Mesa Solo Head 50 - výměna lamp

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Mesa Solo Head 50 - výměna lamp

Příspěvek od bubucci »

Práci čest,
dneska jsem si dovezl single recto a budu chtít vyměnit lampy, protože už dosluhují. Má cenu kupovat originál mesa flašky nebo se radši poradit např. s p. Horkym a dát tam něco jiného??? Popř. jestli tu má někdo nějaké ozkoušené kousky. Podle manuálu by je mělo stačit vyměnit za originály, ale radši to nechám i seřídit, protože nechci něco do**bat hned první týden :D
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Mesa Solo Head 50 - výměna lamp

Příspěvek od Fade »

Ono to máš celkem jedno. Mesa lampy jsou v podstatě normální lampy, které jsou vybírané a mají hodnoty, které požaduje ten fixní bias. Když zajdeš za Horkým, tak ti taky vybere dobré kousky a bude to valit jako ďábel. Já ale doporučuju Honzy Vladyku, pokud jde o Rectifier. Přeci jen ví o Rectifierech více než HOT a jiní výrobci. Nebo ještě přibližně stejně ví Dušan Zeman. Ale co vím, tak většina slavnějších kytaristů z Prahy, kteří mají Rectifier si to chodí seřizovat k Honzovi. Například Jan Volák, který hraje kytaru Landovi byl seřídit Duala a vyměnit lampy u Honzy a rovnou vyzkoušel Rockwella. Dopadlo to tak, že Mesu prodal a jede na Rockwelovi :D To jen tak na okraj ale. Za mě Honza Vladyka. Navíc ti to udělá po domluvě i na počkání.

//EDIT: Mimochodem, gratuluji k novému skvělému kousku :) Ať to hraje!
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

No pro mě je to do Prahy kvůli aprarátu zbytečné jezdit, ikdyž je možné, že tam byl servisovaný, protože jsem ho kupoval od kytaristy Atari Terror a oba mají (měli :)) rectifiery, ale neříkal mi, kde je servisují. Zkusím zavolat p. Horkému, jak je na tom s časem, mám to k němu blíž než k Zemanovi.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nevím kde jsem to četl, ale prý Mesa flašky co se dají běžně koupit jsou nejhorší čína, ale servisákům chodí jako Mesa "rebranded" vybírané Sovteky, ty se do toho také dávají ve fabrice.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak Horký mi říkal, že tam má skladem 5881 od JJ a že prej to bude mít trošku středovější zvuk než 6L6, což mě vyhovuje. A za ty peníze, co bych dal za origo, to budu mít se seřízením a benzínem.
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

bubucci píše:Tak Horký mi říkal, že tam má skladem 5881 od JJ a že prej to bude mít trošku středovější zvuk než 6L6, což mě vyhovuje. A za ty peníze, co bych dal za origo, to budu mít se seřízením a benzínem.
www.Eurotubes.com

vyber si set pro single recto, lampy si můžeš vyměnit sám, zvládne to každý jelito, stačí ti k tomu elektrikářský měřák, návod jak ho použít pří výměně je na netu :)

ušetříš a do budoucna se to hodí, teda pokud nejsi pohodlný :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jenze recto ma fixed bias, tak co s merakem? :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

woro90-1 píše:Nevím kde jsem to četl, ale prý Mesa flašky co se dají běžně koupit jsou nejhorší čína, ale servisákům chodí jako Mesa "rebranded" vybírané Sovteky, ty se do toho také dávají ve fabrice.
nejsou náhodou Sovteky rebranded EHX? :lol: čili mesa by byla double rebranded? :-D to je zábavná představa... ale mezi náma bych se ani nedivil :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

woro90-1 píše:Nevím kde jsem to četl, ale prý Mesa flašky co se dají běžně koupit jsou nejhorší čína, ale servisákům chodí jako Mesa "rebranded" vybírané Sovteky, ty se do toho také dávají ve fabrice.
me by teda zajimalo kde se tohle da zjistit popr nejak overit, zatim ze vsech zdroju vim ze mesa flasky jsou rebrand sovteky vsechny, proc by to takhle debilne delili a pridelavali si praci? :) nehlede na to ze ty ciny by museli taky prebrat takze by to vyslo skoro stejne.
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

Kinx píše:jenze recto ma fixed bias, tak co s merakem? :)

já měl triplerecto dual channel a při výměně lamp jsem kontroloval zda jsou hodnoty tak jak mají být

:P
Terror Incognita

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ale to ti pak muze bejt stejne jedno kdyz mas jednu sadu lamp ne ? :) leda ze by mel jeste pajecku, trimr a schema ze by si tam rovnou dal na bias trimr.
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

Kinx píše:ale to ti pak muze bejt stejne jedno kdyz mas jednu sadu lamp ne ? :) leda ze by mel jeste pajecku, trimr a schema ze by si tam rovnou dal na bias trimr.

ne to bych to potom teprve predal tomu odborníkovi :)
Terror Incognita

Obrázek
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Proč s tím nezajedeš do Rožnova nebo Ostravy ?
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jj, třeba pan Matoušek servisuje v Ostravě známému Rectifier a je spokojený. Hraje to skvěle.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Třeba: to je velkoservis. A v Rožnově máš Grégu a ještě jeden tam je.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“