Co vám ze začátku při hře ve stoje dělalo největší problem..

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
kytarákjames
Kontaktovat uživatele:

Co vám ze začátku při hře ve stoje dělalo největší problem..

Příspěvek od kytarákjames »

Nějak mě to napadlo....protože sem konečně s kytarou stoupl a dělá mi problem tlumení....:-/:(
Skořepný Šokátor

Re: Co vám ze začátku při hře ve stoje dělalo největší problem..

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Dát popruh tak, aby mě to vyhovovalo - zkus to taky nějak poštelovat, když se ti blbě tlumí
fekál.
frajerik
last.fm: http://www.last.fm/user/nerbo

Příspěvek od frajerik »

Asi to že som ľavačku neroztiahol tak ako v sede. Ale už je to lepšie no ešte nie dokonalé :D
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Já jsem si teď poprvé taky s elektrikou stoupl a povolil jsem řemen co nejmíň. Nevidím na pražce a blbě se mi to mačká, ruka povolená a někdy i zabolí. Musím se to nějak naučit kurňa. :roll:
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Ze kdyz jsem mel kytaru moc nizko, tak jsem nechytil a nezahral naprosto nic... musim mit kytaru vysoko, idealne jako basak the.switch...
Hodně budem někde...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

speed8 píše:Já jsem si teď poprvé taky s elektrikou stoupl a povolil jsem řemen co nejmíň. Nevidím na pražce a blbě se mi to mačká, ruka povolená a někdy i zabolí. Musím se to nějak naučit kurňa. :roll:
Tak si ten řemen utáhni a hned se ti bude hrát líp... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

JJ, mě se jako začátečníkovi taky dobře hraje, když ji mám vysokou. Jen mám problém, že mi břicho tu kytaru dává dost do boku levá ruka na to není zvyklá :-D
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

začínal jsem punkově - rovnou jsme měli kapelu a hráli ve zkušebně basa-bicí-kejtra i když jsme nic neuměli....ale aspoň jsem se naučil hrát rovnou vestoje takže když jsem si s kytarou někdy sednul, byl to spíš takovej bonus že to šlo najednou malinko líp:-)
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

že se mi začal kroutit kabel
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Dark Axel píše:že se mi začal kroutit kabel
njn, jak tak u toho přešlapuju, tak si musím dávat bacha, abych se v něm nezamotal :-D
Lamps

Příspěvek od Lamps »

No to bylo šílený .. mi dělalo strašněj problém stát a vůbec chytnout jakejkoliv tón až akord, dodnes moc nechápu jak je to možný..
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
Teorge

Příspěvek od Teorge »

A do teď mi dělá problém, že občas, když spěchám a sundávám ji,tak se občas majznu kytarou do nosu :-D
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

No, asi že je vidět hůř na hmatník, v sedě si kytaru můžu naklonit jak chci. Naštěstí mám "tečky" i na boku krku, takže se to nějak dá, než se na něm naučím dobře pohybovat..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

Dark Axel píše:že se mi začal kroutit kabel
jo je pravda že tohle mě taky dlouho štvalo...teď už sem půl roku šťastnym majitelem bezdrátu a sem happy:-)
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
Jimmy2

Příspěvek od Jimmy2 »

Záda, ale vyvážila to naprostá volnost ruk, tomu jsem zpočátku nemohl uvěřit :-)
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Teorge píše:njn, jak tak u toho přešlapuju, tak si musím dávat bacha, abych se v něm nezamotal :-D
Proč proboha? :D Vem si AC DC Angus se vněm jednou zamotal říznul sebou o zem a bigo! založil na tom celou svou podiovou show :D :D

Jinak při hře ve stoje mi dělá největší problém seštelovat popruh - buď je moc nízko a špatně se mi hrajou Baré, ale perfektně se mi tlumí, nebo je vysoko a dobře se hrajou baré, ale špatně se mi tlumí :D
Většinou když se mi jej povede seštelovat, hraju pár dní aniž bych stál jak prkno na jednom místě a můžu štelovat zase :D Asi si jej lihovnkou označkuju.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

kytara proklate nizko u pasu(spise u kolen)..
..bolela me ztoho levaa ruka, tak sem to dal trochu vyse...a uz to je to v cajku
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Největší potíž byla najít tu správnou délku popruhu. Kytara skoro u kolen sice vypadala dobře před zrcadlem, ale chytit power už se nedalo. Kytara skoro na hrudi zase umožňovala bezproblémový přístup do všech koutů krku, ale ruku byla příliš vysoko, takže se moc dlouho v kuse hrát nedalo... Teď mám teda kytaru docela nízko (viz profilová fotka na Facebooku), ale power chordy zvládnu, akordová hra taky v pohodě, licky ve vyšších polohách už jsou limitovány jen konstrukcí kytary. Je to o zvyku a o cviku. :)

No a zamotaný kabely - to je klasika. :D
dodohonza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dodohonza »

Na starý kolena :D jsem si pořídil fendra a učím se a mučím se! Největší problém mi dělají silné prsty... Stále při dohmatu škrtám o vedlejší struny to je hrůza! Poraďte někdo prosím staršímu začínajícímu rockerovi :?
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

dodohonza píše:Na starý kolena :D jsem si pořídil fendra a učím se a mučím se! Největší problém mi dělají silné prsty... Stále při dohmatu škrtám o vedlejší struny to je hrůza! Poraďte někdo prosím staršímu začínajícímu rockerovi :?
Co chceš poradit? Operaci? :D Hraj, cvič, trénuj a ono se to poddá. :wink:

Na prsty nadává každej: buď je má moc krátký, nebo zase moc dlouhý, nebo jsou tlustý, nebo naopak hrozný sirky... To si nevybereš. :)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“