Peavey Valveking 212 - výměna lamp

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Tuczech

Peavey Valveking 212 - výměna lamp

Příspěvek od Tuczech »

Zdravím, asi budu za idiota, ale slyšel jsem, že Valveking 212 má přednastavený BIAS a tak můžu lampy v zesilovači (6L6GC x 4) prostě pouze sám vyjmout, zapojit nové a hrát bez potřeby nějak BIAS upravovat. Je toto pravda? díky za odpovědi
Macho PRS Custom 24, Epiphone SG Custom Prophecy EX (EMG verze), Peavey Valveking 212 + Vox Satchurator, Vox TimeMachine, ProCo kabeláž a pár dalších efektů
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Peavey Valveking 212 - výměna lamp

Příspěvek od core88 »

jestli tam ta možnost nastavit BIAS neni uz odvýrobce tak jen přehodíš lampy a hraješ dál . a pak si ještě zjisti jestli ty lampy naj bejt zpárovaný
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

maj bejt zparovany
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

koupit lampy, vyměnit starý a hrát dál. lampy za dobrou cenu maj treba tady v gesu http://www.ges.cz/elektronky/elektronky ... ?so=1&of=1
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Tuczech

Příspěvek od Tuczech »

Jojo, díky moc, už je objednávám.
Macho PRS Custom 24, Epiphone SG Custom Prophecy EX (EMG verze), Peavey Valveking 212 + Vox Satchurator, Vox TimeMachine, ProCo kabeláž a pár dalších efektů
Koudelnik

Příspěvek od Koudelnik »

Já bych měl ještě dotaz ... odešla mi lampa v Peavey vlv 212 a zajímalo by mě jaký je rozdíl např. mezi:

6L6GC STR-MQ
6L6GC STR TAD Tubes Premium
Bugera 6L6GC-4

Jsou zaměnitelné s s těmi v mém zesilovači, které mají označení jen 6l6GC. Vyměnit bych je dokázal určitě sám, kdyby byly zaměnitelné.

A další dotaz, jen pro utvrzení se, je, jestli se musí měnit všechny čtyři lampy? Ta jedna co odešla nestačí, že, protože jsou zpárované, že?
Díky všem
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdravím, Koudelníku lampu si klidně vyměň a nehledej v tom problém. Všechny elektronky, které jsi uvedl jsou typu 6L6GC, tudíž stejné, na ta další písmenka nemusíš brát ohled, je to asi nějaké obchodnické značení, které nevypovídá nic o elektrických parametrech - ty jsou určeny jednoznačně typem. Co se týká párování, tak bys měl vyměnit kromě té vadné minimálně ještě tu, která s ní pracuje paralelně. Ovšem samozřejmě je v tomto případě (kdy není možno měnit bias) lepší, i když dražší vyměnit celou čtveřici.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“