Kupovat snímač?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Kupovat snímač?

Příspěvek od Eizor »

Zdravím,
mám akustickou kytaru Takamine, hraje vynikajícně, ale jelikož hraju v kapele a potřebuju akustický zvuk, chtěl bych na ni dát snímač, ale nevím jak je to s kvalitou nechci nic, abych do kytary musel vrtat, takže jsem našel na internetu snímače Shadow SH 330 a SH 145.
Máte s tím někdo zkušenosti? Rezonují? A hlavně jaký je zvuk.
Nebo jestli se vyplatí si našetřit na elektroakustiku, místo kupování snímače.
Díky
tady hraju teď KOSMONOPOL
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: Kupovat snímač?

Příspěvek od Atkins »

SH 330, je elektromagnet, takže ten zvuk bude daleko víc elektrický než akustický. Naopak (zabudované) piezo bude vždy znít "akustičtěji".
Pokud chceš co nejméně zásahů do nástroje, pak doporučuji pasivní piezo a externí preamp s EQ. Takže pouze jeden malý otvor v kobylce a jeden otvor pro výstupní jackovou samici, pokud možno v místě, kde nástroj nejméně rezonuje.
Nejlepších (míněno nejvěrnějších) výsledků ovšem docílíš kombinací pieza a mikrofonu.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Re: Kupovat snímač?

Příspěvek od Eizor »

Díky za odpověď,
a ještě se chci zeptat, jestli nemáte někdo náhodou s těmito snímači zkušenosti?
Na kytarách jsem našel ještě http://kytary.cz/seymour-duncan-serie-w ... /HN088310/ a http://kytary.cz/seymour-duncan-snimac- ... /HN088309/ (tedy SEYMOUR-DUNCAN Serie Woody™ XL a SEYMOUR-DUNCAN Snímač Woody™ HC do ozvučného otvoru pro akustické kytary)
Mám akustickou kytaru Takamine G220, tak jestli nemáte někdo zkušenosti, jestli je lepší shadow nebo duncan a jestli to nacpu do ozvučnice a jestli nebudu potřebovat pak ještě tlumítko, aby kytara nerezonovala do zesilovače.
Díky
tady hraju teď KOSMONOPOL
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“