powermix 2x50w

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...
Odpovědět
milouš

powermix 2x50w

Příspěvek od milouš »

Ahoj mám powermix Lem 2x50w.Jak vykoné reproboxy by jste mi někdo doporučil.Rovných 50w RMS a nebo něco silnějšího s rezervou.Musí výkon beden odpovídat udaji na vystupech?Má 4Ohmy.Dík.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: powermix 2x50w

Příspěvek od Wohma »

Vykon (resp. prikon) beden by mel mit rezervu, doporucuje se vetsinou cca 20% rezerva, to by melo byt bezpecny. Samozrejme vyraznejsi rezerva nevadi, bez problemu bude hrat i 200W bedna. Nizsi by ten vykon byt ale rozhodne nemel.

Jinak bacha na ruzny vykony, zvlaste na stare technice se klidne udava sinusovy vykon, dneska zas vyrobci casto udavaji obskurni udaje jako Music nebo Program vykon, casto tady udaji jen Peak, aniz by to zminili.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
milouš

Příspěvek od milouš »

Ahoj.Četl jsem názor,že při menším výkonu na zesilovači při silnějších bednách může dojít ke zkreslení zvuku.Prostě když pustím do 150w beden 50watů tak to bude furt 50watů a ne plnohodnotnývh 150w.A nebo mi jeden zvukař říkal,když mám silnější zesilovač a míň watů v bednách,tak když to jen lehce zesílím abych je neodpálil tak zvuk bude čistší, konkrétní nezkreslený.Co vy na to?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Oboji je podle me tak trochu mimo - ke zkresleni rozhodne nedojde, bude to proste jen nevyuzity potencial reprobeden. K nejakemu zahluseni a zavrenemu zvuku by mohlo dojit, pokud by bedny byly natolik naddimenzovane, ze bsy je provozoval na zlomkovem vykonu a tim padem by se zvuk nemusel poradne "otevrit", to ale mluvime o nekolikanasobnem rozdilu ve vykonu. U kytarovych beden je bezne, ze na 100W (nebo i 50W) zesilovac je 4x12" bedna s vykonem 200-400W a problem v tom opravdu neni (maximalne, kdyz clovek musi opravdu hodne krotit hlasitost).

Kdyz mas silnejsi zesilovac, tka nevim, jestli bude zvuk cistsi, prijde mi to spis jako mytus a nemyslim si, ze by rozdil byl markantni. Dulezite ale je, ze pak nikdy nevis, na jakou hlasitost to muzes provozovat (neroste linearne) a kdy tam bude nejaka spicka, ktera uz pro bedny muze byt moc. To se zkratka neda nikdy predvidat a proto se doporucuje mit nejenom stejny, ale radsi vyssi vykon beden.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

milouš píše:Ahoj.Četl jsem názor,že při menším výkonu na zesilovači při silnějších bednách může dojít ke zkreslení zvuku.Prostě když pustím do 150w beden 50watů tak to bude furt 50watů a ne plnohodnotnývh 150w.A nebo mi jeden zvukař říkal,když mám silnější zesilovač a míň watů v bednách,tak když to jen lehce zesílím abych je neodpálil tak zvuk bude čistší, konkrétní nezkreslený.Co vy na to?
ad 1)to neni o poměru výkonu zesilopvače a příkonu beden, ale jen o výkonu zesilovače - spousta lidí nemá odhad a nedělá jim problém zesilovače přebudit - přebuzenej zesilovač pak dokáže zničit bedny i se sebevětším příkonem...

ad 2) fígl je v tom, že při běžný reprodukci (koncert, CD, atd...) nikdy nevyrobíš zatížení stejně veliký, jako je teoretický símusový při daným výkonu - tudíž nikdy ti zesilovač nebude dávat 100% výkonu v kuse, ale jen ve špičkách (a nebo když ho přebudíš) - díky tomu máš domělou rezervu a můžeš si dovolit nasadit na bedny silnější zesilovač než je příkon beden....

například: na jedný instalaci mám 2 JBL JRX125 (500W, 4Ohm) živený QSC RMX 2450 (2x750W / 4 Ohm) - protože naštěstí nejni nikde zvuk přebuzenej, tak bedny zpávaj v pohodě a vesele již několik let každodenního provozu
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“