Peavey Valveking 212 - výměna lamp
Pravidla fóra
Peavey Valveking 212 - výměna lamp
Zdravím, asi budu za idiota, ale slyšel jsem, že Valveking 212 má přednastavený BIAS a tak můžu lampy v zesilovači (6L6GC x 4) prostě pouze sám vyjmout, zapojit nové a hrát bez potřeby nějak BIAS upravovat. Je toto pravda? díky za odpovědi
Macho PRS Custom 24, Epiphone SG Custom Prophecy EX (EMG verze), Peavey Valveking 212 + Vox Satchurator, Vox TimeMachine, ProCo kabeláž a pár dalších efektů
Re: Peavey Valveking 212 - výměna lamp
jestli tam ta možnost nastavit BIAS neni uz odvýrobce tak jen přehodíš lampy a hraješ dál . a pak si ještě zjisti jestli ty lampy naj bejt zpárovaný
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
maj bejt zparovany
koupit lampy, vyměnit starý a hrát dál. lampy za dobrou cenu maj treba tady v gesu http://www.ges.cz/elektronky/elektronky ... ?so=1&of=1
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Jojo, díky moc, už je objednávám.
Macho PRS Custom 24, Epiphone SG Custom Prophecy EX (EMG verze), Peavey Valveking 212 + Vox Satchurator, Vox TimeMachine, ProCo kabeláž a pár dalších efektů
Já bych měl ještě dotaz ... odešla mi lampa v Peavey vlv 212 a zajímalo by mě jaký je rozdíl např. mezi:
6L6GC STR-MQ
6L6GC STR TAD Tubes Premium
Bugera 6L6GC-4
Jsou zaměnitelné s s těmi v mém zesilovači, které mají označení jen 6l6GC. Vyměnit bych je dokázal určitě sám, kdyby byly zaměnitelné.
A další dotaz, jen pro utvrzení se, je, jestli se musí měnit všechny čtyři lampy? Ta jedna co odešla nestačí, že, protože jsou zpárované, že?
Díky všem
6L6GC STR-MQ
6L6GC STR TAD Tubes Premium
Bugera 6L6GC-4
Jsou zaměnitelné s s těmi v mém zesilovači, které mají označení jen 6l6GC. Vyměnit bych je dokázal určitě sám, kdyby byly zaměnitelné.
A další dotaz, jen pro utvrzení se, je, jestli se musí měnit všechny čtyři lampy? Ta jedna co odešla nestačí, že, protože jsou zpárované, že?
Díky všem
Zdravím, Koudelníku lampu si klidně vyměň a nehledej v tom problém. Všechny elektronky, které jsi uvedl jsou typu 6L6GC, tudíž stejné, na ta další písmenka nemusíš brát ohled, je to asi nějaké obchodnické značení, které nevypovídá nic o elektrických parametrech - ty jsou určeny jednoznačně typem. Co se týká párování, tak bys měl vyměnit kromě té vadné minimálně ještě tu, která s ní pracuje paralelně. Ovšem samozřejmě je v tomto případě (kdy není možno měnit bias) lepší, i když dražší vyměnit celou čtveřici.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.