Ked ma niekto s nim skusenosti mohol by pridat nejake plusy alebo minusy lebo uvazujem ze si ho v buducnosti kupim .....vopred dakujem
Randall RM100KH
Pravidla fóra
Randall RM100KH
Chcel by som sa opytat je tento zosilovač dobry ? http://kytary.cz/randall-rm100kh-vcetne ... /HN099963/
Ked ma niekto s nim skusenosti mohol by pridat nejake plusy alebo minusy lebo uvazujem ze si ho v buducnosti kupim .....vopred dakujem
Re: Randall RM100KH
Bylo by dobrý napsat na jakej hudební styl ho chceš
(tuším že budeš hrát Metalliku že ?)
Jinak je to signature model, takže je tam příplatek za jméno ...
Jinak je to signature model, takže je tam příplatek za jméno ...
Naposledy upravil(a) JohnyWM dne 30.06.2010 16:38, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ty RM zesíky jsou fakt hodně povedený, hrajou skvěle. Snad jen bych doporučil zvážit, jestli kupovat ten signature KH model, nebo jít do obyčejného RM a vybrat si moduly podle sebe.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No mas pravdu chcem hrat Metallicu a myslim ze by mi to mozno aj stacilo na ich pesnicky ked je s nim spokojny Kirk cize mozem v pohode kupit hej?
Jen bych podotkl, že to, že Kirk hraje na Randall, neznamená, že je s ním spokojený. Spíš ho v kapse hřejí ty peníze, které z toho má.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
To je pravda ale musi to byt dobre za taku cenu nwm hral si na nom?
Kdepak, nehrál. A nepochybuju o tom, že hraje dobře. Jen chci říct, že orientovat se podle toho, že je to
a) signature někoho známého
b) aparát někoho známého
c) značka někoho známého
d) drahé
je dost krátkozraký přístup.
a) signature někoho známého
b) aparát někoho známého
c) značka někoho známého
d) drahé
je dost krátkozraký přístup.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Hej s tym suhlasim len fakt potrebujem poradit od odbornikov 
- Nero
- Rádce
Tak tak... Koluje dost zákulisních informací, že ted Hammett docelá závidí Hetfieldovi jeho Blackstar Series One (údajně se plánuje i jeho signature verze), nicméně s těmi Randally se prostě ukazovat musí. A jestli na ně opravdu hraje, to se asi nedovíme, pokud neznáte nějakýho jeho bedňáka.Bummer píše:Jen bych podotkl, že to, že Kirk hraje na Randall, neznamená, že je s ním spokojený. Spíš ho v kapse hřejí ty peníze, které z toho má.
Nicméně tak jako tak, ty RM hrajou dobře. A pokud ti sedí, tak proč ne, klidně ber i KH verzi.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Věřím tomu že to hraje dobře i když s ním zkušenosti nemám.
Myslím že tuten aparát je založen na modulech které vycházejí z jednotlivých (Metallicou používaných) aparátů.
Proto možná pro Kirka bude praktické mít při skládání či ve zkušebně jeden univerzální aparát.
Naživo či na nahrávání asi budou stejně používat jejich klasické aparáty jako Diezel, Mesa a Roland (na čistý) protože si to jednoduše můžou dovolit a kvalitou či charakteristikou zvuku to Randalla nejspíš předčí. Proč používat napodobeninu když si člověk může dovolit originál.
Tím jsem chtěl jenom napsat názor na to jak podle mě Kirk Randalla doopravdy používá.
Myslím že tuten aparát je založen na modulech které vycházejí z jednotlivých (Metallicou používaných) aparátů.
Proto možná pro Kirka bude praktické mít při skládání či ve zkušebně jeden univerzální aparát.
Naživo či na nahrávání asi budou stejně používat jejich klasické aparáty jako Diezel, Mesa a Roland (na čistý) protože si to jednoduše můžou dovolit a kvalitou či charakteristikou zvuku to Randalla nejspíš předčí. Proč používat napodobeninu když si člověk může dovolit originál.
Tím jsem chtěl jenom napsat názor na to jak podle mě Kirk Randalla doopravdy používá.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
hraje to fakt pekne, podle nekterych konstrukteru je povedenejsi 50w verze - nicmene ta zas ma jen dva supliky
tyhle modularni systemy jsou parada protoze se to da modifikovat na opravdu dobre zvuky (ty moduly). casem na to chci postupne prejit, zkus si vyhledat salvation mods - to je typek z Budejovic ktery dela opravdu profi moduly podle znamych zapojeni a hraje to o tridu vys nez ty stock moduly.
- Nero
- Rádce
To je jediná škoda, aspon podle mě, že ty 50 mají jen 2 moduly. Nebo by ty 100 mohly mít power-switching, to by pak bylo téměř dokonalé.
PetrPeter 1975 - 2008
podle me v klidu bude fungovat trik s vytazenim dvou lamp v konci, jinak mi ten rozdil i tak prijde pidi 
- Nero
- Rádce
To máš pravdu, ale když už by tam ten powerswitch byl, tak by se mohlo přepínat mezi 2 a 4 lampama a triodou / pentodou, takže by z toho bylo 100 / 50 / 25 / 12 W, jako mají třeba Rivery KR...
Já nejsem nenáročný člověk
Já nejsem nenáročný člověk
PetrPeter 1975 - 2008
z myho pohledu tyhle mody bohuzel vetsinou zvuk spis delaji horsi nez lepsi
hlavne pentoda / trioda. nakonec u tehlech zesaku precpanych modama skoncim na zakladnim nastaveni 100w/pentoda protoze to tak hraje nejlip, stejne jako vetsina lidi co znam (vlastne vsichni).
- Nero
- Rádce
Tak co jsem měl možnost poznat, tak u některejch (možná větší části, těžko říct) to sice zvuk kazí, ale jsou i aparáty, kde ne. Jasně že se mění charakter zvuku (hlavně u pentody /triody to musí být poznat), ale ne vždy to je k horšímu. Nicméně uznávám, že pokud se ten aparát s tímhle přepínáním popral dobře, tak šlo většinou o Mesu, kde je to o něčem trochu jiném, jestli se nepletu...
Nicméně jsme asi trochu OT
Nicméně jsme asi trochu OT
PetrPeter 1975 - 2008
no me se to prave hlavne u mesy nelibilo, ale proti gustu
treba i prepinani na marshallech mi prislo vzdycky vylozene k horsimu, ale nekdo to treba vyhledava.