Epiphone Les Paul Special II

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
oximoxi

Epiphone Les Paul Special II

Příspěvek od oximoxi »

Chci začít diskusi o tomto nástroji. Vypadá víc než zajímavě a při pohledu na cenu ještě víc. Případní majitelé se nám můžou pochlubit. :wink:
woro90-1

Re: Epiphone Les Paul Special II

Příspěvek od woro90-1 »

Měl jsem to v ruce párkrát a ty peníze se dají vyhodit i jinak. Chcíplá, mokrá, mizerné pražce, hnusný lak. Od Epi bych čekal víc. Ale možná si ji pletu s LP100, jedna z nich je horší a druhá je taky mizerná, ale nevím která víc.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Prašť jako uhoď Woro...
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Já jí mám a záleží asi i hodně na kusu. Protože jsem s ní dost spokojen, skvělé zpracování. Od výroby seřízená, pražce ok, ladí. I snímače jsou ok. Ale kupoval jsem jí z druhé ruky asi za 1500...A za tu cenu si nemohu stěžovat. Takže spíše než jí kupovat, bych ti doporučil spíše hledat jí kolem bazaru a vyzkoušet si jí. Mohl bys narazit na levný kus. Za tuhle cenu bych se být tebou podíval někde jinde...Nejlépe v bazaru...
Ale jak říkám zpracování a zvuk se mi dost líbí, i když ten zvuk je docela specifický, dělá to asi ten šroubovaný krk...
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Radši bych si koupil jetýho corta
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Elkesar: Jo, tomu bych celkem věřil, jen to chce mít štěstí na slušný kus nebo umět dobře vybrat. A to bohužel většina lidí kupujících kytaru této třídy ještě neumí. Jeden slušný kus jsem také měl v ruce, ale ostatní děs a hrůza. Nevěřil bych že Epi může mít horší zpracování než Stagg, dost jsem se zděsil. Z dálky vypadají nádherně, ale zblízka...
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Hele ale měl jsem stagg LP speciální kus v ruce byl asi za 5k a musim říct ten lak skoro byl srovnatelnej s mím gibsonem std. čuměl jsem na to jak svin tak jsem si ho zkusil a ono to i fakt slušně hrálo zpracování na to že to byl stagg 1000%. Ono asi opravdu jde u těhle těch kytar o náhodu pokud bych si měl koupit např. m600 nebo toho stagga beru stagga, ale všechny ostatní co jsem jenom viděl slyšel je hrůza a děs.
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
kubahurvajz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubahurvajz »

Na to, že je to překližka není špatná. Líbí se mi nižší hmotnost, ale vysloveně mi na ní vadí šroubovaný krk. Na druhou stranu moc kytar v této cenové hladině nemá snímače s AlNiCo magnety...
"...udělám mléko z hlíny!" - MC Confusing
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

V téhle cenové kategorii je jedno, jaké magnety ty snímače mají. A ona kopa z nich bude AlNiCo, jen to neuvádí. Nicméně ta překližka je dost neutrální faktor, asi tak stejně jako ten šroubovaný krk. Totálně to ničí tón, jaký by ten nástroj (teoreticky) měl mít.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nero píše:Nicméně ta překližka je dost neutrální faktor, asi tak stejně jako ten šroubovaný krk. Totálně to ničí tón, jaký by ten nástroj (teoreticky) měl mít.
Tak neutrální nebo negativní? Navíc bych řekl že překližka a šroubovaný krk ten tón spíš mění než ničí. Překližka může na elektrice znít dost dobře. Jen nezní jako masivní mahagon. Podle mě kytara tvarovaná jako LP nemusí znít jako LP - ať si zní klidně jako dudy, když se mi ten zvuk bude líbit, půjdu do ní. A když ne, nepomůže tomu ani to, že bude znít jako LP. Ostatně když už jsme u LP, vytýkal bys Junioru (tenké tělo bez javoru, wraptail, P-90) že nezní jako tlusté LP s ToM a HB? :wink:

Ale to je jen můj pohled člověka nehledajícího konkrétní zvuk podle nějaké předlohy. Chápu že spousta lidí si kupuje něco co vypadá jako kytara jejich vzoru a chtějí i zvuk tohoto vzoru, a jsou zklamaní když to zní jinak.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

.

Nevytýkal - protože je tlustší než tlusté LP:

I´m wheels... movin´wheels
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Fail. :oops: Melody Maker. Vypadá takřka stejně ale je tenčí.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

woro90-1 píše:Fail. :oops: Melody Maker. Vypadá takřka stejně ale je tenčí.

Jo, to jsem si přesně myslel že myslíš MM :wink:
I´m wheels... movin´wheels
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

woro90-1 píše:
Nero píše:Nicméně ta překližka je dost neutrální faktor, asi tak stejně jako ten šroubovaný krk. Totálně to ničí tón, jaký by ten nástroj (teoreticky) měl mít.
Tak neutrální nebo negativní? Navíc bych řekl že překližka a šroubovaný krk ten tón spíš mění než ničí. Překližka může na elektrice znít dost dobře. Jen nezní jako masivní mahagon. Podle mě kytara tvarovaná jako LP nemusí znít jako LP - ať si zní klidně jako dudy, když se mi ten zvuk bude líbit, půjdu do ní. A když ne, nepomůže tomu ani to, že bude znít jako LP. Ostatně když už jsme u LP, vytýkal bys Junioru (tenké tělo bez javoru, wraptail, P-90) že nezní jako tlusté LP s ToM a HB? :wink:

Ale to je jen můj pohled člověka nehledajícího konkrétní zvuk podle nějaké předlohy. Chápu že spousta lidí si kupuje něco co vypadá jako kytara jejich vzoru a chtějí i zvuk tohoto vzoru, a jsou zklamaní když to zní jinak.
Fail - negativní, samozřejmě... :roll:

V tomto případě ten tón ničí - protože vůči tomu, co od LP čekáš, ho změní k horšímu :wink: A předpokládám, že lidi, co se podobný nástroj kupují, tak tak činí kvůli tomu, že chtějí zvuk jako má LP.

Co se týče Melody Makera, tak je jasné dané, že to je Melody Maker, a ne Les Paul. Narozdíl Les Paul Special už má název, který se snaží o něčem vypovídat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

woro90-1 píše:Elkesar: Jo, tomu bych celkem věřil, jen to chce mít štěstí na slušný kus nebo umět dobře vybrat. A to bohužel většina lidí kupujících kytaru této třídy ještě neumí. Jeden slušný kus jsem také měl v ruce, ale ostatní děs a hrůza. Nevěřil bych že Epi může mít horší zpracování než Stagg, dost jsem se zděsil. Z dálky vypadají nádherně, ale zblízka...
Tuším, že bylo několik serií. Ten můj vypadá trochu jinak než ty nové co se teď prodávají. Má jinou barvu potenciomentru. A celkově působí tak nějak lepším dojmem, srovnávám s tím co jsem viděl v obchodu...ty kytary co jsem držel byly nějaké lehčí než ta moje oprýskaná stará mrcha.:))

Schválně si zajdu do hudebnin a zahraju si tam na ty potvory co tam schovávají:))
Furch Durango
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Elkesar píše:Schválně si zajdu do hudebnin a zahraju si tam na ty potvory co tam schovávají:))
Mám dojem že vy kytarách jsem nedávno narazil na jednu obzvlášť hroznou, ale nevím jestli si vzpomínám správně, to jsme byli vybírat kytaru spolubydlovi a prochodili jsme toho strašně moc...
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

No já se podívám v Ostravě...ale tuším, že i tady je někde jedna hodně divná:)
Furch Durango
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Tak jsem tam byl a podíval se na ten šrot. A musím říct, že mám asi úplně jinou kytaru. Ta má má, jiné kryty potenciometrů. A celkově je těžší. To na co jsem hrál...no nevím 4K bych za to fakt nedal...
Furch Durango
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Nero píše: V tomto případě ten tón ničí - protože vůči tomu, co od LP čekáš, ho změní k horšímu :wink: A předpokládám, že lidi, co se podobný nástroj kupují, tak tak činí kvůli tomu, že chtějí zvuk jako má LP.
No tadyhleta placka LP už ani moc nepřipomíná, takže kdo se bude za LP hnát jen podle vzhledu, tak vybere minimálně něco klenutého a to už je zase o něčem jiném...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
LukeD

Příspěvek od LukeD »

Já mám Special II už asi 4 měsíce a musím říct že je to super kytara za malý prachy.. konkretne na http://www.kytary.cz velmi levná.. :D doporučil bych ji asi pokročilým kytaristům kteří chtějí mít kvalitu za par korun.. :wink: a rozhodně na teto kytaře neprodelate.. Epiphone jako vždy odvedl slušnou praci.. 8)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“