Kytara za 6000, popř. až 12 000

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Mast3r

Kytara za 6000, popř. až 12 000

Příspěvek od Mast3r »

Ahoj,
plánuju koupi el. kytary s cenou kolem 6000, s tím, že mám možnost si půjčit až do 12 000 (což by ale znamenalo, že na kombo bych si počkal až tak do vánoc... i když hraní na sucho bych bez problému přežil :) ).

Rád bych z těch peněz vytřískal co nejvíc, takže se určitě nebráním i bazaru apod... Hrát budu rock, metal, ale i jazz a blues, takže něco spíš univerzálnějšího, co si poradí se zkreslením i čistším zvukem.
Zvukově se mi líbí LPčka, ale bohužel ta konstrukce mě vůbec nesedí - tlačí, bolí mě pravačka, ostré hrany, vysoká kobylka, ... Nejlíp se mi hraje na straty a jim podobné, i když jsem měl čest hrát třeba na levnější SG a tam taky nebyl problém. Bohužel strat asi není zvukově to, co hledám.

Přemýšlel jsem nad nějakou Ibanezkou, i když jsem ještě neměl přiležitost si nějakou pořádně ochmatat :D ( - plánuju co nejdřív napravit :) ). Jsou údajně vcelku univerzální, konstrukčně podobné stratu, a jako fanouškovi Satrianiho se mi snad bude zamlouvat i zvukově :)

Děkuju za rady, snad tu není přepožadavkováno :D
Ibanez S520EX :: Roland Cube 30X :: M-Audio FT MK2
Obrázek
DL
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara za 6000, popř. až 12 000

Příspěvek od DL »

(některé) Schectery se (mohou) podobají zvukem LP.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Amid

Příspěvek od Amid »

hmm, ty požadvaky... nejlépe bych volil nějakou Ibanezku(mají krásně rychlý krk, ten ti určitě sedne :) ), třeba bazarovou a když vyměníš snímače, např. kombinace SD sh-4 a sh-1, dokážes z toho potom vyludit opravdu široku paletu zvuku, od bluesu až po metalovou pilu...
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fundametalista »

Amid píše:hmm, ty požadvaky... nejlépe bych volil nějakou Ibanezku(mají krásně rychlý krk, ten ti určitě sedne :) ), třeba bazarovou a když vyměníš snímače, např. kombinace SD sh-4 a sh-1, dokážes z toho potom vyludit opravdu široku paletu zvuku, od bluesu až po metalovou pilu...
Taky bych se přikláněl k nějaký bazarový Ibanezce, některý jsou hodně univerzální a zahraješ s nima opravdu všechno. Třeba to moje ergéčko, po výměně snímačů (+3000) je to fajnová kytara, která zvládne jak blues, tak metal.
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Mast3r

Příspěvek od Mast3r »

A můžeš doporučit nějaký konkrétní model, nebo řadu, ať vím po čem se dívat? V tom značení Ibanez modelů se nemůžu nějak vyznat... a možná bych měl dodat že nechci platit za FR tremolo - nejspíš ho moc nevyužiju a za ty peníze a tu práci s ním mi nestojí... škoda že zrovna Ibanez ho cpe kam může :?
Obrázek
Amid

Příspěvek od Amid »

RG série stojí za zmínku, co třeba tohle? http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Nebo rovnou tohle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum :wink:
Je to přesně ta kytara, kterou mám a můžu jedině doporučit. Slabší stránkou jsou jako u většiny Ibanezek snímače, ale jak psal Amid, stačí na to lupnout nějaký Duncany a máš nástroj srovnatelný s jinými z vyšších cenových kategorií.
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Mast3r

Příspěvek od Mast3r »

Díky moc, něco takovýho jsem si představoval :) Jsem z Brna, tak schůdnější bude asi spíš tenhle inzerát: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
Co říkate na ty snímače?
Obrázek
Amid

Příspěvek od Amid »

Jééžiš, dívám se teď na foto té Ibanezky. Nějaký fotograf, či co. Bohužel z praktického hlediska jsou tyhle fotky pro nakupujícího na nic :roll: , z toho vyčte tak maximálně prd :lol:

Edit: Mast3r, ty aktivní snímače moc na ten jazz blues nebudou, rači to vem se stock snímači, popř. je potom můžeš vyměnit za lepší.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jako fanouškovi Satrianiho ti silně doporučuju S series Ibanez. Jsou to skvělé kytary i v těch levnějších modelech. Kdo si na to někdy zahrál, tak mi určitě dá za pravdu.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Amid píše:Jééžiš, dívám se teď na foto té Ibanezky. Nějaký fotograf, či co. Bohužel z praktického hlediska jsou tyhle fotky pro nakupujícího na nic :roll: , z toho vyčte tak maximálně prd :lol:
Jestli se nepletu, tak prodávající je Braniiik odsud z fóra (zdravim :)). Holt umělec, no... :D
Jinak ohledně snímačů s tebou souhlasim, EMG jsou vyloženě na tvrdou muziku.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

fundametalista píše:
Amid píše:Jééžiš, dívám se teď na foto té Ibanezky. Nějaký fotograf, či co. Bohužel z praktického hlediska jsou tyhle fotky pro nakupujícího na nic :roll: , z toho vyčte tak maximálně prd :lol:
Jestli se nepletu, tak prodávající je Braniiik odsud z fóra (zdravim :)). Holt umělec, no... :D
Jinak ohledně snímačů s tebou souhlasim, EMG jsou vyloženě na tvrdou muziku.
Hovadina
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Mast3r

Příspěvek od Mast3r »

Fade píše:Jako fanouškovi Satrianiho ti silně doporučuju S series Ibanez. Jsou to skvělé kytary i v těch levnějších modelech. Kdo si na to někdy zahrál, tak mi určitě dá za pravdu.
Ty se mi hodně zamlouvají, co se dívam na YT, tak slintám :) Akorát bych musel zkousnout to dvojzvratný tremolo... http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=levne
Obrázek
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Já bych se poohlédl po nějaké bazarové ibanezce z SZ série. třeba SZ 520. Zvuk se velice podobá LPčku a ta kytara je celkové poměrně vydařená a design je podle mně supr. http://media.photobucket.com/image/iban ... 520-qm.jpg Mám dojem že ji má NERO. Kdyžtak mu napiš a poptej se na to. Akorát už se nevyrábí a myslím, že na bazaru se moc neobjevuje. Zkus pohledat.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Mast3r

Příspěvek od Mast3r »

dlabajíč: Zrovna jsem se na ně chtěl zeptat :) Na bazaru vidím rovnou 3 kusy, http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=levne
za 8000 i se SD snímačema?

Akorát mě tam šíleně štve ten plamínek :lol:
Obrázek
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Hele, já bych asi skočil po tý RG321 s kombem... za 7000 IMHO dobrej kup (pokud je teda ve slušným stavu) a ještě ti zbyde do těch 12000 na snímače... tu kytaru jsem měl v ruce a je fakt vpohodě - zároveň ale poměrně minimalistickej nástroj (žádnej zbytečněj HW, kompletní přepínání snímačů pomocí 5polohovýho switche, ale zároveň obrovsky univerzální...)
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

RG 321 není vůbec špatná kytara, nicméně chtělo by si to opravdu ujasnit co chceš. Ty zvuky SZ a RG 321 jsou úplně jiné. Navíc musíš vědět jestli to tremolo chceš nebo ne. Pokud to využiješ stejně jako já, že během koncertu tu páku chytíš max. 2x a to abych maximálně zamachroval :-D tak se na to vy..r. zbytečné starosti se štelováním, výměnou strun, a s pružinama co se vytahají. Já mám na EDR 470 ještě licenci floyd a je v pohodě, ale bratránek má na rgčku na edge tremolu už vytahané pružiny a je to jak blato. naladíš strunu a zbývajících pět je v ha..lu. to pak ladíš hodinu. Na druhou stranu pokud je dobře seštelované a umíš s tím pak je to velká paráda;-) nicméně se toho budu zbavovat právě kvůli floydu. Jakmile dorazí od Thomanna 6505+ kombíčko (schválně píšu jen abych se pochlubil :-)) a přišetřím, pak je na řadě nějaký lespaul.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Mast3r

Příspěvek od Mast3r »

Podle YT (což může být celkem zavádějící) mě přijde že to SZ má zvuk daleko lepší než ta RG. Každopádně by si je to chtělo prvně vyzkoušet... bohužel v brně v hudebninách nemaj ani jednu :?
A tremolo spíš nechci...
Obrázek
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Když ti nejvíc vyhovuje strat, tak proč si ho nekoupíš? S HB u kobylky se na něj dá hrát cokoliv, a kecy že strat s HB není strat neposlouchej... :twisted:
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Tak jsem to tu pročítal a za sebe říkám jasně RG 321 MH. V dnešní době už se nedělá a míésto ní je RGR 321EX a tato kytara je už aspon ořadu níže. Ta Mh je skvělá kytara za ty peníze. Jsem jejím šťastným vlastníkem. A co vím hodně lidí, i z hudebnin oplakávalo, že už se nedělá. Zkus jí a uvidíš.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“