké peníze za značkové bicí.Budemu 8 let a tak bych potřeboval poradit jak velké.
Tady mám tři typy:
http://www.cmias.cz/hudebni-nastroje/hu ... j-516.html
http://www.hdt.cz/stagg-tim-jr-5-16-bk/d-215458/
http://www.muzikmanie.cz/prodej/basix-j ... set-3-1555
Budu vděčný za každou radu,co my dáte.
Tady mám tři typy:
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Jaké bicí pro 7 letého kluka
Z těhle tří možností rozhodně ty Basix, u nich bych očekával vyšší úroveň než u Stagg nebo Ashton. Nicméně je asi jasné, že za tyhle peníze nelze očekávat žádné zázraky...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Na naučení si myslím že to bude stačit,když mu to půjde tak bych samozřejmě zainvastoval.Jinak díky za radu.
-
mapexdrummer
Ano, v týhle kategorii jsou to vyhozený peníze. Když už je chceš vyhodit tak koukej co v tý "sadě" máš. Zrovna ty basixy nemají hh, stagy sice ano ale ty 4 šrouby na kopáku to je snad sen a ty ashtony to mají všechno a 6 šroubů. Jestli chceš tohle tak prachy bych vyhodil za tu první.
Musím se pozastavit nad klasickým uvažováním rodičů - koupit nejlevnější šit s tím že "na naučení to musí stačit", postavit to před potomka a uč se.
Jenže co se má naučit na "nástroji" který je od pohledu na rozpadnutí ,o tom že tohle nejde naladit se nemusíme bavit a zvuk třeba těchto činelů musí být naprosto deprimující. Prostě krám do baráku, hračka pro mladýho na vyblbnutí.
Když chci aby se kdokoli učil na něco hrát musí to být nástroj už od začátku zvukově i uživatelsky příjemný a na úrovni. Samo že nekoupím klukovi hned sadu za 50 litrů, to se dá pochopit ale začal bych slušným malým bubínkem z bazaru,(slušným myslím laditelný nástroj, ne 4 šrouby) kde i se stojanem a stoličkou tohle pořídím za 1000-1500 korun. Na malým bubínku se ukáže jestli to kluk myslí vážně protože zezačátku je to o technice úhozu a sadu potřebovat nebude.Takhle malej hráč ještě aspon 2 roky . Když mu to na bubínek půjde, dokoupil bych starší kopák( taky ne 4 šrouby), hh a činel se stojanem. Když toho kdykoli nechá ještě to půjde narozdíl od těch hraček prodat.
Musím se pozastavit nad klasickým uvažováním rodičů - koupit nejlevnější šit s tím že "na naučení to musí stačit", postavit to před potomka a uč se.
Jenže co se má naučit na "nástroji" který je od pohledu na rozpadnutí ,o tom že tohle nejde naladit se nemusíme bavit a zvuk třeba těchto činelů musí být naprosto deprimující. Prostě krám do baráku, hračka pro mladýho na vyblbnutí.
Když chci aby se kdokoli učil na něco hrát musí to být nástroj už od začátku zvukově i uživatelsky příjemný a na úrovni. Samo že nekoupím klukovi hned sadu za 50 litrů, to se dá pochopit ale začal bych slušným malým bubínkem z bazaru,(slušným myslím laditelný nástroj, ne 4 šrouby) kde i se stojanem a stoličkou tohle pořídím za 1000-1500 korun. Na malým bubínku se ukáže jestli to kluk myslí vážně protože zezačátku je to o technice úhozu a sadu potřebovat nebude.Takhle malej hráč ještě aspon 2 roky . Když mu to na bubínek půjde, dokoupil bych starší kopák( taky ne 4 šrouby), hh a činel se stojanem. Když toho kdykoli nechá ještě to půjde narozdíl od těch hraček prodat.
Jak kterýpehve píše:a sadu potřebovat nebude.Takhle malej hráč ještě aspon 2 roky .
http://www.facebook.com/video/video.php ... 1487225388
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
nejde tak o to kolik je mu te´d, ale kdy s tím začal!! Určitě nehraje první týden:)Dante píše:Jak kterýpehve píše:a sadu potřebovat nebude.Takhle malej hráč ještě aspon 2 roky .Tomuhle je šest.
http://www.facebook.com/video/video.php ... 1487225388
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- Monikad
- Rádce
napsala bych naprosto totéž co PEHVE, takže ho nebudu dublovat a souhlas s jeho úvahou!ruka píše:Zdravím chci koupit synovi bicí ale nevím pro jakou značku se rozhodnout,jestli BASIX nebo STAGG.Bude se teprve na ně učit a tak nachci zbytečně investovat velké peníze za značkové bicí.Budemu 8 let a tak bych potřeboval poradit jak velké.
Tady mám tři typy:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Ne že bych chtěl dělat chytrýho když nejsem, ale nedalo mi to, je to odtud vase-skupiny/vase-kapely-t4112-920.html sedmý příspěvek od Mira7.
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
Monika taky souhlasí takže by to mělo být v pořádku. Snad ještě že chlapec bude potřebovat učitele.
Dante: Mira7 se mi líbí jak zapojil rodinku
ale tohle je jen na vyblbnutí,škola na bicí začíná u etud na malý bubínek. Sám musíš slyšet že je to sranda.
Dante: Mira7 se mi líbí jak zapojil rodinku
Ale tak jasně, jde o to že toto ho baví a může ho udržet i u toho co není na první pohled a zahrání taková zábava.
Jinak co se týče zapojení rodiny tak to je paráda tak to má být aktivně trávený čas společně, ne posadit děcka před TV a za patnáct let se divit co z nich je.
Jinak co se týče zapojení rodiny tak to je paráda tak to má být aktivně trávený čas společně, ne posadit děcka před TV a za patnáct let se divit co z nich je.
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0
V tom s tebou naprosto souhlasím, není nic lepšího než když si rodinka v pohodě užívá . Kluk je šikovnej že vubec udrží rytmus a v týhle fázi se musí chválit. Takovýhle muzicírování je u nás doma taky na denním pořádku.
S tímhle nesouhlasímpehve píše:Na malým bubínku se ukáže jestli to kluk myslí vážně protože zezačátku je to o technice úhozu a sadu potřebovat nebude.Takhle malej hráč ještě aspon 2 roky .
Pár takhle malých děcek učím, takže vím, o čem je řeč
Jinak se zbytkem Tvého příspěvku naprosto souhlasím!
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Kajdo ty jsi učitel? To je super protože sem žádnej učitel na bicí doposud nepřispíval a tak se moc těším na tvoje názory. Tedy jestli tu s námi vydržíš.
Ze zušky jsem už mnoho let venku a myslím že se dost od té doby změnilo. Sledoval jsem nedávno synka od kámoše-klučina 12 let chodil 2 roky na zušku a tak mě pozvali abych si ho poslechl. No..nic moc na 2 roky školy..( mezi námi,to bych mu takto neřekl), mě spíš vadilo že ty svoje brambůrky sypal na soupravě a na malej bubínek solo hrát nechtěl. Prostě ty blbý pochody hrát nechce a nebude a ve škole to po něm taky nikdo nechce, tam hrál HNED na soupravě, přece není blbej....
Myslím že tohle je moc špatnej přístup, nás kdysi můj učitel za soupravu prostě nepustil až jsme uměli to co chtěl. Jestli to bavi nebo ne to se nás nikdo neptal. Chodili jsme dál a učili se podle něj.Díky mu za to.
Co si o tom myslíš?
Myslím že tohle je moc špatnej přístup, nás kdysi můj učitel za soupravu prostě nepustil až jsme uměli to co chtěl. Jestli to bavi nebo ne to se nás nikdo neptal. Chodili jsme dál a učili se podle něj.Díky mu za to.
Co si o tom myslíš?
Ahoj Pehve, na bicí učím cca pátý rok, takže ještě pořád sbírám zkušenosti (což stejně budu celý život
). Odpověď na Tvou otázku bohužel není ani trochu jednoduchá. Já s ní zápasím víceméně každý den a s každým žákem. Je několik kategorií žáků. Ti, kteří jsou nadaní a cvičí, ti, kteří jsou šikovní, ale necvičí, ti, kterým to nejde tak snadno, ale snaží se a ti, kterým to ani moc nejde a ani necvičí. Každého žáka beru individuálně a mám na něj trošku jiné nároky, než na ostatní. Měla jsem žáky (i menší i větší), kteří během roku zjistili, že by museli začít aspoň trošku cvičit, tak to vzdali, pak mám žáky, kteří skoro vůbec necvičí, ale baví je chodit na hodiny. A teď si vyber ... Není v dnešní době lepší to, že to děcko aspoň přijde dvakrát týdně do hudebky, než aby sedělo pořád u počítače? Hodně záleží i na přístupu rodičů, jedna maminka mě dokonce poprosila, abych na jejího synka nebyla moc přísná, že chce, aby u bicích vydržel ...nakonec to dopadlo tak, že ten klučina chodí už čtvrtý rok, začalo ho to bavit a letos dostal k Vánocům Sonory 3005 (z druhé ruky) a i si na ně doma zahraje
(předtím vystřídal asi 3 jiné nástroje a na žádném nevydržel ani rok).
Prostě na žáka, u kterého vidím zájem a potenciál, tak mám přísnější nároky, než na ostatní. Jinak to prostě nejde.
Každý žák se nějak vyvíjí, někdo chodí třeba od deseti let a začne ho to bavit a zajímat až v pubertě, někdo to má zase naopak.
Špatně se mi to takhle popisuje, lepší by bylo si o tom popovídat normálně, ale snad se mi podařilo aspoň nějak vyjádřit, co jsem chtěla
Prostě na žáka, u kterého vidím zájem a potenciál, tak mám přísnější nároky, než na ostatní. Jinak to prostě nejde.
Každý žák se nějak vyvíjí, někdo chodí třeba od deseti let a začne ho to bavit a zajímat až v pubertě, někdo to má zase naopak.
Špatně se mi to takhle popisuje, lepší by bylo si o tom popovídat normálně, ale snad se mi podařilo aspoň nějak vyjádřit, co jsem chtěla
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
- Monikad
- Rádce
Teda Kajdo já vím že jsi fajn člověk a skvělý muzikant. Že snad nejsi ani špatný pedagog jsem si domyslela, ovšem takhle jak to píšeš.... klobouk dolů!! Už vím, kvůli komu se ve světové vědě maká na klonování!!
Víc učitelů s tvým přístupem, názorem a jednáním!!! Mít klobouk, smekám okamžitě!!!
parádička... jsem pyšná na takovou "spoluobčanku" z Kolína
parádička... jsem pyšná na takovou "spoluobčanku" z Kolína
- pajaKahan
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím tady dá se říct se vším. Je to hodně individuální. Já bubeník nejsem. Ale můj, ted 5-ti letý bratr nějak už ve 3 letech začal mamince brát hrnce a bubnoval, po vzoru mě, i když já hraji na kytaru.
Ale ten hudebnípotenciál tam byl.
Ted jsme k 5-tým narozeninám koupili bicí. Nechal jsem mu pouze 2 základní bubny, jeden přechod a činel, a nechal jsem ho, at se snaží.
Z počátku to bylo nesmyslné třískání do bubnů. Když jsem mu dal pár lekcí s rytmy a tak, šlo všechno jako po másle. Poté když jsem si občas zahrál já, pochytil ode mne pár rytmů uplně sám, což jsem tedy čuměl, jak si to tak malé díte dokáže zapamatovat. Ted bohužel ještě nechce moc trénovat s metronomem, jelikož je trochu líný, taky asi po vzoru mne.
Ale souhlasím s tím, že by se dívtě mělo první učit ten snare. Ale podle mého jsou 2 roky příliš. Čtvrt roku to tomu dítěti stačí, nebo s tím sekne a přestane ho to bavit. To je něco podobného, jak kdyby kuchař se první 2 roky učil míchat vařečkou a poté teprve se učil krájet cibuli.
Já osobně jsem proti všelijakým hudebkám, jelikož jsem sám do nich chodil, a zabalil to po 3 letech. Když jsem se pak dal na samouka, nemůžu si ztěžovat.
Takže abych to nějk posoudil z pohledu dítěte, myslím že dítě nemá v hudebce přirozený hudební vývoj. Chodí tam spíše jako do školy. Taky to škola je. Ale pokud dětím dáme volný průběh, ony zjistí co a jak a najdou v sobě ten hudební potenciál i bez učitele. Ale tohle je z pohledu hudebního. Pokud to berete z pohledu pedagogického, psychologického, či výchovného, je to super, když dítě u něčeho zůstane a má to chtění někam chodit.
Abych se zmínil k tématu. Koupili jsme mému bratrovi ty basix. Značce Stagg jsem se obloukem vyhýbal, jelikož mám takový pocit, že ty bubny budou dokonce z plastu. Tyto basix jsou dřevěné a bitelné. Ale bratr asi po pů roce protrhl už blánu na virblu(řekl bych že má celkem dobrý švih v ruce, a hold ta blána není na to stavěná, aby snesla takovou opakovanou zátěž), takže ted je tak všelijak přelepená izolepou, aby to ještě hrálo. Ale jinak super. Můžu doporučit. Pro malé je to dobré. Pokud má kluk už 7, možná by se mohl vměstnat i za větší sestavu, takže by nebylo špatné něco koupit v tom bazaru.
Ted jsme k 5-tým narozeninám koupili bicí. Nechal jsem mu pouze 2 základní bubny, jeden přechod a činel, a nechal jsem ho, at se snaží.
Ale souhlasím s tím, že by se dívtě mělo první učit ten snare. Ale podle mého jsou 2 roky příliš. Čtvrt roku to tomu dítěti stačí, nebo s tím sekne a přestane ho to bavit. To je něco podobného, jak kdyby kuchař se první 2 roky učil míchat vařečkou a poté teprve se učil krájet cibuli.
Já osobně jsem proti všelijakým hudebkám, jelikož jsem sám do nich chodil, a zabalil to po 3 letech. Když jsem se pak dal na samouka, nemůžu si ztěžovat.
Takže abych to nějk posoudil z pohledu dítěte, myslím že dítě nemá v hudebce přirozený hudební vývoj. Chodí tam spíše jako do školy. Taky to škola je. Ale pokud dětím dáme volný průběh, ony zjistí co a jak a najdou v sobě ten hudební potenciál i bez učitele. Ale tohle je z pohledu hudebního. Pokud to berete z pohledu pedagogického, psychologického, či výchovného, je to super, když dítě u něčeho zůstane a má to chtění někam chodit.
Abych se zmínil k tématu. Koupili jsme mému bratrovi ty basix. Značce Stagg jsem se obloukem vyhýbal, jelikož mám takový pocit, že ty bubny budou dokonce z plastu. Tyto basix jsou dřevěné a bitelné. Ale bratr asi po pů roce protrhl už blánu na virblu(řekl bych že má celkem dobrý švih v ruce, a hold ta blána není na to stavěná, aby snesla takovou opakovanou zátěž), takže ted je tak všelijak přelepená izolepou, aby to ještě hrálo. Ale jinak super. Můžu doporučit. Pro malé je to dobré. Pokud má kluk už 7, možná by se mohl vměstnat i za větší sestavu, takže by nebylo špatné něco koupit v tom bazaru.
Kytary: Cort EVL K4, stratocaster SX(hand made)
Aparát: ENGL E322 Drive
http://www.bandzone.cz/daystheends
- Monikad
- Rádce
Tak to já to mám opačně. Totální samouk (ono z části to bylo mojí neambiciozností v dětství, ale také rozhodnutím rodičů mi "nekazit" dětství chozením do Lidušky) a z toho plynoucí spousta zlozvyků a možná nevhodných návyků. Sice to potom rozvíjí některé osobitosti ve stylu, ale přece jen je to nepohodlné..... a taky hodně zdlouhavé. Chodit do školy (nebo lépe k privátnímu učiteli), jako že bohužel v 80tých letech min.století žádní rockoví pedagogové nebyli, tak bych ale byla dál a rychleji. Ač jsem samouk, rozhodně bych tuhle cestu nikomu dalšímu nedoporučovala. maximálně tak kombinovat s nějakými privátními lekcemi a pochopitlně lekcemi o hudební teorii (notičky, stupnice, transpozice, harmonie, hra z listu,...). Dnes už si připadám na školu docela stará a také časově hodně vytížená, ale určitě by to chtělo...pajaKahan píše:.......Já osobně jsem proti všelijakým hudebkám, jelikož jsem sám do nich chodil, a zabalil to po 3 letech. Když jsem se pak dal na samouka, nemůžu si ztěžovat.
......... asi po pů roce protrhl už blánu na virblu(řekl bych že má celkem dobrý švih v ruce, a hold ta blána není na to stavěná, aby snesla takovou opakovanou zátěž), takže ted je tak všelijak přelepená izolepou, aby to ještě hrálo........
Ad ta blána: Ono není divu, převozní blána toho moc nevydrží
- pajaKahan
- Kontaktovat uživatele:
s tou blánou nevím jestli se dá vůbec koupit na tyto malé bubny.
To jsem ještě nezkoumal.
To já byl samouk, a nemůžu si to vynachválit. Ale například memé bráchovi takové privátní lekce dávám sám, sednu si s ním občas s kytarou a hrajeme zpíváme, takže já jsem jakoby jeh učitel, akorát ho neučím noty, neučím ho to systematicky, ale srdcově, tak aby to on cítil. Snad se mi tato škola hrou jednou vyvede.
To já byl samouk, a nemůžu si to vynachválit. Ale například memé bráchovi takové privátní lekce dávám sám, sednu si s ním občas s kytarou a hrajeme zpíváme, takže já jsem jakoby jeh učitel, akorát ho neučím noty, neučím ho to systematicky, ale srdcově, tak aby to on cítil. Snad se mi tato škola hrou jednou vyvede.
Kytary: Cort EVL K4, stratocaster SX(hand made)
- Monikad
- Rádce
No o tom mluvím.neříkám že to je úplně špatná cesta, nakonec takhle jsem hudební finesy srdcově pochytávala taky (v pubertě od jednoho letitého zábavového basáka, v té době už o generaci staršího a zkušeného s mnohaletou raxí) ale protože jsem se učila nesystematicky a "od ucha" a srdcově, tak jsem v průběhu své hudební dráhy několikrát přišla na to, že třeba zahraju lecos obtížnějšího, ale naopak některé základní věci kolem techniky hry, které jsem dosud nepotřebovala, nemám vůbec zmáklé a tedy bez toho nelze jít dál.... a doučování toho pak bylo obtížnější a vždy to brzdí i deprimuje.pajaKahan píše:s tou blánou nevím jestli se dá vůbec koupit na tyto malé bubny......... To já byl samouk, a nemůžu si to vynachválit. Ale například memé bráchovi takové privátní lekce dávám sám........ já jsem jakoby jeh učitel, akorát ho neučím noty, neučím ho to systematicky, ale srdcově, tak aby to on cítil. ..........
navíc, i když hudební teorii, tedy alespoň nějaký základy notového zápisu, atd.... mám z pár let foukání do zobcovky, což jsme měli na ZŠ v rámci hudební výchovy jako povinné a pak z kapelnického kurzu před prvními přehrávkami, no přesto mnohokrát lituji, že neumím bravurně zahrát z listu!! A to vidím jako velikou chybu většiny z nás samouků
Blány se prodávají v různých provedeních na každý seriově vyráběný buben. To nemusíš zkoumat, stačí jen tu patřičnou vybrat, koupit, napnout a naladit.
V případě těch BASIX Junior Set je to 10" rozměr, tedy vybírej třeba tady... http://kytary.cz/bici/blany/10/ myslím že sortiment je dostatečně široký. Osobně bych doporučila koukat po pískovaném (coated) provedení, nejlépe nějaké blány s více vrstvami kvůli přezvuku ne zrovna kvalitního bubínku soupravy. Třeba tahle by mohla stačit http://kytary.cz/remo-re-be0110-00-weat ... /HN021422/ ale já sama bych připlatila za tuhle http://kytary.cz/remo-re-p3-0110-bp-pow ... /HN021473/